Preminuo Đorđe Branisavljević - Beli

Pon, 01.06.2020 - 16:01 -- dejan.vukovic

In memoriam Đorđe Branisavljević – Beli (1949-2020)

U Subotici je posle teške bolesti preminuo Đorđe Branisavljević – Beli, poznati sportski radnik vezan za ronjenje i vaterpolo. Rođen je u sportskoj familiji, a svoju ljubav prema sportu razvijao je i kao podmorničar i profesionalni ronilac.

Predstavljao je svojevremeno ronilački tim SFRJ na Svetskom prvenstvu u podvodnoj orijentaciji, šezdesetih godina prošlog veka, i osvojio treće mesto. Po povratku u Suboticu radio je na pripremi sportista na teritoriji cele Vojvodine od 1982. godine, a pripremao je takmičare za savladavanje ronilačkih veština i za podvodnu orijentaciju. Obučio je preko 1.000 osoba za razna ronilačka zvanja, bio je organizator brojnih seminara i takmičenja, nadzirao je ronilačke radove, bio komandir jedinice za spašavanje na i pod vodom.

Iza sebe je ostavio suprugu, ali i sinove Marka i Sašu koje je takođe uputio na sport – vaterpolo. Obojica su svoj životni, a i profesonalni put nastavili u Sjedinjenim Američkim Državama, a vaterpolo i dalje igra veliku ulogu i njihovim životima.

Tagovi: 
Autor teksta: 
Custom Search