Sportsko društvo Spartak proglasilo najbolje sportiste

Pet, 13.12.2019 - 16:08 -- dejan.vukovic

Sportsko društvo železničara "Jovan Mikić Spartak" proglasilo je svoje najuspešnije članove. Među 27 sportskih kolektiva koji sačinjavaju ovo društvo, najvredniji rezultat u muškoj konkurenciji ostvario je rvač Spartaka, Sebastijan Nađ, osvajač srebrn emedalje na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore. Najbolja seniorka je Tijana Filipović, standardna prvotimka osvajača duple krune Ženskog fudbalskog kluba Spartak, dok je Tenis klub Spartak, četvorostruki ekipni prvak Srbije (juniori i juniorke, seniori i seniorke) najbolji sportski klub.

Milan Vučković, predsednik SDŽ "Spartak", pohvalio je učinak subotičkih klubova i sportista – Subotica i SDŽ "Spartak" su sigurno sjajna, pa možda i najsjajnija zvezdica na sportskom nebu Srbije, pogotovo ako se upoređuju gradovi slične veličine. Imamo bolje rezultate čak i od većih gradova, tako da nam i dalje ostaje epitet "grad sportova". Ponosni smo na učinke svih sportista, posebno na ove najbolje. Sebastijan Nađ nastavlja tradiciju velikih rvačkih asova Spartaka, Tijana Filipović je važan deo odlične ekipe ŽFK Spartak koja punu deceniju osvaja titule, bori se u Evropi, a četiri titule Tenis kluba Spartak su nešto što u ovom sportu nikome nije uspelo do sada. Sledeće godine obeležavamo 75 godina postojanja SDŽ "Jovan Mikić Spartak", a trudićemo se da u 2020. godini postavimo bronzanu bistu Jovana Mikića i izdamo prigodnu monografiju.

Tijana Filipović jedna od najboljih u redovima ŽFK Spartak veoma je zadovoljna protekolom godinom – Ovo je prva nagrada za mene od kako sam u Spartaku i to me samo tera da još više radim, pa da bude nagrada i dalje. Samo rad i trud su preduslov za rezultate koji su glavno merilo kod ovakih nagrada.

Ispred šampionske ekipe tenis kluba Spartak, Anđela Vidović nije krila zadovoljstvo učinkom koji je do sada nezabeležen u teniskoj istoriji – Trudićemo se da ne stanemo na ovome, nego da titula bude još, pa da i 2020. godina bude uspešna kao ova. Sada smo puni ponosa i sampouzdanja, pa će to, nadam se, doneti novu energiju pred mečeve nove sezone.

Rvač Sebastijan Nađ nije bio u mogućnosti da primi laskavu titulu pošto se nalazi na pripremama sa reprezentacijom u Bugarskoj. Umesto njega plaketu je primio predsednik rvačkog kluba Damir Šabić a prisutan je bio i trener Stojan Štefanek Sebastijan je izuzetno talentovan i mlad rvač, ove godine je uzeo serbro na Prvenstvu Evrope za takmičare do 23 godine, i sigurni smo da ćemo se radovati uskoro njegovim novim velikim uspesim. 

Custom Search