Konjički sport: Dobar pohod Kečenovića u Italiji

Sre, 04.12.2019 - 08:22 -- darko.kovacevic

Boris Kečenović iz Subotice odlučio je da u Italiji zabeleži nekoliko nastupa nakon završene sezone takmičenja u Srbiji. Ulog nije bio mali ali se isplatilo. 

Grlo Serial Killer NP, italijanskog odgoja, prvi put beleži nastup u matičnoj zemlji 29. novembra u Trstu. Hipodrom Montebello je specifično trkalište jer obim staze iznosi 805m i manji je od ostalih hipodroma što otežava nadmetanje grlima koja se kreću sredinom staze. Startno mesto broj šest bila je polazna osnova za Kečenovića i njegovo grlo koji su uspeli da održavaju priključak sa vodećim grlima pozicinirajući se na četvrto odnosno peto mesto. Prilikom izlaska iz poslednje krivine Kečenović se već pozicinirao na treće mesto i lako preslišao ostale konkurente imajući priliku čak i da proslavi pobedu. Ostvareni vremenski rezultat iznosio je 1:16,9 na distanci od 1660m. Serial Killer NP ove sezone iza sebe ima osam pobeda i dva plasmana na drugo mesto u dvanaest startova. Prvobitno svoj kvalitet pokazao je u Mađarskoj i Austriji kada je Kečenoviću doneo pet pobeda i četiri plasmana i sada zaokružio na dvadeset trijumfa u karijeri dugoj šest sezona. Kečenović iza sebe  ima skoro sto međunarodnih nastupa u Mađarskoj, Austriji, Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Malti i Rumuniji. U Italiji je gostovao 2008. godine (Napulj) i 2018. (Sirakuza) u okviru mediteranskog šampionata vozača ali ovo je bio prvi zvanični nastup sa svojim grlima. 

Nova destinacija za Kečenovića 30. novembra bila je Bolonja kada je nastupio sa grlom Diablo Boko. Prognoza trke je bila tačna, u trci sa dobrom konkurencijom naši predstavnici plasirali su se na peto mesto i ostvarili vremenski rezultat 1:17,2 na distanci od 2080m sa startom iz okreta. Kečenoviću dodatno ostaje u sećanju da je imao priliku da nastupi sa jednim od najboljih vozača Italije, Robertom Vekioneom koji iza sebe ima skoro pet hiljada pobeda.

Na putu ka kući Kečenović zastaje ponovo u Trstu i 2. decembra upisuje još jedan nastup sa grlom Diablo Boko. Prognoza trka je opet bila tačna kada su naši takmičari u pitanju. Nakon konstantne borbe da se nađu u blizini vodećih učesnika uspevaju u samoj završnici čak i da iziđu na lidersku poziciju ali se sa spoljašnje strane pojavljuje kolega iz Slovenije i odnosi pobedu. Drugo mesto pripalo je Kečenoviću i grlu Diablo Boko koji su zabležili vremenski rezultat 1:17,3 na 1660m autostart. Diablo Boko u Srbiji tokom ove sezone upisao je dve pobede i četiri plasmana u sedam startova. Najznačaniji nastup imao je u Požarevcu kada je trijumfovao u tradicionalnoj trci "Knez Mihailo" u okviru Ljubičevskih konjičkih igara.

Info: Danica Kolar,
Foto: Marco Marzulli

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search