Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Potpuna obustava društvenog života

Sub, 21.03.2020 - 15:47 -- nikola.tumbas

Nove mere u Subotici

Gradski štab za vanredne situacije u Subotici,  u skladu sa najnovijim merama Vlade Srbije a u cilju sprečavanja širenja virusa, nakon današnje sednice  izdao je naredbu kojom se od večeras u 20 sati u potpunosti obustavlja javni prevoz na teritoriji grada Subotice.

Od danas se na terotoriji grada obustavlja u potpunosti rad kafića i restorana (izuzev dostave hrane), tržnih centara,   kladionica, kazina i automat klubova.

Po naredbi Gradskog štaba od sutra, 22.marta, zatvaraju se sve pijace na teritoriji Grada Subotice.

Prema uputstvima  Vlade, biće dozvoljena dostava hrane, automobilski privatni i taksi prevoz.
Ranije je gradski štab već naložio dezinfekciju javnih površina, ulica, prilaza zdravstvenim ustanovama, dečjih igrališta, autobuskih stajališta, šetališta, platoa, staza u parkovima i slično.

U skladu sa odlukom Vlade Republike Srbije i aktuelnom epidemioloskom situacijom, još jednom apelujemo na naše sugrađane da budu maksimalno savesni i odgovorni, i da se striktno pridržavaju svih preporuka u cilju zaštite  zdravlja.

Apelujemo takođe na sve one koji su u poslednjih 14 dana doputovali u zemlju, da se u najkraćem roku jave nadležnom Zavodu za javno zdravlje i da poštuju mere samoizolacije. Ovom apelu pridružuju se i svi naši zdravstveni radnici.

Komandant štaba za vanredne
situacije

Gradonačelnik Bogdan Laban

 

 

*******

Na temelju članka 29. Zakona o obrani i Odluke o proglašenju izvanrednog stanja predsjednika Republike Srbije, predsjednika Narodne skupštine i predsjednika Vlade Republike Srbije, u uvjetima proglašenog izvanrednog stanja imajući u vidu mjere i ograničenja uvedena Odlukom o proglašenju izvanrednog stanja, Gradski stožer za izvanredne situacije, na svojoj četvrtoj izvanrednoj sjednici održanoj dana 21.3.2020.g. donosi

N A R E D B U

I.

  1. Od večeras u 20 sati u potpunosti se obustavlja javni prijevoz na teritoriju Grada Subotice.

  2. Od sutra, 22. ožujka 2020. godine, u potpunosti se obustavlja rad tržnih centara, kafea, kladionica, kazina i automat-klubova, kao i restorana – osim za dostavu hrane.

  3. Od sutra, 22. ožujka 2020. godine zabranjuje se rad svih tržnica na teritoriju grada Subotice.

 

II.

 

Ova naredbe primjenjuju se od 21.03.2020.
Provođenje ove naredbe kontrolirat će mjerodavna tajništva Gradske uprave.

 

III.

 

Naredbu objaviti u „Službenom listu Grada Subotice“ i putem sredstava javnog informiranja.

 

Zapovjednik stožera za izvanredne situacije

Gradonačelnik Bogdan Laban

 

Ličnosti: 

Više o ovoj temi...

Дана 02.04.2020. године у Прекршајном суду у Суботици вођени су поступци против петоро лица због кршења забране кретања прописане Наредбом о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Србије.

Поступци су вођени јер су лицa прекршилa меру опште забране кретања у временском периоду од 17,00 до 05,00 часова, те им је изречена новчана казна прописана Уредбом о прекршају за кршење Наредбе министра унутрашњих послова о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Србије.

Post date: Sub, 04.04.2020 - 12:51

Дезинфекцијом у борби против вируса

У циљу спречавања ширења вируса COVID 19 Градски штаб за ванредне ситуације на челу са градоначелником Богданом Лабаном издао је наредбу на основу које се у Суботици обавља редовна дезинфекција јавних површина. Фирма „Орис“ из Сомбора, којој је поверен део посла, јуче је дезинфиковала ужи центар града, шеталишта, платое, прилазе здравственим установама, дечја игралишта и аутобуске станице, а данас ће овај посао обавити у свим приградским месним заједницама. За саобраћајнице је задужено ЈКП „Чистоћа и зеленило“, које је до сада пет пута дезинфиковало улице.

-Приликом дезинфекције посебан акценат се ставља на прилазе објектима као што су апотеке и продавнице прехрамбених...

detaljnije
Post date: Sub, 04.04.2020 - 09:06

SAOPŠTENjE

Krizni štab za suzbijanje bolesti COVID-19, kojim predsedava premijerka Ana Brnabić, definisao je funkcionisanje za predstojeći vikend, s obzirom na izmene ograničenja kretanja.

Građani stariji od 65 godina, moći će da kupe namirnice u prodavnicama u subotu, umesto u nedelju što je do sada bio slučaj. Prodavnice će za najstarije građane biti otvorene u subotu od 4 do 7 časova. Oni će zbog kupovine namirnica moći da napuste svoje domove od 3 do 8 časova ujutru.

Vlasnici kućnih ljubimaca mogu od sada izvoditi svoje kućne ljubimce svakoga dana u periodu između 23 časa do 1 ujutru, i u...

detaljnije
Post date: Pet, 03.04.2020 - 20:57

Samo dve osobe na distanci

Post date: Pet, 03.04.2020 - 16:31

Vlasnici 3D štampača u našem gradu, bar njih desetak, odlučili su da se prisruže grupi Vizionari (na FB platformi) i pomognu u takozvanoj borbi protiv corona virusa, na taj način što su krenuli da prave vizire ekoji služe za zaštitu pri radu medicinskih sestara sa potencijalno ugroženim osobama.

Tako su danas predali određenu količinu istih direktoru Gerontološkog centra dr. Nenadu Ivaniševiću.

Više o tome u prilogu govori Alen Gubičak, koji je u ime subotičke ekipe predao vizire za medicinsko osoblje centra.

 

Post date: Čet, 02.04.2020 - 23:08
Custom Search