Лабан: Настављамо са градњом атарских путева

Pet, 29.05.2020 - 21:19 -- nikola.tumbas
Kolekcija članaka: 

Градоначелник Богдан Лабан наставља са обиласком сеоских месних заједница које су из градског буџета добиле средства за реализацију најзначајнијих пројеката путне инфраструктуре. Након обиласка радова на уређењу прве деонице атарских путева у Малој Босни, градоначелник Лабан са сарадницима обишао је и месне заједнице Таванкут и Љутово.

Поред уређења атарских путева у овим месним заједницама, започети су и радови на другој деоници која повезује месне заједнице Мишићево и Таванкут (Горњи Таванкут). За уређење обе ове деонице атарских путева, у укупној дужини од 7.360 метара, из градског буџета обезбеђена су средства у укупном износу од 30,5 милиона динара.

- Друга деоница, на којој су такође отпочети радови, је пут који повезује месне заједнице Мишићево и Таванкут (Горњи Таванкут). Деоница је дужине 3.700 метара,  ширине четири метра а радови, који се изводе методом цементне стабилизације, вредни су 23 милиона динара. Ове деонице пута повезују велики број пољопривредних газдинстава. Локална самоуправа је имала слуха за апеле пољопривредника и становика из МЗ ’Мала Босна’, ’Мишићево’ и ’Таванкут’, и овај пример најбоље показује бригу о свим грађанима – нагласио је Богдан Лабан.

Он је такође рекао да је у протеклом периоду изграђено више десетина километара атарских путева, а посебно се водило рачуна о обнављању  уличне расвете у руралним срединама, како би се покрили атарски путеви на којима се налазе фарме и салаши.

- У претходном периоду неколико пута су овде  отпочињали радови али никада нису приведени крају- наводе мештани. - Осим што повезује две Месне заједнице, овај пут је можда најважнији због чињенице да је то најближа деоница према Ђурђину и Жеднику, а и према ауто-путу. Поред тога, ову деоницу користи и велики број становника Бајмока који на овом делу имају своје воћњаке и винограде.

Сви радови се финансирају из градског буџета.

- Чикеријска улица је значајна не само за Љутово већ и за насеље Чикерија. које се налази у продужетку саме улице али и за такозвани 'Ракић крај'. Улица је била у прилично лошем стању,  највећи проблеми настајали су после падавина када је била тешко проходна због блата - наводе мештани Љутова, и напомињу да је насипање ове улице важно за све мештане насеља Чикерија али и за све пољопривреднике који имају пољопровредне засаде и воћњаке на Чикерији и у „Ракић крају“ који их спаја са Таванкутом.

Живот људи на салашима и удаљеним газдинствима, рекао је Лабан, зависи умногоме од издвајања локалних самоуправа и њихове спремности да помажу пољопривреднике.

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

Gradski odbor Stranke Pravde i Pomirenja formiran je danas u Subotici, na sednici održanoj na Otvorenom univerzitetu. Akademik Muamer Zukorlić, čelnik SPP, prisustvovao je izboru rukovdstva gradskog odbora.

Izjave u prilogu su dali Muamer Zukorlića, Hasan Skorupan, predsednik GrO SPP i Ibrahim Rustemović Huduti, budući nosilac liste  SPP za Skupštinu grada Subotice.

Post date: Sre, 11.03.2020 - 22:14

Ulaganja u mere podrške porodici tek predstoje

Na Pres konferenciji Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Subotici о merama  podrške porodici  kojima Grad Subotica uveliko doprinosi  populacionoj politici Vlade Srbije i pokrajinske Vlade, govorili su PR Gradskog odbora Jasmina Stevanović i dr Aleksandar Radulović, načelnik Centra za vantelesnu oplodnju subotičke Opšte bolnice.
Mnogo toga urađeno je u ovoj oblasti proteklih nekoliko godina, a u SNS-u već  najavljuju nova ulaganja u pronatalitetnu politiku na nivou grada.
Konačno  otvoren Centar za vantelesnu oplodnju u subotičkoj Bolnici u koji je samo Grad  od 2016.godine za adaptaciju prostora za vantelesnu oplodnju u subotičkoj Bolnici izdvojio sredstva  u...

detaljnije
Post date: Čet, 13.02.2020 - 20:39

Republička izborna komisija je nakon sprovedene obuke izdala uverenja Instruktorima koji će sprovoditi obuke za rad u stalnom sastavu biračkih odbora na predstojećim izborima. To je novina u izbornom procesu, jer će instruktori vršiti obuke u februaru mesecu za stalni sastav biračkih odbora po određenom programu i planu.

Jasmina Stevanović, PR Gradskog odbora poručila je ispred SNS-a da niko neće uspeti da uskrati pravo građanima Srbije da se održe izbori i da ostvare svoje ustavom zagarantovano pravo.

- Nečije pravo da ne izađe na izbore se mora poštovati, ali onaj ko ne izađe na izbore treba da zna da život posle izbora neće stati, valja dalje rešavati  životne probleme kako građana u Subotici...

detaljnije
Post date: Čet, 06.02.2020 - 17:29

U prilogu izjava predsednika Demokratskog saveza vojvođanskih Hrvata, Tomislava Žigmanova, o razlozima pripadanju Vojvođanskom frontu, na ovogodišnjim izborima.

Izjava dobijena na večerašnjoj tribini VF u Hotelu Patria.

Post date: Uto, 28.01.2020 - 20:47

Danas je u prostorijama Srpske napredne  stranke, održana press konferencija za štampu, koja je praktično označila formalno početak izborne kampanje u našm gradu, na kojoj su se medijima obratiti Jasmina Stevanović, PR Gradskog odbora, a potom  i  predsednik Mesnog odbora Hajdukovo i zamenik predsednika Saveta MZ Hajdukovo Feher Ileš.

Tema presa je bila: Ulaganja u MZ Hajdukovo i MZ Bačke Vinograde.

U prilogu video zapis obraćanja Jasmine i zvučni zapis obraćanja Ileša.

Post date: Uto, 28.01.2020 - 20:07
Custom Search