Zana osigurala titulu Scamardeli

Uto, 07.01.2020 - 10:19 -- darko.kovacevic

Novogodišnji susret na hipodromu Montebello u Trstu 31. decembra doneo je sreću Iliji Aradskom iz Subotice. Godinu su okončali onako kako su je i započeli, sa pobedom. 

Grlo Zana i Scamardella nadmetanje su otpočeli sa startne pozicije broj šest i ubrzo se pozicionirali na drugo mesto. Lider u trci Zaffiro Como i vozač Manuel Pistone nametnuli su tempo koji je samo Zana sa Scamardelom uspela da prati i samim time su se izdvojili od ostalih učesnika. U nekoliko navrata predvodnik trke je gazio stubove koji obeležavaju stazu sa unutrašnje strane međutim kada je to uradio u poslednjoj krivini sudije su donele odluku o diskvalifikaciji. Zana i vozač Scamardella koji su liniju cilja prešli kao drugoplasirani proglašeni su pobednicima sa vremenskim ostvarenjem 1:16,9 na distanci od 1660m sa autostartom.

Zana je tokom protekle godine zabeležila tri pobede i trinaest plasmana u dvadeset tri nastupa. Na njenim sulkama se najčešće nalazio vozač Paolo  Scamardella, u dva navrata oprobao se Massimo de Luca a prilike su dobili i Slovenci Tomaž Osterc i Jože Sagaj.
Scamardella (39) takmiči se od 2000. godine, slavio je u 284. nadmetanja a iza sebe ima nastupe u skoro tri hiljade i četiri stotine trka. Godinu je okončao kao najuspešniji vozač na hipodromu Montebello u Trstu sa 31. pobedom a iza sebe je ostavio Manuel Pistona koji nije imao sreće da zabeleži pobedu u četiri nastupa na trkačkom danu. Istovremeno u kategoriji trenera našao se na drugom mestu sa jednom pobedom zaostatka. Na rang listi najuspešnijih vozača cele Italije zauzeo je 49. mesto u konkurenciji od 344. vozača koji su zabeležili bar jednu pobedu tokom sezone. 

Foto: Marco Marzulli & Ippodromo Montebell

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search