Fudbalerke Spartaka bolje od Crvene Zvezde

Ned, 03.11.2019 - 13:33 -- dejan.vukovic

ŽFK Spartak - ŽFK Crvena Zvezda 1:0 (1:0)

Gradski stadion u Subotici,. Gledalaca: oko 50. Sudija: Jasmina Mickoska. Strelci: 1:0 Matić (40. min)

ŽFK Spartak: Milica Кostić, Alina Baka, Oršoja Vajda, Violeta Slović, Haley Lukas, Kayla Adamek (77. Krstina Tanasković), Molly Fiedler, Tijana Filipović, Taylor Porter, Sara Pavlović, Tijana Matić

ŽFK Crvena Zvezda: Sara Cetinja, Andrijana Trišić, Regina Mogolola, Jovana Miladinović, Anđela Кrstić, Mirela Tenkov, Jovana Stojanović, Jovana Aranđelović (87. Aleksandra Savanović), Teodora Burkert, Sanda Malešević, Nikolina Milović

Subotičanke su golom Tijane Matić u finišu prvog poluvremena slavile u derbiju kola i time dalje suvereno drže prvo mesto na tabeli sa maksimalnih 9 pobeda uz impresivnu gol razliku od 49:1. 

Spartak je zapretio preko Fiedler da bi beograđanke uzvratile iz akcije koju je završila Mirela Tenkov, no bio je to lak plen za Kostićevu na golu Spartaka. Najbliže vodstvu domaće su bile u 26. minutu, Adamek je odlično šutirala, Cetinja je na kratko odbila loptu, pokušala je tada Alina Baka, međutim bila je neprecizna. Odbrana Zvezde je uspšeno sprečavala šuteve ka svom golu dok su iz kontranapada pokušavali da iznenade domaćina. Spartak je do jedinog gola došao u 40. minutu, Alina Baka je loptu prosledila do Tijane Matić kojoj nije bilo teško da loptu sa par metara plasira u loptu za 1:0. 

U nastavku utakmice igračice Spartaka su imale terensku inicijativu, međutim u završnici su puno kombinovali. Zvezda je zapretila u 83. minutu kada je slobodan udarac izvela Stojanovićeva i istakla Kostićevu na golu Spartaka.         

Tagovi: 
Custom Search