Sunčana jesen života u hotelu Patria

Pon, 18.11.2019 - 20:52 -- nikola.tumbas

Novo druženje penzionera organa unutrašnjih poslova Subotice - Sunčana jesen života u hotelu Patria

Tradicionalno kulturno-zabavno druženje penzionisanih policijskih delatnika grada Subotice pod nazivom „Sunčana jesen života“ održano je ovaj put u svečanoj sali hotela „Patria“ u Subotici. Okupili se mnogi bivši policajci i njihove koleginice, danas uglavnom svi u trećoj životnoj dobi, koji su najpre evocirali uspomene iz ranog životnog doba dok su obavljali odgovorne poslove u službi Unutrašnjih poslova, danas su mnogi pričali o svojim zdravstvenim problemima, neki se hvalili svojom decom i unučadima, a najveći broj je došao da se provesele uz muziku i igru posle  servirane večere u ovom poznatom hotelu. Ansambl „Lidija i Boban“ je celo veče svirao i izvodio muzički deo programa na mađarskom, bunjevačkom,  srpskom, hrvatskom i engleskom jeziku, jer je ovaj deo Bačke i grad Subotica multietnički, multikonfesionalni i multinacionalni centar, gde živi više od dvadeset naroda i narodnosti.

Pozdravni govor je za sve učesnike ovog skupa odžao predsednik ovog Udruženja gospodin Branko Tot :

- Dragi gosti, bivše kolege i koleginice, koji ste godinama pre penzionisanja radili na zaista odgovornom poslu u organima Unutrašnjih poslova u Kanjiži, Bačkoj Palanci i Subotici, upućujem vam najlepše reči zahvalnosti što ste se odazvali da se družimo svi zajedno večeras u našoj trećoj životno dobi. Mnogi su rekli da ne mogu prisustvovati „Sunčanoj jeseni života“ jer su prilično bolesni, neki su na nekim drugim adresama, neki više nisu u životu,  a najveći broj se odazvao našoj molbi i  kao što vidite sede tu sa nama. Želim vam svima da se  dobro provedete i da sleće godine dođemo u još većem broju na ovo naše tradicionalno druženje. Nastavljamo sa darivanjem umetničkih slika  poznatih subotičkih umetnika za naše najstarije članove i još uvek aktivne drušvene penzionere. Ove godine umetničko delo će biti dodeljeno gospodinu Dragoslavu Dašiću, čoveku koji ima 86 godina i koji je dugo radio na državnoj granici sa Mađarskom, a danas je potpredsednik Udruženja ratnih,vojnih i mirnodopskih invalida Republike Srbije i predsednik Gradskog odbora RVMI Subotica. Ovo je veliko  priznanje za njegov dugodišnji rad. Sledeće godine će neko drugi dobiti u ruke umetničku sliku, to je naša potreba da uvek pohvalimo one koji su bili i ostali vredni građani naše zemlje - rekao je prilikom predaje umetničke slike gospodin Branko Tot, predsednik Udruženja penzionisanih delatnika organa Unutrašnjih poslova MUP-a Subotica, a odmah posle toga gostima i svojim penzionisanim kolegama i koleginicama zborio je gospodin Dragoslav Dašić: 

- Hvala što ste se me setili, istina je da na današnji dan proslavljam svoj 86-ti rođendan i ovo mi je posebno drag poklon. Teško je bilo raditi u tom prošlom vremenu dok sam bio radno sposoban čovek, ali svi ljudi koji su radili sa mnom su bili časni, odgovorni i pre svega korektni ljudi, nije se pravila razlika između nas, niko nije pitao ko smo i odakle su došli u Suboticu. Hvala vam što ste me na neki način nagradili sa tom slikom, svima vam želim puno zdravlja i porodične sreće, jer je to nešto najviše što nam treba - konstatovao je gospodin Dragoslav Dašić, penzioner iz Subotice.

Goste u sali pozdravio je i gospodin Ratko Pižurica, v.d. predsednika gradskog udruženja penzionera Subotica, a zatim i gospodin Stanko Nimčević, potpredsednik Udruđenja invalalida rada AP Vojvodine i predsednik Gradskog odbora u Subotici. Njihove čestitke za dobru organizovanost penzionera iz Udruženja organa Unutrašnjih poslova grada Subotice su toplo dočekane aplauzom svih gostiju.

- Među nama su večeras naše drage kolege i koleginice iz Kanjiže i Bačke Topopole, jer smo svi bili nekada u prošlosti jedna celina sa centrom u Subotici. Naravno, svi smo jedna grupa penzionera, koji se srećemo više puta u našoj Subotici na prigodnim proslavama. Nekada je to oko Novogodišnjih praznika, najviše povodom Dana žena 8.marta, kasnije u maju smo organizovali na Paliću susret penzionera MUP-a iz čitave Srbije, krajem jeseni je taj naš čuveni susret „ Sunčana jesen života“, idemo na putovanja, ponekad organizujemo rekreativna sportska takmičenja, ovo je naš organizovani život u slobodnom vremenu na koji smo svi ponosni – izjavio je ponosno gospodin Ivan Stamenković, potpredsednik Udruženja penzionera MUP-a Subotica na tradicionalnoj proslavi u hotelu „Patria“ Subotica.

Rečit je bio  i sekretar ovog Udruženja penzionera MUP-a gospodin Joso Poljaković, koji je uz sve svoje velike društvene aktivnosti i  naš poznati vojvođanski tv-novinar u RT Vojvodine:

- Naše aktivnosti su brojne, nastojimo da se naš rad ne zaboravi u prošlosti, imamo bliske kontakte sa svim našim kolegama u ove tri opštine, koje su nekada bile zajedničko mesto rada, mi smo zaista ponosni što sve ovo traje već jako dugo - konstatuje gospodin Joso Poljaković, sekretar ove organizacije.

Rekli su o prošloj svečanoj proslavi „Sunčanoj jeseni života“ u hotelu „Patria“ Subotica:

- Penzionisam sam, došao sam iz Zagreba ovde početkom devedesetih godina, dobro su me primili sve kolege i koleginice sa kojima sam obavljao radne zadatke. Danas sam se malo opustio na ovom našem druženju, večera je bila odlična, pića puni stolovi, pevali smo svi u jedan glas sa ovom odličnom muzičkom grupom i igrali celo veče, ostali smo skoro do jutra, odlično je sve ispalo - nije štedeo reči da bi opisao druženje u okviru „Sunčanih dana života“ u Subotici penzioner gospodin Radovan Kovačević.

- Nisam penzionisan kao pripadnik MUP-a Srbije, došao sam da uveličam ovo lepo slavlje i da posebno proslavimo 86 godina života našeg gospodina Dragoslava Dašića. Svima ovim divnim penzionerima želim svako dobro u budućem životu - oglasio se kao čestitar gospodine Aleksandar Ivović, dipl. ing. iz Subotice.

Piše:  Borislav Eraković
Foto: Jožef Pastor

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search