Budućnost pripada deci - mala škola roditeljstva

Kategorija: 

U okviru ciklusa „Budućnost pripada deci - mala škola roditeljstva“ u utorak, 4. februara 2020. godine, sa početkom u 19.30, u Omladinskom klubu "Skladište" Fondacije "DANILO KIŠ", predavanje pod nazivom "Roditeljske veštine za 21. vek" održaće Maja Stoparić, psiholog i psihoterapeut iz Subotice.

Ulaz je slobodan.

U 21. veku savremeni roditelj je u sukobu sa vaspitnim stilom kojim su ga vaspitavali njegovi roditelji i  stilom koji je popularan u današnjosti, što ga dovodi do zbunjenosti šta je pravac vaspitanja koji je dobar za njegovo dete, kao i do  konflikata sa samim sobom i sa okolinom. Šta je optimalno vaspitanje i koje su osnovne veštine koje svaki roditelj treba da ima? Zašto je važno da dete nauči da njegovo ponašanje nije isto što i njegova ličnost? Da li je moguće izbeći konflikt sa detetom i da li je to korisno za dete ili za roditelja? Kako se snaći u vaspitanju predškolca, a kako tinejdžera?  Da li je zadatak roditelja da stalno usrećuje svoje dete? Koje su osnovne smernice u vaspitanju da bi dete poraslo u odgovornu i samostalnu osobu?  Šta je osnovni cilj vaspitanja?

Maja Stoparić je psiholog, psihoterapeut i internacionalni supervizor i edukator  u transakcionoj  analizi  (EATA, Evropska asocijacija za transakcionu analizu  i ITAA, Međunarodna asocijacija za transakcionu analizu). Član je Saveza društava psihoterapeuta Srbije, kao i TA Centra  (Asocijacije transakcionih analitičara Srbije). Radi individualnu i porodičnu psihoterapiju i savetovanje, kao i psihoterapiju i savetovanje parova. Autor je  i voditelj edukacija „Tri roditeljske veštine”, kao i „Emocionalna pismenost”. Takođe aktivno učestvuje na  mnogobrojnim  domaćim i međunarodnim konferencijama  i kongresima.

Predavanje je namenjeno svim roditeljima, kao i onima koji se spremaju za roditeljstvo, stručnjacima iz oblasti pedagogije i psihologije, kao i svima koji žele bolje da se upoznaju sa ovom temom.

Ciklus organizuje Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralašto “DANILO KIŠ“ Subotica u saradnji sa Udruženjem za efektološku podršku i edukaciju TEDEF iz Subotice.

Ličnosti: 
Custom Search