Одржана трибина „Имунитет и узроци свих болести“

Kategorija: 

Носилац највиших руских одликовања доктор Богдан Владимирович Городијскиј, члан Руске и Европске академије природних наука вечерас је, на позив градоначелника Суботице Богдана Лабана, у Великој већници Градске куће одржао трибину „Имунитет и узроци свих болести“. Городијскиј је нагласио да је медицина 21. века пред великим изазовом, јер постојећим методама не може да реши проблем дегенерације и убрзаног старења човека.

– Проблем са којима се суочава савремени човек је проблем дегенерације и превременог старења. Потребно је користити такве методе које ће тај процес преокренути у процес регенерације, обнављања организма – истакао је др Богдан Владимирович Городијскиј и додао да пад имунитета за последицу има око три хиљаде болести.

Други велики проблем, како је рекао, јесте проблем тихих, спорих инфекција које многи људи не знају да имају, а узрочник су тешких обољења попут хроничног херпеса који је узрочник мултипла склерозе.

Трећи проблем је утицај електромагнетних поља која нас окружују. Њихов утицај на човека је озбиљан. Када мобилни приближимо уху штетно зрачење продире у мозак на дубини од шест до осам сантиметара и искључује имуни и ендокрини систем организма. Обичан компјутер зрачи осам типова зрачења који уништавају нервни систем и утичу на штитну жлезду стварајући проблеме у организму – подвукао је Городијскиј.

Штетне су, напоменуо је, и станице мобилне телефоније, радио-апарати и телевизори, јер утичу на болести нервног система.

– Људи не размишљају о томе да често место на коме живе нарушава њихово здравље. Има много геопатогених зона. Стрес је такође изузетно опасан зато што уништава ендокрини и имуно систем – нагласио је Городијскиј.

Имунолог светског реномеа који је на челу научног института при администрацији председника Русије,  вечерашњим, двочасовним предавањем одушевио је велики број присутних грађана којима је на разумљив начин поручио да је тајна доброг здравља у малим, једноставним стварима које би сваки човек могао да примени попут правилног дисања, уноса довољних количина квалитетне воде у организам, умерене здраве исхране, шетње, пливања, добрих мисли и  молитве.

Неопходно је пити 30 милилитара воде на килограм тежине. Што се тиче хране последњи оброк треба да буде око 19 часова, а микроталасна пећница је непожељна у свим домовима – навео је др Богдан Владимирович Городијскиј.

На трибини је учествовала и професор Радмила Војнович, члан Савеза писаца Русије и Удружења књижевника Србије.

Tagovi: 
Custom Search