Neočekivan poraz odbojkaša Spartaka

Sub, 21.12.2019 - 16:14 -- dejan.vukovic

Spartak – Novi Pazar 1:3 (18:25, 22:25, 25:20, 21:25)

Hala sportova u Subotici. Sudije: Jovanović Zoran i Balandžić Predrag. Gledalaca: oko 250

Spartak: Milović, Arsenoski 1, Jungić 16, Veselinović 9, Peić, Seizović 12, Simić, Nestorović, Dulić, Radosavljević 5, Tumbas 5, Nedeljković 8. 

Novi Pazar: Zoranić, Kurtanović, Tupchii 20, Eremić, daca 11, Koničanin, Bekrić, Zuković, Božović 6, Didović 17, Halilović, Čubrilo 3.  

Odbojkaši Spartaka nisu uspeli da opravdaju ulogu favorita. U meču sa dosta preokreta poraženi su od Novog Pazara sa 3:1.

Utakmica je imala i humaitarni karakter, uprava subotičkog kluba je odlučila da umesto novogodišnjeg druženja pomognu Dom za nezbrinutu decu "Kolevka". Ujedno su organizovali akciju sakupljanja pomoći za ovu ustanovu i uputili poziv svojim navijačima da prilikom dolaska na meč donesu nešto od slatkiša za mališane Kolevke.  

Utakmicu su bolje otvorili gosti, blokom Dace poveli su sa 3:1. Zahvaljujući greškama domaćih igrača Novi Pazar je stigao do prednosti od 14:8. Spartak uspeva da se primakne na tri poena zaostatka, međutim gosti uzvraćaju sa dva as poena Didovića te uz još jedan blok Dace dolaze do velikih i nedostižnih 24:17. Tupči završava pri set za vodstvo Novog pazara pod 1:0.    

Spartak je u nastavku na kratko došao do svog ritma, poveli su sa 3:1, međutim usledio je brz odgovor gostiju i novi preokret na utakmici. Borbenom igrom preokrenuli su na 5:4 i set uveli u rezultatsku neizvesnost. Razvila se velika borba u kojoj ni jedna ekipa nije uspela da stigne do veće prednosti sve do samog finiša seta kada su ponovo uz dobar blok gosti poveli sa 21:19. Tupči uspešno realizuje dve kontre za 24:21. Spartak nije uspeo da uzvrati te su u treći set ušli sa veliki zaostatkom od 0:2.   

Treći set je počeo izjednačenim rezultatom, Spartak je do dva poena prednosti stigao poenom Veselinovića za 9:7. Jungić povećava razliku i tera trenera gostiju da zatraži minut odmora. Novi pazar uspeva da poravna rezultat da bi subotičani sada uspešno odgovorili i nakon bloka Arsenoskog imali tri poena viška. Sigurniju završnicu subotičanima donosi Tumbas za vodstvo od 21:16. Poenom Seizovića domaći smanjuju rezultat u setovima na 1:2.   

Spartak je poveo sa 5:1 u četvrtom setu i već tada je publika pomislila da će se pobednik rešavati u poslednjem petom setu, međutim umesto toga stigao je odgovor Novog Pazara koji serijom od 6:1 preokreću rezultat. Na obaveznom odmoru gosti su imali prednost od dva poena 12:10. Nastavili su gosti sa borbenom igrom, Tupči im je doneo veliku prednost od 16:11. Pokušali su odbojkaši Spartaka da se vrate u igru, prišli su na dva poena zaostatka i propustili priliku za poravnanje. Pazar je poveo sa 22:19, nakon greške Spartaka i uspešnog bloka Tupčija gosti dolaze do vredne pobede u Subotici od 3:1.  

 

 

Custom Search