Plivači Spartak Prozivke ekipno drugi na prvenstvu Vojvodine

Uto, 03.03.2020 - 23:13 -- dejan.vukovic

Prethodnog vikenda u Kikindi, održana su Pojedinačna i ekipna zimska Prvenstva Vojvodine u plivanju za sve kategorije. U subotu (29.02.) pravo nastupa imali su plivači pionirskog i kadetskog uzrasta dok je nedelje (01.03.) bila rezervisala za juniore i seniore.

Prvog dana takmičenja prijavljenih je bilo 280 plivača iz 19 vojvođanskih klubova. Plivački klub „Spartak-Prozivka“ osvojio je svega 8 medalja ali je u ekipnom plasmanu u kategoriji pionira zauzeo drugo mesto, odmah nakon Plivačkog kluba „Proleter“ iz Zrenjanina dok je treće mesto zauzeo Plivački klub „Vojvodina“ iz Novog Sada. U kategoriji kadeta plivači „Spartak-Prozivke“ zauzeli su peto mesto uz odsustvo 3 dobra plivača koja bi donela veći broj bodova.

Prema osvojenim medalja, prvog dana takmičenja, apsolutno je dominirao UJVARI LEON koji je osvojio čak četiri zlatne medalje u kategoriji pionira i to u disciplinama 100 metara slobodno, 100 metara leđno, 100 metara delfin kao i 100 metara mešovito. VUKOVOJAC MARIJA je u kategoriji kadeta osvojila bronzu u disciplini 200 metara prsnim stilom. Pored pojedinačnih discina, plivači ovog kluba plivali su i tri štafetne trke od kojih su sve tri okićene medaljama i to:

  • Štafeta 4 x 50 metara mešovito, devojčice kadeti - srebrne medalje, u sastavu KUTIĆ DALIJA, VUKOVOJAC MARIJA, ŽDRNJA TEODORA, ĆOVIĆ MILICA
  • Štafeta 4 x 50 metara mešovito, dečaci pioniri – bronzane medalje, u sastavu UJVARI LEON, MILANOVIĆ ALEX, MILODANOVIĆ LEON, MILER FILIP
  • Štafeta 4x 50 metara mešovito, devojčice pioniri – bronzane medalje, u sastavu DULAĆ LENA, MILOŠEVIĆ UNA, ANDRAŠIĆ NINA, KOVAČ STRIKO ALEKSANDRA

Drugi dan takmičenja bio je rezervisan za juniore i seniore sa prijavljenih oko 160 plivača iz 23 kluba. Plivači Spartak-Prozivke osvojili su 6 zlatnih, 4 srebrnih i 8 bronzanih medalja i to: ČAJKAŠ PETRA čak 4 zlatne u disciplinama 100 metara leđno u kategoriji juniora, 200 metara leđno u kategoriji juniora, 200 metara leđno u otvorenoj kategoriji i 200 metara mešovito u kategoriji juniora dok je dve bronzane osvojila u otvorenoj kategoriji i to u disciplinama 100 metara leđno i 200 metara mešovito. FERMANOVIĆ BORISLAV je osvojio zlatnu medalju u disciplini 200 metara mešovito, u kategoriji juniora, dok je u istoj disciplini ali u otvorenoj kategoriji osvojio srebrnu medalju. U disciplini 100 metara delfin osvojio je treće mesto i bronzanu medalju. VETŠTEIN EMA se okitila sa dve srebrne medalje u disciplinima 100 metara slobodno i 200 metara slobodno a u disciplini 50 metara na cilj je stigla treća. FARKAŠ BALAŽ je u disciplini 50 metara prsno osvojio srebrnu medalju dok je u disciplini 100 metara prsno osvojio bronzanu i to ove u kategoriji juniora. ĐUKETIĆ IVAN I MARTIĆ BOJAN osvojili su po jednu bronzanu medalju, Ivan u dsiciplini 100 metara prsno dok je Bojan u disciplini 50 metara delfin.

Štafeta 4x100 metara slobodnim stilom u otvorenoj kategoriji, u sastavu: UDICKI MIROSLAV, FARKAŠ BALAŽ, BRZOVAN DANIJEL, VILOV LUKA stigla je prva na cilj čime su momci okićeni zlatnim medaljama a štafeta 4x100 metara mešovitim stilom u juniorskoj kategoriji, u sastavu: FERMANOVIĆ BORISLAV, ĐUKETIĆ IVAN, VUKADINOVIĆ VIDAK, MARTIĆ BOJAN stigla je treća na cilj.

Custom Search