Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

StartUp karavan #za5

Pet, 15.11.2019 - 16:57 -- darko.kovacevic

Interaktivne edukativne radionice za mlade o preduzetništvu u okviru StartUp karavana #za5

Subotica, 15.11.2019. godine – Više od 30 studenata i učenika srednjih škola u Subotici imali su priliku da učestvuju u edukativnim radionicama na temu pokretanja sopstvenog biznisa. Ovom prilikom, mladi su se informisali o najmodernijoj poslovnoj metodologiji za pokretanje biznisa, koja na jednostavan način ispituje validnost poslovne ideje i dodatno se edukovali kako da otvore nove perspektive u StartUp okruženju. Tokom radionice studenti i srednjoškolci su praktičnim radom dobili mogućnost da grupno testiraju poslovne ideje pre nego što krenu u konkretno pokretanje biznisa, ulaganje i korišćenje svih potrebnih resursa.

Drugi deo radionice bio je rezervisan za predstavljanje sjajnih poslovnih ideja mladog uspešnog preduzetnika

Siniša Bračer, koji sa svojim bratom drži firmu za izradu obuće u Somboru, ovim povodom je izjavio: „ Brat i ja smo učili zanat od našeg oca, a 2017. godine smo napravili brend Bratscher Custom Shoes koji se izdvaja kvalitetom i originalnošću. Drago mi je što imam priliku da mladima prenesem svoje iskustvo i da ih motivišem da veruju u svoje snove, rekao je Siniša, vlasnik firme Bratscher Custom Shoes.

Samim učešćem u radionicama, studenti i srednjoškolci su dobili mogućnost da se takmiče sa ostalim polaznicima i da se potencijalno plasiraju u finalno takmičenje, koje će se održati 03. decembra u Beogradu. Ovom prilikom biće prezentovano 15 finalnih biznis ideja. Glasovima stručnog žirija biće odabrano čak pet pobednika koji će biti nagrađeni sa po 1.000 dolara za pokretanje sopstvenog biznisa.

Više informacija o samom takmičenju dostupno je na buducnostza5.rs

Nacionalni projekat „Budućnost #za5“ pokrenuo je „Centar E8“, uz logističku podršku V+O Communication, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Privredne komore Srbije i Coca-Cola Fondacije u cilju osnaživanja mladih u pronalaženju budućeg zaposlenja i kontinuirane edukacije.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search