Održana prva proba predstave Otvarač

Pet, 12.06.2020 - 22:39 -- nikola.tumbas

Drama na srpskom jeziku Narodnog pozorišta u Subotici danas je održala prvu probu predstave Otvarač, čija je premijera najavljena za jesen. Ovu komediju, Viktor Lanu napisao je 1973. godine, a na sceni Jadran izvešće je Miloš Stanković i Srđan Sekulić u režiji Olje Đorđević.

Pošto smo ranije, u obe drame, započeli rad na dve nove premijere od kojih je drama Edvarda Olbija Ko se boji Virdžinije Vulf, u režiji Dušana Petrovića, gotovo završena, ostalo je da je izbrusimo u toku avgusta, kako bismo je početkom nove sezone, premijerno izveli pred publikom. Drami na srpskom jeziku, početkom septembra predstoji i početak rada na komadu Kena Ludvika Mesec iznad Bafala, koji će režirati Darijan Mihajlović. Premijerno izvođenje planirano je za kraj oktobra.

Što se tiče festivala, Drama na srpskom jeziku će u avgustu učestvovati na Šekspir festu u Čortanovcima, gde će odigrati Ukroćenu goropad u režiji Olivere Đorđević. Kraj avgusta rezervisan je za Sterijino pozorje, gde ćemo dve večeri za redom igrati predstavu Radnička hronika, koju je po tekstu Petra Mihajlovića režirao Veljko Mićunović.

Drama na mađarskom jeziku, u avgustu će nastaviti rad na tekstu Andžeja Saramonoviča Testosteron u režiji Ambruša Daniela Kovača, čija će se premijera odigrati početkom nove sezone. U toku leta u planu je i početak rada na postavljanju Nušićeve komedije Ožalošćena porodica u režiji Andreja Boke. Što se tiče gostovanja i festivala, Drama na mađarskom jeziku će u prvoj polovini jula i u avgustu gostovati u susednoj Mađarskoj, gde će u više mesta igrati komediju Crni Petar (Fekete Peter) u režiji Zoltana Mezeija.

Sa novim predstavama na kojima ćemo vredno raditi i tokom leta ali i onim starim, koje publika već dobro poznaje, vratićemo se na scenu Jadran u novoj sezoni.

 

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search