Rukometaši Spartaka bolji od Rudara

Ned, 17.11.2019 - 02:20 -- dejan.vukovic

Spartak - Rudar 23:21 (13:8)

Hala sportova u Subotici. Gledalaca: oko 500. Sudije: Nenadić Branislav i Stefanović Darko. Isključenja: Spartak 20 min, Rudar 10 min. Sedmerci: Spartak 2/1, Rudar 3/2

Spartak: Bižić, Pilipović 2, Papež Bogosavljev, Željko P. Tukuljac 2, Jovan P. Tukuljac, Kolundžić, Vuković 8, Oljača 2, Spremo, Kojadinović, Šukić 7, Đurović, Karan, Ilić, Galfi, Arđelan.

Rudar: Vuković V., Tatari,Avramović, Murina, Nedeljković 10, Merdović, Panić 4, Ristić, Vuković M., Mrvović, Despotović, Tica 3, Nedeljkov3, Radisavljević.     

Rukometaši Spartaka stigli su do vredne pobede u 10. kolu Arkus super rukometne lige. Subotičani su do vodstva došli u 13. minutu i do samog kraja kontrolisali igru i rezultat.

Na prvi gol se čekalo skoro pet minuta, pošto su obe ekipe propustili po dva napada. Poveo je Rudar golom izuzetno raspoloženog Nedeljkovića da bi tri minuta kasnije Šukić poravnao na 1:1. Spartak se mučio u napadu što su iskoristili gosti te su nakon četiri minuta imali dva gola viška, 1:3. napokon je proradio napad subotičana, golom Pilipovića i Vukovića rezultat je u 13. minutu bio poravnat 3:3. Nakon uspešne igre u odbrani Šukić donosi prednost domaćinu od 4:3. Spartak je do osetnije prednosti stigao u periodu od 21 do 25 minuta igra serijom od četiri gola u nizu za prednost od 10:6. Bili su subotičani opterećeni isključenjima, ali su to nadomestili izuzetnmom borbenošću i požtrvovanjem u odbrani. Tri minuta pre isteka prvog dela Rudar je prišao na 11:8, međutim golovima Pilipovića i Kojadinovića Spartak na odmor odlazi sa +5 golova, 13:8. 

U nastavku utakmice subotičani su povećali raliku na 8 golova kada je Oljača pogodio mrežu protivnika za 17:9 u 37. minutu. Nedeljkov i Panić smanjuju na 17:11 da bi najbolji igrač današnjeg susreta Nemanja Vuković vratio subotičanima prednost od 7 golova, 18:11. Domaći igrači su se opustili nakon viskog vodstva, što su sikusni gosti iskoristili i polako smanjivali razliku. Deset minuta pre kraja Rudar je prišao na 20:16. Kada je bilo najpotrebnije ponovo je Vuković preuzeo odgovornost i svojim sedmim golom vraća razliku na +5, 21:16. Četiri minuta pre kraja gosti su ponovo prišli na četiri gola, 23:19 i imali dva igrača više na terenu pošto je prvo na dva minuta isključen Peić Željko a potom i Nikola Ilić koji je nesmotreno odreagovao u odbrani i zaradio crveni karton. Pokretljivom odbranom i dobrom reakcijom Pilipovića Spartak se odbranio u ovoj teškoj situaciji. Usledio je napad subotičana sa lošom realizacijom. Dva minuta pre kraja Rudar preko Murine koji postiže svoj prvi gol na utakmici prilazi na 23:20. U poslednjem minutu najbolji strelac gostiju Nedeljković postavlja konačnih 23:21 u korist Subotičana. 

Za najboljeg igrača susreta proglašen je Vuković Nemanja iz Spartaka koji je na ovoj utakmici postigao 8 golova. 

Photo: Nikola Stantić i Damir Vujković 

Tagovi: 
Ličnosti: 
Custom Search