AMETEK donirao 25000 $ Crvenom krstu

Čet, 14.05.2020 - 15:07 -- nikola.tumbas

AMETEK donacija Crvenom krstu Subotica kao doprinos lokalnoj zajednicu u borbi sa posledicama Korona virsuom

AMETEK, kao društveno odgovorna, multinacionalna kompanija ima i svoju fondaciju. Misija Ametek fondacije je da Ametek kolegama u celom svetu pomogne tako što će svojim delovanjem pozitivno uticati na njihove lokalne zajednice, s naglaskom na zdravstvo, dobrobit zajednice, socijalnue usluge, ali i na obrazovanje.

Usled velikih problema sa kojima se ceo svet suočio u borbi sa Corona virusom, AMETEK fonacija je pokrenula svoju globalnu akciju, ne samo u SAD, već i u drugim zemljama u kojima posluje. Iako su SAD trenutno zemlja koja trpi najveće posledice izazvane Korona virusom, AMETEK fondacija je prepoznala potrebu da pomogne i drugim regionima.

Zahvaljujući upravo ovoj fondaciji, ali i značajnom doprinosu uspešnog poslovanja AMETEK Srbije, mi smo u mogućnosti da doniramo 25000 dolara narodnoj kuhinji Crvenog krsta Subotica. Ova sredstva će se utrošiti za nabavku namirnica potrebnih za ishranu 1200 korisnika.

Po želji zaposlenih, ideja vodilja je bila da se u okviru ove akcije poseban akcenat stavi na decu koja su korisnici narodne kuhinje u Suboticu, a njih ima oko 250. U ovom delu akcije, uključiće se i zaposleni kao volonteri Crvenog krsta.

 

O Ametek-u

„AMETEK“ je multinacionalna kompanija osnovana pre tačno 90 godina u SAD, sa sedištem u Filadelfiji. Danas AMETEK ima oko 18.000 zaposlenih širom sveta i više od 150 proizvodnih lokacija sa globalnom mrežom u 30 zemalja.

 

AMETEK je svetski lider u proizvodnji analitičkih, i mernih instrumenata za avio, svemirsko, energetsko, istraživačko, medicinsko i industrijsko tržište. Takodje, AMETEK je jedan od vodećih proizvođača rešenja za automatizaciju i precizno, automatsko upravljanje.

 

U Slobodnoj zoni, u Subotici, AMETEK ima preko 400 zaposlenih koji rade u sledećih 6 jednica:

 

-SHARED SERVICE -obuhvata sluzbu HR, finansija, IT sektora, nabavke, marketinga i odeljeljenje istraživanja i razvoja …ove službe podržavaju AMETEK u Evropi i Ameriku

 

-DUNKENMOTOREN proizvodi elektromotore, reduktore, motore za respiratore, pumpe za dijalizu, robotske sisteme, robotske kosačice trave, pogone “pametnih” kuća, itd.

- MAE osnovna delatnost ove jedinice proizvodnja mikromotora za male kućne aparte, mašine za čišćenje i dezinfkeciju, industrijske usisivače i kompresore, itd.

- AIRTECHNOLOGY GROUP proizvodi, senzore, termostate i grejače za avio industriju. U okviru ove proizvodne jedinice proizvode se i elektromotori koji se koriste za istraživanje nalazišta nafte i gasa.

CTS -pravi test instrumente koji se koriste za testiranja drugih elektronskih uredjaja, kao što elktronika u automobilima, kompijuterima, mobilnim telefonima, itd. Na ovim uređajima se vrši simuliranje fenomena kao što su udar groma, varijacije napona i druge smetnje u elekto mreži i elektro magnetnim poljima.

SPECTRO – radi montažu i kalibraciju spektrometra. Spektrometri su instrumenti namnjeni za analizu svih vrsta metala i tečnosti izuzene preciznosti do nivoa molekularne analize.

 

Custom Search