Suncokretu iz Hajdukova priznanje Inovativni preduzetnik

Uto, 03.03.2020 - 15:00 -- darko.kovacevic

Kompanija „Suncokret d.o.o.“ iz Hajdukova, dobitnik je prestižnog priznanja Inovativni Preduzetnik 2019. godine koje međunarodna revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst&Young) u Srbiji dodeljuje osmu godinu zaredom.

Osnovana daleke 1989 godine, kompanija “Suncokret” začetnik je proizvodnje zdrave hrane u Srbiji i regionu. Osnivač Ivan Perčić, nadahnut vlastitim iskustvom dugogodišnjeg korišćenja zdrave i organske hrane pokreće proizvodnju namirnica kojih nije bilo u ponudi na ovim prostorima. Kako se kompanija razvijala i rasla iz godine u godinu, tako je i njegova ćerka Ksenija rasla uz “Suncokret” pri čemu je Ivan svu svoju ljubav prema kompaniji, kao i znanje i inovativan način razmišljanja preneo na nju kako bi ona jednog dana preuzela ovo dragoceno nasledstvo.

I tada i danas, 30 godina kasnije, kada u svom portfoliu ima 7 grupa proizvoda pod brendom Granum koji su veganski, bez glutena ili organski, kompanija “Suncokret” svoj razvoj bazira na inovacijama.

Na svečanosti koja je ovim povodom upriličena u Kristalnoj dvorani hotela Hyatt, nagradu “Inovativni preduzetnik 2019. godine” su u ime kompanije “Suncokret” primili Ivan Perčić, osnivač, i Ksenija Perčić Albunović, direktor sektora za prodaju i marketing.

Veoma smo počastvovani što je rad naše porodične firme prepoznat od strane stručnog žirija i što smo osvojili ovo prestižno priznanje. Temelj naše kompanije oduvek su bile inovacije – i to posebno one koje se tiču novih proizvoda. Kroz dosadašnju istoriju imali smo inovativne proizvode i na domaćem i na evropskom tržištu a danas su ti nekadašnji noviteti u našoj standardnoj ponudi, kao npr. devičansko susamovo ulje, bundevin i konopljin puter, balzamiko sirće od nara i bezglutenski proteinski krekeri ”, rekao je Ivan Perčić, osnivač najinovativnije kompanije u Srbiji 2019. godine.

Naši proizvodi su jedinstvenog sastava, bez štetnih sastojaka, istovremeno i ukusni i hranljivi i, što je najvažnije, prepoznati i prihvaćeni od strane potrošača. Priznanje koje smo sada dobili i od stručne javnosti, za nas će biti snažan podstrek da opravdamo titulu inovativnog preduzetnika i u narednim godinama, stvaramo nove i jedinstvene proizvode”, dodala je Ksenija Perčić Albunović, direktor sektora za prodaju i marketing.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search