Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Počeli radovi na zameni kanalizacionih cevi

Pon, 10.02.2020 - 23:46 -- nikola.tumbas
Kolekcija članaka: 

U ulici Matija Korvina u narednom periodu će se uraditi zamena kanalizacionih cevi da bi se sprečilo ponaljanje zagušenja koje se desilo tokom prošle godine, usled obrušavanja dela zidane kanalizcije koja je bila oštećena prilikom raznih kopanja oko iste.

Radovi su počeli od Korzoa formiranjem novog kanalizacionog šahta.

 

Više o ovoj temi...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić svečano je otvorio kompletan „Ipsilon“ krak, obilaznicu oko Subotice dugu 24 kilometra, čija je gradnja započeta pre skoro tri decenije. „Ipsilon“ krak Koridira 10 povezao je Granični prelaz Kelebija sa auto-putem Horgoš–Novi Sad i značajno će rasteretiti saobraćaj kroz Suboticu. Svečanosti su prisustvovali predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva Imre Kern, predstavnici izvođača radova i veliki broj građana Subotice.

Prethodne strukture vlasti su za dve i po decenije izgradile 11 kilometara ove saobraćajnice, ali po oceni predsednika Vučića bolje bi...

detaljnije
Post date: Pet, 27.12.2019 - 15:20

Ulica Braće Majer dobija novi asfaltni sloj. Radovi se izvode u dužini od 660 metara i šest metara širine. Početku radova prisustvovao je direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Predrag Radivojević koji je, tom prilikom, istakao da je grad Subotica budžetom za 2019. godinu predvideo ukupno 105 miliona dinara za rekonstrukciju i rehabilitaciju ulica na teritoriji grada Subotice.

Prema njegovim rečima, po asfaltiranju Ulice Braće Majer, ceo  potez od Aleje Maršala Tita do Karađorđevog puta biće presvučen habajućim slojem asfalta u debljini od pet centimetara.

- Radovi u Ulici Braće Majer izvode se u dužini od 660 metara i širini od šest metara. Juče su završeni radovi u...

detaljnije
Post date: Sre, 06.11.2019 - 11:26

Radovi na raskrsnici kod Tokia..

Post date: Sre, 09.10.2019 - 17:28

Danas su otpočeli radovi na uglu raskrsnice ulica Maksima Gorkog i Braće Radića. Kako je najavljeno do daljnjeg će saobraćaj biti sužen na dve trake.

Ovo je jedna od "crnih tačaka" u našem gradu gde je redovno dolazilo do sudara vozila, uglevnom zbog skretanja u levo, iz pravca Palića, ka Prozivci preko ulice Braće Radića, a ništa manje i kod skretanja ka centru grada iz pravca pošte.

Posle rekonstrukcije ovo će ubuduće sigurno biti bezbednija raskrsnica.

Detalj sa terena - https://www.instagram.com/p/Bz7oEImCLbS/

*

Više o ovome pogledajte ovde - ...

detaljnije
Post date: Pon, 15.07.2019 - 14:00

Javno komunalno preduzeće „Suboticagas“ Subotica je u svom planu poslovanja za 2019. godinu predvideo izgradnju produžetka distributivne gasne mreže Korzo i okolne ulice, i to u ulicama: Korzo, Branislava Nušića, Ive Vojinovića, Cara Dušana, Braće Radića (obostrano) i Maksima Gorkog u ukupnoj dužini od 860 m. Procenjena vrednost investicije iznosi 3,5 miliona dinara (bez PDV-a).

Izvođač mašinskih radova je bilo preduzeće GASTEC doo iz Vršca, dok je građevinske radove izvodilo preduzeće Terax niskogradnja doo iz Subotice. Vršenje stručnog nadzora nad izvođenjem radova povereno je...

detaljnije
Post date: Sre, 10.07.2019 - 11:03
Custom Search