Konjički sport: Zeal di Girifalco ponovo najbolji

Uto, 03.12.2019 - 15:51 -- darko.kovacevic

Poslednji susret u novembru na Kincsem parku u Budimpešti doneo je grlu Zeal di Girifalco novu pobedu. To je bio njegov šesnaesti trijumf u dvadeset nastupa tokom tri sezone nadmetanja. Nakon starta pozicionirali su se nedaleko od vodećih učesnika ali već na kontra pravcu kreću u napad i kroz krivinu preuzimaju vodeću poziciju. U završnom pravcu uvećali su svoju prednost, slavili sa šest dužina prednosti u odnosu na konkurente i ostvarili vremenski rezultat 1:15,7 na distanci od 1800m autostart. Ostvareni rezultat doneo je Veljku Mažiću 355. pobedu u Mađarskoj tokom devetnaest godina takmičenja i doprineo statističkom podatku da je Mažić trenutno najbolji vozač ove sezone sa 32. pobede. Slična je situacija i u konkurenciji vlasnika, štala "Hico" zauzima lidersku poziciju. Peto mesto u istom nadmetanju zauzelo je grlo Villam Ville (1:17,9)  sa vozačem i trenerom Goranom Zolnajiem. 

Zahtevna trka "Baka Hendikep" na distanci od 4200m imala je sedam učesnika. Vozač i trener Goran Zolnaji nije uspeo da potvrdi prošlogodišnji rezultat kada je slavio sa grlom Wonderchild. Ovog puta nadmetao se sa grlom Ultimate Ugri u vlasništvu Davora Bedića iz Subotice koje je zauzelo treće mesto ostvarivši vremenski rezultat 1:24,8 na 4240m sa startom iz okreta. Za jednu poziciju bolje je bilo grlo Lingot A.T. (1:24,2-4260m), odgoj kompanije Animal Trade iz Zmajeva dok se na peto mesto plasirao Dejan Katanić sa grlom u treningu kod Gorana Zolnajia, Unique Noble koja je zabeležila vremenski rezultat 1:25,3 na 4220m.

Poslednja trka koja je imala naše predstavnike je nadmetanje pod nazivom "Dr. Nemeth Andras Emlekverseny" na distanci od 2400m autostart. Najbolji plasman zabeležio je trener i vozač Antun Horvatski sa grlom Victoria TIM u vlasništvu porodice Tišma iz Novog Sada. Zauzeli su treće mesto sa četiri dužine zaostatka za drugoplasiranim grlom ali su šest dužina iza sebe ostavili četvrtoplasirano grlo Up All Night u vlasništvu kompanije Libero d.o.o. iz Pančeva. Postignuti vremenski rezultati su 1:19,0 i 1:19,5.  

Foto: Peter Reka (slobodna upotreba)
Info: Danica Kolar, Srpski kasački savez

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search