Jovanin život u koferu: Mjanmar

Čet, 20.02.2020 - 19:13 -- darko.kovacevic

U februaru Klub putnika Fondacije “DANILO KIŠ” odveo nas je u Mjanmar. Naša sugrađanka Jovana Kvržić nam je uz uzbudljivu priču i zanimljive fotografije dočarala  jednu od najmanje turistički posećenih država u Aziji. Jovana nam je prenela utiske o druželjubivim i nasmešenim ljudima, hrani sa ulice i veličanstvenim hramovima.

U ovom inspirativnom interaktivnom predavanju subotička publika mogla je čuti zanimljive informacije, kao i Jovanine anegdote, iz prve ruke, i postaviti joj pitanja vezana za načine na koje može da se dođe do ove egzotične destinacije, smeštaju i njenim kulturnim karakteristikama.

Mjanmar, iako nema puno turista, po broju stanovnika jedna je od najnaseljenijih zemalja. Jovana se kroz Mjanmar kretala tuk-tukovima i lokalnim autobusima i tako uspela da obiđe i gradove Bagan i Mandalaj. U Baganu je doživela neprijatno iznenađenje, jer mnoge stvari nisu bile onakve kakve su se na internetu predstavljale, dok ju je Mandalaj, grad za koga ranije nije ni čula, u potpunosti oduševio.

Jovana Kvržić je po struci farmaceut, doktorant, a u duši večiti putnik. Jovana je živela i radila u Americi i Rusiji. Obišla je preko 60 zemalja o kojima piše i daje savete za lakšu organizaciju putovanja na sajtu: www.jovaninzivotukoferu.com.

Često putuje sama i cilj joj je da pomogne ljudima da obiđu svet. Posebno se obraća ženama u želji da ih osnaži na pokret.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search