Poraz odbojkašica Spartaka posle pet setova

Sub, 07.03.2020 - 16:29 -- dejan.vukovic

Spartak – Klek 2:3 (19:25, 25:23, 11:25, 25:16, 12:15)

Hala sportova u Subotici. Gledalaca: oko 250. Sudije: Balandžić Aleksandra i Đerfi Biljana

Spartak: Vučković, Valente 17, Korolija 2, Marić 14, Džaković, Jurić, Stojanović, Sarić 7, Baić 1, Živanović 7, Tošić 14.

Klek: Zubac, Miljević 6, Džamić 13, Bogdanović, Deurić 4, Savović 24, Vuletić, Miljević 18, Raonić, Pavlović, Praštalo, Kisić, Kazimirović 1, Vojnić Purčar 10.  

Odbojkašice Spartaka sinoć su u Hali sportova pokazale da znaju da igraju odbojku. Loši rezultati u poslednjih nekoliko utakmica bez osvojenog seta su iza njih i prava je šteta što jučerašnju dobru igru nisu krunisale i pobedom. Nažalost, novim porazom su znatno zakomplikovali svoju situaciju i sada u narednim mečevima više nemaju prava na grešku.  

Nakon izjednačenog početka, gošće prve dolaze do prednosti od dva poena. Spartak je uspeo da preokrene, blokovima Marićeve i Tošićeve rezultat je bio 12:9 u korist subotičanki. Domaće su ušle u problem sa prijemom što su iskoristile odbojkašice Kleka i osvojile prvi set sa 25:19.  

Početak drugog seta pripao je Kleku, vezanim blokovima Džamićeve i as servisom Tamare Miljević povele su sa 11:6. Razigrala se Milica Tošić koja je odličnim servisima vratila Spartak u igru. Subotičanbke su preokrenule vodstvo i došle nadomak osvajanja drugog seta, 22:17. Klek je uspeo da se približi i donese neizvesnost, međutim Milica Živanović donosi poravnanje u meču na 1:1. 

Umesto da nastave u istom ritmu, Spartak je naglo pao u trećem setu. Klek je vrlo brzo poveo sa 4:0 zbog čega je trener domaćih, Damir Petkovića morao zatražiti minut odmora. Serija gošći se nastavile, povele su sa 7:1, uskoro i sa 12:2, a bilo je tada teško očekivati preokret. Sara Vojnić Purčar okončava set sa ubedljivih 25:11.

NIje to obeshrabrilo domaće koje su se vratile u meč u narednom setu. Počele su sa serijom poena te povele sa 9:3. Blokom Sarićeve prednost je i dalje bila od šest poena 14:8, razliku povećeva Živanovićeva novim blokom 16:8. Spartak je delovao nezaustavljivo, dok gošće nisu uspevale da povežu redove. Snažan smeč Nataše Valente donosi Spartaku set loptu na 24:15 a malo kasnije ista igračica postiže novi poen za poravnanje u setovima za odlučujući taj brejk. 

Povele su domaće sa 4:2 u odlučujućem petom setu. Međutim, kao da su se uplašile pobede, vezale su nekoliko grešaka te dozvolile protivnicama da poravnaju rezultat. Na promeni strana, Spartak je imao minimalnu prednost, 8:7. Klek pravi seriju od 3:0, da bi ekipe u finiš seta ušle sa izjednačenih 12:12. Odbojkašice Kleka su se bolje snašle u igri pod pritiskom, Sara Vojnić Purčar donosi im prednost od 14:12. Usledilo je smeč Tošićeve u aut za konačnih 2:3.     

 

Tagovi: 
Custom Search