Odbojkaši Spartaka bolji od Partizana

Sub, 30.11.2019 - 00:46 -- dejan.vukovic

Spartak – Partizan 3:0 (25:21, 25:21, 25:22)

Hala sportova u Subotici.Gledalaca: oko 300. Sudije: Simić Stanislava i Popović Anđelko. 

Spartak: Milović (libero), Arsenoski 2, Jungić 14, Veselinović, Peić (libero), Seizović 6, Simić, Nestorović 3, Dulić, Radosavljević 12, Tumbas 4, Nedeljković 9. 

Partizan: Mandić, Radović 5, Koprivica 7, Marinović 5, Lekić 2, Đorđević 5, Huzejrović, Kisić 2, Stašević (libero), Cvetković, Petrović, Peković (libero), Nikolić 13. 

Odbojkaši Spartaka savladali su Partizan u tri seta posle odlične timske igre. Makismalna pobeda došla je posle velike borbe a koliko je značila subotičanima videlo se na kraju meča kada su proslavili pobedonosni poen. 

Utakmicu su bolje otvorili gosti, sa dva bloka Radovića poveli su sa 6:1. Spartak je teško osvajao poene, ali  su uspeli da se primaknu protivniku. Nakon greške Nikolića rezultat je bio izjednačen 11:11. Partizan je vratio prednost u svoju korist a nakon bloka Tumbasa, domaći ponovo uvode utakmicu u egal 17:17. Greškom Nikolića Spartak dolazi po prvi put u vodstvo (18:17), koje do kraja seta nisu ispuštali. Kontrom Radosavljevića koji ubrzo beleži i as servis domači su imali tri poena viška 21:18. Razigrao se Jungić da bi Nestorović doneo prednost domaćinu od 1:0 u setovima.  

Drugi set je počeo vodstvom Spartaka od 5:2. Uspešnim blokom i posle greške Nestorovića Partizan je preokrenuo na 7:6. Nisu se predavali subotičani, odličnom igrom na mreži te blokom Tumbasa imali su poen prednosti na obaveznom odmoru. Nastavio je Spartak u istom ritmu nanizao nove poene za vodstvo od 15:11.Partizan uz pomoć Nikolića dolazi na samo poen zaostatka, 15:16. Usledila je velika borba sa obe strane da bi subotičani tek u finišu seta stigli do osetnije prednosti nakon bloka Arsenoskog za 23:20. Domaći ubrzo osvajaju i drugi set rezultatom 25:21. 

Trteći set je takođe protekao u velikoj borbi i izjednačenoj borbi dva rivala. Spartak je imao uvodnu prednost od 8:7 da bi Partizan preokrenuo i sa minimalnom prednošću otišao na obavezan odmor. Spartak preokreće, međutim uspešnim blokom Marinovića rezulta je bio 17:17 te je utakmica ušla u neizvesnu završnicu. Spartak je poveo sa dva poena a Partizan vratio set u egal, 20:20. Delovali su domaći skoncentruisaniji i sa većom željom za pobedom. Dug poen završio je Jungić za velikih 24:21. Partizan osvaja sledeći poen, međutim Radosavljević rešava pitanje konačnog pobednika         

Tagovi: 
Custom Search