Selu u pohode: MZ Palić

Pon, 09.12.2019 - 18:50 -- darko.kovacevic

Zavod za javno zdravlje Subotica, Crveni krst Subotica i Dom zdravlja Subotica nastavljaju i u 2019. godini sa akcijom „Selu u pohode – proveri svoje rizike, kontroliši zdravlje!“. Već devetu godinu se organizuju ove akcije sa ciljem da promovišu zdravlje i zdrave stilove života u ruralnim sredinama Subotice i da mobilišu stanovnike ovih naselja na kontrolu zdravlja.

Obaveštavamo Vas da će se 10. decembra u terminu od 8 do 11 časova održati akcija u prostorijama MZ Palić, ul. Splitska aleja 1. Svi zainteresovani sugrađani će moći izmeriti krvni pritisak, šećer i masnoće u krvi, te izmeriti telesnu visinu i težinu i utvrditi indeks telesne mase (BMI). Svim pušačima će se izmeriti vrednosti ugljen-monoksida u izdahnutom vazduhu i dati saveti za prestanak pušenja. Lekari Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravlje Subotica će deliti savete za očuvanje i unapređenje dobrog zdravlja.

Da bi došlo do promene i unapređenja zdravlja stanovništva potrebno je da svako učestvuje i brine o svome zdravlju i zdravlju svojih najbližih. Promene su moguće, to možeš i ti! Proveri svoje faktore rizika i menjaj ponašanja u korist očuvanja i unapređenja zdravlja.

Mesto održavanja: 
Vrsta događaja: 
Vreme održavanja - početak: 
Uto, 10.12.2019 - 08:00
Vreme održavanja - kraj: 
Uto, 10.12.2019 - 11:00
Kategorija: 
Custom Search