Pokret građanske Subotice predao izbornu listu

Ned, 31.05.2020 - 18:55 -- darko.kovacevic
Kolekcija članaka: 
Jelica Santrač Zašto se UG Metla pridružila pokretu
Jelica Santrač Zašto se UG Metla pridružila pokretu
Maglai Jeno Izjava na srpskom
Maglai Jeno Izjava na srpskom
Maglai Jeno Izjava na mađarskom
Maglai Jeno Izjava na mađarskom

Danas je grupa građana "Pokret građanske Subotice" predala izbornu listu za učešće na lokalnim izborima. Ova lista biće pod rednim brojem 8.

Listu predvode Jene Maglai (Magyar Mozgalom), Ljuben Hristov i Jelica Santrač (UG Metla).

U prilogu izjave Jelice Santrač i Jene Maglajia.

Autor teksta: 

Više o ovoj temi...

Imate priliku da ponovo glasate, došlo je do tehničke greške na prošlonedeljnom glasanju u MZ Gat. Gledajući reakcije na izbore možda ste se predomislili...

Imate priliku da to ispravite

Post date: Sre, 01.07.2020 - 14:49

 Savez vojvođanskih Mađara (SVM) energično odbacuje sve navode objavljene u saopštenju Saveza za Srbiju.

Naime, Izbornoj komisiji Grada Subotice, Pokrajinskoj izbornoj komisiji ili Republičkoj izbornoj komisiji nije podnet prigovor na rezultate izbora na biračkom mestu broj 71 na teritoriji grada Subotice, niti je podnet prigovor na odluke nadležnih komisija, kojima je obuhvaćeno predmetno biračko mesto.

Zapisnici na sva tri nivoa izbora su na biračkom mestu broj 71 potpisani od strane predsednika biračkog odbora, njegovog zamenika, članova i njihovih zamenika i u zapisnicima nema primedbi, niti je tražen uvid u izborni materijal.

Na predmetnom biračkom mestu su članove imale sve izborne liste, koje su ispunile zakonske uslove, a predsednik i zamenik predsednika...

detaljnije
Post date: Uto, 30.06.2020 - 17:59

Savez vojvođanskih Mađara (SVM)  je izbornu kampanju vodio isključivo u AP Vojvodini i gradu Beogradu.

Zahvaljujući velikoj podršci Vojvođana, SVM je postigao istorijski uspeh na opštim izborima 21. juna.

Suprotno lažnim vestima koje su objavljene u medijima, SVM nije vodio kampanju, niti učestvovao na lokalnim izborima u Južnoj Srbiji. Ni u Vranju, niti bilo gde drugde. To što je izborna lista Grupa građana „Srpska desnica“ na lokalnim izborima u Vranju učestvovala pod rednim brojem četiri, što je bio broj pod kojim je SVM učestvovao na parlamentarnim izborima, velika je slučajnost.

Pretpostavljamo da su birači koji su za njih glasali, najverovatnije na oba glasačka listića zaokružili broj četiri, što je razlog čudnog rezultata.

Savez vojvođanskih Mađara (...

detaljnije
Post date: Pet, 26.06.2020 - 11:38

Na izborima za Skupštinu grada Subotice održanim 21. juna 2020. godine Hrvatski demokratski forum je, prema procenama naših aktivista, osvojio poverenje više od 730 birača, odnosno oko 1,26 odsto od ukupnog broja građana izašlih na birališta. Osvojeni broj glasova nije bio dovoljan za ulazak u Skupštinu grada.

Hrvatski demokratski forum je grupa građana formirana neposredno pred ove izbore, a koja je u izbornoj trci učestvovala sa političkim strankama i pokretima od kojih su većina politički akteri već 30 godina. Iako je na izborima nastupio kao grupa građana nacionalne manjine, HDF se ravnopravno takmičio za izborni cenzus od 3 odsto. Da je HDF registrovan kao politička stranka hrvatske nacionalne manjine, zakonom predviđeni izborni prag bi nam omogućio ulazak u Skupštinu, ili...

detaljnije
Post date: Pon, 22.06.2020 - 18:29

Preliminarni rezultati koje su objavili na pressu, u 01.00, doneli osmehe na licima članova SNS-a. SVM takođe povećao broj odbornika u skupštini grada.

***

Na Nosi u 08.00 glasao je predsednik SVM Pastor Ištvan.

U 10.00 u OŠ Majšanski put glasao je Bogdan Laban predsednik GO SNS.

Balint Pastor, potpredsednik SVM glasao je u zgradi obdaništa Biser u Malom Radanovcu.

Dopuna u 02.00 ponedeljak 22.06

U skupštinu grada, po rečima Bogdana Labana ulaze sve stranke osim Radikalne stranke i HDF-a, ali još nije sve sigurno (20% materijala nije još obraćeno)

...

detaljnije
Post date: Pon, 22.06.2020 - 02:00
Custom Search