FK Spartak domaćin polaznika UEFA Pro kursa

Ned, 01.03.2020 - 17:14 -- dejan.vukovic

Fudbalski klub Spartak Ždrepčeva krv bio je domaćin grupi polaznika osme generacije UEFA PRO kursa. Grupa polaznika je praktičan rad imala na treningu prvog tima, kao i na treningu omladinaca. 

Grupu su sačinjavali, Ljubiša Dunđerski sportski direktor FK Sopartak Ždrepčeva krv, Lidija Stojkanović selektor ženske omladinske reprezentacije Srbije, Nenad Kovačević bivši igrač Crvene zvezde i Lensa, trenutno trener srpskoligaša iz Sremske Mitrovice i Danko Lazović, bivši igrač Partizana. Memtor grupe je Goran Sretenović. Na Gradskom stadionu u Subotici odrađeni su pokazni treninzi u sklopu edukacije jer je praksa veoma važna za sve polaznike. Ovog puta Ljubiša Dunđerski i Danko Lazović su imali priliku da odrade treninge.

Prema rečima mentora Gorana Sretenovića, oba trenera su svoje zadatke uspešno realizovala - U okviru školovanja postoje moduli mentorske prakse gde su polaznici podeljeni u grupe. Danas smo odradili praksu u okviru naše mikro grupe. Ovog puta Ljubiša Dunđerski i Danko Lazović su imali priliku da nam odrade treninge. Teme su bile pripremni period, rad trenera u tom priodu, planiranje i sprovođenje treninga, kao i trening u takmičarskom periodu koji je radio Dunđerski. Oba polaznika su dobro radila. Zadovoljni smo njihovim radom i onim što smo pokazali. 

Mentor grupe Goran Sretenović u ime Škole FSS biranim rečima se zahvalio ljudima iz kluba - Hvala mnogo ljudima iz Spartaka, Vladimiru Gaćinoviću šefu struke, što su dozvolili da Dunđerski preuzme ekipu na jedan dan, kako bi odradio ono što je potrebno u sklopu obuke. Pored toga što su pružili priliku da i Danko Lazović odradi trening sa omladinskim timom. Hvala i trenerima iz Spartakove škole fudbala na saradnji. Mi nastavljamo svoj rad i već naredno okupljanje uslediće u drugom klubu.

Tagovi: 
Custom Search