Konjički sport: Domaći takmičari na evropskim hipodromima

Uto, 26.11.2019 - 15:15 -- darko.kovacevic

Italija, Švedska, Mađarska i Austrija su države gde su naši takmičari nastupili proteklog vikenda

Zana, grlo u vlasništvu Ilije Aradskog iz Subotice, 21. novembra nastupila je u Trstu. Na samom startu trke zauzela je četvrtu poziciju, zatim na kratko osvaja drugo mesto, ali je ipak na kraju posustala i ostala na četvrtoj poziciji. Do trećeg plasmana na četvrto mesto ove godine došla je sa standardnim vozačem Scamardellom zabeleživši vremenski rezultat 1:17,7 na 1660m autostart.

Novi predstavnik srpskog odgoja na Skandinavskom tlu je grlo Sabath Black A.T., odgoj kompanije Animal Trade iz Zmajeva. Slavio je u Mađarskoj tri puta, dva puta se našao na vicešampionskom mestu i tri puta se plasirao na treće mesto u dvanaest startova. Najbolje vremensko ostvarenje postigao je pre dva meseca kada je kasao 1:17,7 na 1900m autostart. Odnedavno novo odredište mu je mesto Halmstad u Švedskoj gde je 22. novembra zabeležio prvi nastup. Sa vozačem i trenerom Bianchi Riccardom  zauzeo je drugo mesto i ostvario vremenski rezultat 1:18,4 na distanci od 2640m autostart. 

Takmičari iz Srbije 23. novembra na hipodromu u Budimpešti posle dosta vremena ostali su bez trijumfa. Najradosniji su bili vozač i vlasnik Varga Tibor iz Temerina kao i trener Zoltan Ožvar iz Tornjoša jer je grlo Ultimate Force iznenadio konkurente i kladionicu plasiravši se na drugo mesto. Ostvareni vremenski rezultat je bio identičan kao i kod prvoplasiranog 1:20,3 na 1900m autostart. Treće mesto pripalo je grlu Tiara Boss koja je odgoj štale "Hico" koja je zabeležila slabiji vremenski rezultat za četiri stotinke.

Trka namenjena grlima starosti dve godine imala je dva predstavnika iz porodice Mukić sa Palića. Plasman na treće mesto zauzela je Blondina i vozač Varga Šandor dok je četvrto mesto pripalo Branislavu Mukiću i grlu Bene. Ostvareni vremenski rezultati su 1:22,8 i 1:23,2 na distanci od 1800m autostart. 

Trener Goran Zolnaji ustupio je grlu Zsofia RG mladom vozaču Erdei Peteru u trci "Csabos dij". Ubrzo nakon starta zauzeo je treću poziciju koju je delimično ustupio konkurentima tokom trke ali je u završnici ponovo povratio i upornim isterivanjem sačuvao do cilja. Ostvareni vremenski rezultat iznosi 1:22,6 na 1980m start iz okreta.  

Zoltan Ožvar iz Tornjoša u sedmoj trci dana oprobao se na sulkama grla Aniko. Od samog starta pa do cilja kretao se prvom špurom što mu je u cilju omogućilo da se izbori za četvrto mesto i ostvari vremenski rezultat 1:23,3 na 1800m autostart. 

Grlo Samuel Becket A.T., odgoj kompanije Animal Trade iz Zmajeva, zabeležilo je prvi nastup za novog vlasnika u trci dana pod nazivom "Coktail Jet dij". Nastupio je sa distance od 1960m što mu je omogućilo da zauzme lidersku poziciju i stekne određenu prednost u odnosu na konkurente međutim u završnici trke je posustao i trku okončao na petom mestu sa vremenskim rezultatom 1:21,5.

Prvi plasman na četvrto mesto na hipodromu Krieau u Beču 24. novembra zabeležio je Milan Kovačević iz Sombora. Trka je bila namenjena vozačima amaterima koji su se nadmetali na distanci od 2100m autostart. Startni broj jedan, tempo i tok trke u desetom zajedničkom nastupu grla Traffic Lux i Kovačevića nisu im odgovarali jer su svo vreme bili pokriveni sa ostalim učesnicima. U želji da zauzme što bolju poziciju u završnici trke Kovačević je postepeno izvlačio grlo u drugu putanju ali su sudije ipak ocenile da je bilo ometanja posustalog konkurenta i biva distanciran sa drugog na četvrto mesto. Ostvareni vremenski rezultat po vetrovitom danu iznosio je 1:17,1.

Peter Reka (slobodna upotreba)-Mađarska
Marco Marzuli (slobodna upotreba)-Italija
Info: Danica Kolar
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search