Novosti iz Visoke tehničke škole strukovnih studija

Pet, 05.06.2020 - 17:31 -- nikola.tumbas

Visoka tehnička škola strukovnih studija u Subotici ove godine upisuje studente na sledeće studijske programe (osnovne studije u trajanju od 3 godine) na srpskom i na mađarskom nastavnom jeziku:

  • - Elektrotehnika
  • - Informatika
  • - Inženjerski menadžment
  • - Mašinstvo
  • - Mehatronika

Detalje o studijskim programa možete dobiti na adresi https://www.vts.su.ac.rs/studije/studijski-programi.

Škola je ranije pokrenula online servis za pripremu polaganja prijemnog ispita. Na web adresi https://www.vts.su.ac.rs/upis-2020 zainteresovani srednjoškolci mogu dobiti informacije kako da pristupe ovom online servisu. Testovi iz oblasti osnova računarstva, matematike i opšte kulture, sadrže pitanja sa prijemnih ispita iz predthodnih godina. Ova pitanja se mogu naći i u zbirkama zadataka sa dosadašnjih prijemnih ispita, koje se takođe mogu preuzeti sa iste adrese.

Naravno, Škola će i ove godine organizovati i pripremne kurseve iz matematike i osnova računarstva, koji će se organizovati između 18. i 24. juna u prostorijama Škole.

Prijave za polaganje prijemnih ispita, ove godine će biti omogućene on-line, ali i lično u periodu od 18. – do 25. juna, dok će prijemni ispiti biti održani 29. juna od 9 časova iz Matematike, i 30. juna od 9 časova iz Osnova računarstva, a od 11 časova iz Opšte kulture.

Za sve zainteresovane srednjoškolce VTŠ Subotica takođe organizuje i online konsultacije preko servisa BBB (https://bbb.vts.su.ac.rs/b/zla-6jk-uwc ) i to prema sledećem rasporedu:

12. jun 2020. petak od 12:00 – 13:00 časova, konsultacije na srpskom nastavnom jeziku.

12. jun 2020. petak od 13:00 – 14:00 časova, konsultacije na mađarskom nastavnom jeziku.

15. jun 2020. ponedeljak od 13:00 – 14:00 časova, konsultacije na srpskom nastavnom jeziku.

15. jun 2020. ponedeljak od 14:00 – 15:00 časova, konsultacije na mađarskom nastavnom jeziku.

Tokom ovih konsultacija, profesori VTŠ-a će uživo odgovarati na sva pitanja koja budu postavljena.

 

Pored svih ovih novina moramo istaći da su dva projektna tima sa Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici dobili sredstva za finansiranje razvojnoistraživačkih projekata Visokih škola strukovnih studija s teritorije AP Vojvodine u 2020. godini. Radom na ovakvim projektima profesori stiču dodatna praktična i naučna znanja i veštine, koja dalje prenose tokom nastavnog procesa svojim studentima.

Svima koji su zainteresovani za praktično znanje i inženjerske struke, VTŠ Subotica predstavlja najbolji izbor.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search