Ministar Nedimović ponovo u obilasku poljoprivrednika

Sre, 06.11.2019 - 10:44 -- nikola.tumbas
Ministar Nedimović o planovima za stočare, voćare i novim tržištima
Ministar Nedimović o planovima za stočare, voćare i novim tržištima
Ištvan Kočmar Nacionalna referentna laboratorija dobro rešenje
Ištvan Kočmar Nacionalna referentna laboratorija dobro rešenje
 Ministar Nedimović  - Izjava za medije
Ministar Nedimović - Izjava za medije
Doček ministra na imanju Atile Hegeduša
Doček ministra na imanju Atile Hegeduša
Josip Mamužić o povratu sredstava IPARDa
Josip Mamužić o povratu sredstava IPARDa
Ministar Nedimović o sredstvima IPARDa
Ministar Nedimović o sredstvima IPARDa

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije, Branislav Nedimović, i gradonačelnik Subotice Bogdan Laban obišli su danas poljoprivredna gazdinstva Ištvana Kočmara u Subotici, Atile Hegeduša na Kelebiji, Josipa Mamužića u Ljutovu i Andreja Kolara, u Bajmoku. Ministar je izjavio da su ispunjena dva velika zahteva poljoprivrednih proizvođača koja se odnose na davanje državne zemlje u zakup na deset godina i formiranje nacionalne referentne laboratorije što, kako je rekao, znači da će se mleko od trećeg kvartala naredne godine premirati po kvalitetu umesto dosadašnjeg premiranja po litru, bez obzira na kvalitet.

- Dva puta mesečno ljudi iz nacionalne referentne laboratorije, posebnim vozilima, s posebnom opremom, uzorkovaće na licu mesta, uz prisustvo poljoprivrednog proizvođača, stočara, mleko, i ta analiza pod bar-kodom će se raditi u Batajnici. Na bazi toga će država isplaćivati premije. Znaćemo koje je čije mleko i kakvog je kvaliteta - istakao je Nedimović.

Država će, po njegovoj oceni, od ovoga imati veliku korist, jer se na osnovu premije po kvalitetu očekuje dalji razvoj mlečnog govedarstva u Srbiji.

Najavu ministra Nedimovića da će se i premija za mleko od sada isplaćivati na osnovu kvaliteta, pozdravio je Ištvan Kočmar.

- To je dodatni podsticaj za sve nas da postignemo što bolji kvalitet i jedva čekamo da to zaživi. Bravo!– rekao je Ištvan Kočmar.

Nakon obilaska farme muznih krava Ištvana Kočmara, Nedimović je kao treću bitnu stvar naveo konkurs za podršku mladim poljoprivrednicima koji traje do 31. decembra.

- Sugerisao sam ljudima kako da konkurišu. Oni žele da kupuju zemlju, a to znači da žele da ostanu ovde. Zahvalan sam im zbog toga, jer to znači da u ovoj zemlji neće ostati pustoši – naglasio je ministar Nedimović.

Pored ministra Branislava Nedimovića i gradonačelnika Bogdana Labana, poljoprivredna gazdinstva obišli su i načelnik Severnobačkog upravnog okruga Dragi Vučković, član Gradskog veća Srđan Samardžić i predsednik Saveta za poljoprivredu grada Subotice, Dragutin Soković.

Više o ovoj temi...

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije, Branislav Nedimović, i gradonačelnik Subotice Bogdan Laban obišli su danas poljoprivredna gazdinstva Norberta Engija na Šupljaku, Helene Danji Šomođi u Hajdukovu i Bele Katona, u Bačkim Vinogradima. Ministar Nedimović je izjavio da će država od sredine novembra ukinuti vakcinaciju protiv klasične kuge svinja i da će i uzgajivači svinja od sledeće godine imati mogućnost dugoročnog zakupa državnog zemljišta.

Ministar Nediimović je, obraćajući se medijima nakon obilaska farme svinja Norberta Engija u Šupljaku, rekao  da postoje dve stvari o kojima se pričalo prethodnih 30 godina, a koje su realizovane u minulih šest meseci.

– To je priča o...

detaljnije
Post date: Uto, 29.10.2019 - 19:44

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije, Branislav Nedimović, i gradonačelnik Subotice Bogdan Laban obišli su danas poljoprivredna gazdinstva:

Stipana Brajkova u Subotici, Mikloša Balaše u Čantaviru, Ilije Ždrnje u Novom Žedniku i Bojana Ivankovića, u Starom Žedniku.

Otvorenost pri razgovoru i pravi - tačni odgovori na sva pitanja poljoprivrednika ministra Nedimovića je karakteristika ovih obilazaka poljprivrednika i farmera sa ovog područja. Njegov broj mobilnog telefona im je uvek dostupan i daje im opciju da mu se obrate i na pitanje ili zahtev koji postave dobijaju odgovor u roku od dva sata.

A efikasnost u brzini korekcije konkursnog materijala je...

detaljnije
Post date: Pon, 28.10.2019 - 09:52

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović i gradonačelnik Subotice Bogdan Laban obišli su danas četiri poljoprivredna gazdinstva: Farmu muznih krava Miroslava Vukajlovića u Mišićevu, farme tovnih junadi Mirka Orčića u Đurđinu i Vladimira Žužića u Višnjevcu i Farmu ovaca Stevana Cerovca, u Bačkom Dušanovu. Ministar Nedimović je izjavio da iz Subotice dolazi svaki dvadeseti zahtev za subvencije i da je poljoprivrednicima sa teritorije našeg grada prošle godine isplaćeno skoro osam miliona evra podsticaja.

Uz podsećanje da je poljoprivrednicima omogućen zakup državne zemlje na period od deset godina, ministar Nedimović je najavio da će za tovno govedarstvo država doneti posebne podsticaje u...

detaljnije
Post date: Uto, 15.10.2019 - 09:55
Custom Search