Novo pooštravanje mera izolacije

Čet, 26.03.2020 - 17:32 -- nikola.tumbas

Датум: 26.3.2020.

Суботица, Трг слободе 1

На основу члана 29. Закона о одбрани и Одлуке о проглашењу ванредног стања председника Републике Србије, председника Народне скупштине и председника Владе Републике Србије, у условима проглашеног ванредног стања имајући у виду мере и ограничења уведена Одлуком о проглашењу ванредног стања, Градски штаб за ванредне ситуације, на својој петој ванредној седници одржаној дана 26.3.2020.г. доноси

Н А Р Е Д Б У

I

Налаже се Градској управи Града Суботице, Секретаријату за финансије да у Управи за трезор отвори наменске рачуне за уплату динарских и девизних донација физичких и правних лица за помоћ у борби против епидемије вируса COVID-19.

Налаже се Градској управи Града Суботице да издвоји новчана средства у износу од 6.000.000,00 динара која ће бити опредељена за набавку пакета који би садржао основне прехрамбене производе и средства за дезинфекцију. Пакети ће се давати корисницима пензија на територији Града Суботице који примају пензије са најнижим износима.

Забрањује се рад козметичким салонима и салонима за третмане за улепшавање, салонима за масажу, педикир и маникир и фризерским салонима на територији Града Суботице.

Забрањује се коришћење паркова, дечијих и рекреационих игралишта на територији Града Суботице.

II

Ова наредба примењују се од 27.3.2020.г.

Спровођење ове наредбе контролисаће надлежни секретаријати Градске управе.

III

Наредбу објавити у „Службеном листу Града Суботице“ и путем средстава јавног информисања.

 

Командант штаба за ванредне ситуације

Градоначелник Богдан Лабан

***

Kelt: 2020.03.26-án

Szabadka, Szabadság tér 1.

 

A honvédelmi törvény 29. szakasza és a Szerb Köztársaság elnökének, a Népképviselőház elnökének és a Szerb Kormány elnökének a rendkívüli állapot kihirdetéséről szóló rendelete alapján, a kihirdetett rendkívüli állapot körülményei között és tekintettel a rendkívüli állapot kihirdetéséről szóló rendelettel bevezetett intézkedésekre és korlátozásokra a válságkezelő városi törzskar a 2020.03.26-án megtartott ötödik rendkívüli ülésén meghozta az alábbi:

 

P A R A N C S O T

I

Elrendeljük Szabadka Város Közigazgatási Hivatala Pénzügyi Titkárságának, hogy a Kincstárigazgatóságnál nyisson elkülönített célú számlát a természetes és jogi személyek dinár és deviza adományainak a befizetésére a COVID-19 járvány elleni védelem segítésére.

Elrendeljük Szabadka Város Közigazgatási Hivatalának, hogy különítsen el 6.000.000,00 dinárt, amely rendeltetése, alapélelmiszereket és fertőtlenítőszereket tartalmazó csomagok beszerzése. A csomagokat Szabadka Város területén élő legalacsonyabb nyugdíjjal rendelkező nyugdíjasoknak kell adományozni.

Megtiltjuk a kozmetikai szalonoknak, a szépségszalonoknak, a masszázs-szalonoknak, a pedikűr és manikűr valamint a fodrász-szalonoknak a munkáját Szabadka Város területén.

Megtiltjuk a parkok, gyermek-, és rekreációs játszóterek használatát Szabadka Város területén.

II

A jelen parancs 2020.03.27. napjától hajtandó végre.

A jelen parancs végrehajtását a közigazgatási hivatal illetékes titkárságai ellenőrzik.

 

III

A jelen parancsot közzé kell tenni Szabadka Város Hivatalos Lapjában és a tájékoztatási eszközök révén.

 

A válságkezelő törzskar parancsnoka

Bogdan Laban polgármester

***11

Datum: 26.3.2020.

Subotica, Trg slobode 1

 

 

Na temelju članka 29. Zakona o obrani i Odluke o proglašenju izvanrednog stanja predsjednika Republike Srbije, predsjednika Narodne skupštine i predsjednika Vlade Republike Srbije, u uvjetima proglašenog izvanrednog stanja imajući u vidu mjere i ograničenja uvedena Odlukom o proglašenju izvanrednog stanja, Gradski stožer za izvanredne situacije, na svojoj petoj izvanrednoj sjednici održanoj dana 26. 3. 2020. g. donosi

 

N A R E D B U

I.

Nalaže se Gradskoj upravi Grada Subotice, Tajništvu za financije da u Upravi za trezor otvori namjenske račune za uplatu dinarskih i deviznih donacija fizičkih i pravnih osoba za pomoć u borbi protiv epidemije virusa COVID-19.

Nalaže se Gradskoj upravi Grada Subotice da izdvoji novčana sredstva u iznosu od 6.000.000,00 dinara koja će biti opredijeljena za nabavu paketa koji bi sadržavao osnovne prehrambene proizvode i sredstva za dezinfekciju. Paketi će se davati korisnicima mirovina na teritoriju Grada Subotice koji primaju mirovine s najnižim iznosima.

Zabranjuje se rad kozmetičkim salonima i salonima za tretmane za uljepšavanje, salonima za masažu, pedikir i manikir i frizerskim salonima na teritoriju Grada Subotice.

Zabranjuje se uporaba parkova, dječjih i rekreacijskih igrališta na teritoriju Grada Subotice.

 

II.

Ova naredba primjenjuje se od 27. 3. 2020. godine.

Provođenje ove naredbe kontrolirat će mjerodavna tajništva Gradske uprave.

 

III.

Naredbu objaviti u „Službenom listu Grada Subotice“ i putem sredstava javnog informiranja.

 

Zapovjednik Stožera za izvanredne situacije

Gradonačelnik Bogdan Laban

 

Ličnosti: 
Autor teksta: 

Više o ovoj temi...

Na osnovu člana 39. stav 1. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama („Sl. glasnik RS“, broj 87/2018), člana 20. stav 1. tačka 8. i člana 44. Zakona o lokalnoj samoupravi („Sl. glasnik RS“, broj 129/2007, 83/2014 – dr. zakon 101/2016 – dr. zakon i 47/2018) i člana 12 St.1. t.14.Statuta grada Subotice („Sl.list grada Subotice“, br.27/2019 od 10.10.2019.), a na osnovu Zaključka Gradskog štaba za vanredne situacije broj 217-II-8/2021 od 10.06.2021. godine, gradonačelnik donosi,

O D L U K U o ukidanju vanredne situacije za celu teritoriju grada Subotice

1. Ukida se vanredna situacija za celu teritoriju grada Subotice, proglašena Odlukom gradonačelnika, zbog poboljšanja epidemiološke situacije usled zarazne bolesti COVID 19,...

detaljnije
Post date: Čet, 10.06.2021 - 18:20

Nakon dužeg razmatranja kao i praćenja epidemiološke situacije u zemlji i preporuka Kriznog štaba Vlade Republike Srbije, preduzeće “Park Palić” d.o.o. donelo je odluku da se tradicionalna manifestacija “Prvomajski uranak na Paliću” ove godine neće održati.

Imajući u vidu činjenicu da manifestacija svake godine ima izuzetno veliku posećenost, svojim savesnim ponašanjem i otkazivanjem manifestacije želimo da ispratimo odgovorne odluke koje je Grad Subotica doneo kada je u pitanju organizacija sličnih događaja, ali i da poručimo da je bezbednost i zdravlje svih nas na prvom mestu.

Park Palić d.o.o.

Post date: Uto, 27.04.2021 - 15:38

Kako bi se omogućilo starijim građanima Subotice da što brže i jednostavnije pristupe vakcinaciji protiv zarazne bolesti COVID-19, Dom zdravlja Subotica nastavlja, u subotu i nedelju, 20. i 21. marta, akciju imunizacije svih građana starijih od 60 godina, koji se nisu prijavili preko portala e-uprave ili su se prijavili, a nisu još bili pozvani da prime vakcinu.

Imunizacija vakcinom kineskog proizvođača „Sinofarm“ obavljaće se od 08:00 do 13:00 časova u:

subotu 20.3.2021. godine u:

  • ambulanti I, u Subotici, na adresi Kumičićeva ulica 4;
  • ambulanti u MZ Graničar, na adresi Istočni vinogradi bb;
  • ambulanti MZ Aleksandrovo, na adresi...
detaljnije
Post date: Pet, 19.03.2021 - 18:26

Kako bi se omogućilo starijim građanima Subotice i naselja Đurđin i Novi Žednik da što brže i jednostavnije pristupe vakcinaciji protiv zarazne bolesti COVID-19, Dom zdravlja Subotica nastavlja, u četvrtak, 19. marta, akciju imunizacije svih građana starijih od 60 godina, koji se nisu prijavili preko portala e-uprave ili su se prijavili, a nisu još bili pozvani da prime vakcinu.

Imunizacija vakcinom kineskog proizvođača „Sinofarm“ obavljaće se od 08:00 do 13:00 časova u:

  • ambulanti I, u Subotici, na adresi Kumičićeva ulica 4;
  • ambulanti u Đurđinu, na adresi Borisa Kidriča bb;
  • ambulanti Novi Žednik, na adresi Ilije Lubarde 2;

...

detaljnije
Post date: Čet, 18.03.2021 - 17:47

Evropska komisija predložila je stvaranje digitalnog zelenog sertifikata kako bi se olakšalo bezbedno slobodno kretanje unutar EU tokom pandemije kovida 19.

Digitalni zeleni sertifikat biće dokaz da je osoba vakcinisana protiv kovida 19, dobila negativan rezultat testa ili se oporavila od infekcije. Biće dostupan besplatno, u digitalnom ili papirnom formatu. Sadrži QR kod kako bi se osigurala sigurnost i autentičnost sertifikata. Komisija će izgraditi pristupnu mrežu kako bi osigurala da se svi sertifikati mogu verifikovati širom EU i podržaće države članice u tehničkoj primeni sertifikata. Odgovornost država članica je da odluče o tome koja ograničenja javnog zdravlja se neće odnositi na putnike, ali će takve odluke morati da se primene na isti način na putnike koji...

detaljnije
Post date: Sre, 17.03.2021 - 19:07
Custom Search