Prvi poraz rukometaša Spartaka u Subotici

Ned, 03.11.2019 - 16:18 -- dejan.vukovic

Spartak – Partizan 21:25 (9:11)

Subotica, Hala sportova, gledalaca: oko 500. Sudije: Grubački Darko i Vojvodić Dušan. Sedmerci: 3/2 (Spartak), 8/4 (Partizan), isključenja: 10 min (Spartak), 10 min (Partizan). Igrač utakmice: Trnavac Andrej - golman (Partizan).

Spartak: Bižić, Pilipović 6, Željko P. Tukuljac 2, Jovan P. Tukuljac, Kolundžić 1, Vuković 2, Oljača 3, Spremo, Kojadinović 1, Pjevalica, Šukić 5, Đurović, Karan 1, Ilić, Galfi, Arđelan (13 odbrana).

Partizan: Mihajlov, Petrić 3, Jokić. Mitrović, Radovanović 9, Bajčeta, Radulović 1, Varga, Živković 6, Trnavac (14 odbrana), Gojković, Vujičić, Cvijetić 2, Mićić 4, Gudurić.

Rukometaši Spartaka doživeli su prvi poraz u novoj sezoni pred svojom publikom. Partizan je nametnuo svoj stil igre, poveo na početku meča sa 5:1 i do kraja utakmice imao prednost. Subotičani su u par navrata bili na korak do poravnanja, ali bi u tim momentima napravili tehničke greške pa su bodovi otišli u Beograd

Utakmica između Spartaka i Partizana bila je tačno stota koju je sa klupe u zvaničnim mečevima vodio trener Slaviša Laković. Bio je to povod za čestitke treneru koji je već sada ostavio dubok trag u subotičkom rukometu. Za prvih 100 utakmica na klupi Spartaka Lakoviću su čestitali i prigodne poklone mu uručili Dejan Vuković, generalni sekretar Sportskog saveza Subotice i Boris Vuković direktor RK Spartak. 

Domaćini su utakmicu loše počeli u fazi napada. Za prvih 10 minuta postigli su samo jedan gol, što su iskoristili rukometaši Partizana te poveli sa 5:1. Velike probleme subotičanima pored zgusnute odbrane Partizana zadavao je i golman Trnavac koji se razbranio i uspešno zaustavljao šuteve domaćih. Tek u finišu prvog dela Spartak je došao dio serije poena, golovima Oljače primakli su se na 8:10. Raspoloženi Živković vraća gostima tri gola viška, 8:11 da bi se golom Šukića Spartak ponovo primakao na 9:11. Poslednji minut prvog dela obeležile su greške na obe strane. U poslednjim trenucima prvog poluvremena Oljača je iz kontranapada propustio priliku da savlada golmana Partizana i svoju ekipu primakne na samo gol zaostatka.  

Drugo poluvreme počelo je goom Vukovića za 10:11 i velikoim nadom subotičana da će napokon uspeti da poravnaju rezultat. Na žalost domaće publike najbolji strelac Partizana, Vladimir Radovanović sa dva gola u nizu povećava prednost crno-belih na 14:10 u 34. minutu. Kad bise Spartak malo rezultatski približio usledio bi odgovor gostiju preko Radovanovića. Uspeo je Arđelan da uhvati dva sedmerca u nizu gostima a Šukić uz veliku podršku sa tribina smanjuje ponovo na dva gola zaostatka za subotičane, 19:21. Usledio je novi sedmerac za Partizan i ponovo je Arđelan bio uspešan, ovaj put brani šut Radanovuiću. Usledila je velika prilika da se Spartak primakne na gol zaostatka, međutim Pilipović n euspeva da postigne gol sa sedam metara pa se u poslednjih dva minuta utakmice ušlo sa 20:22. Radovanović svojim devetim golom rešava pitanje pobednika za 20:23 minut ipo pre kraja. 

Za najboljeg igrača utakmice proglašen je Trnavac Andrej golman Partizana.                     

Custom Search