Renoviran Studentski dom Ivo Lola Ribar

Čet, 18.06.2020 - 12:02 -- nikola.tumbas
Ranko Čuljković
Ranko Čuljković
Bogdan Laban
Bogdan Laban

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i državni sekretar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Marko Milenković, otvorili su danas rekonstruisani, dograđeni i renovirani Studentski dom „Ivo Lola Ribar“, u Subotici. Kapacitet celog objekta je 312 ležaja, radovi su izvođeni u periodu od sredine oktobra 2018. do kraja novembra 2019. godine, a u realizaciju ovog projekta ukupno je investirano 234,25 miliona dinara, odnosno 1,98 miliona evra.

Državni sekretar Milenković je rekao da je obnovom i dogradnjom Studentski dom „Ivo Lola Ribar“, koji je prve studente primio  školske 1961/1962. godine, konačno dobio novo, moderno obličje kakvo već odavno zaslužuje.

Obrazovanje  u kontinuitetu za poslednje dve Vlade Republike Srbije predstavlja jedan od najviših državnih prioriteta, najviših državnih interesa, zbog toga je ovaj dan toliko značajan. Zahvaljujući dobroj saradnji  države, Ministarstva prosvete i grada Subotice, kao i sluhu gradonačelnika Bogdana Labana i njegovog tima za prioritetna ulaganja, ova investicija vredna oko dva miliona evra će praktično unaprediti standard studenata i značajno poboljšati uslove za učenje u Subotici – kazao je Marko Milenković.

Uz podsećanje da je tokom minule četiri godine, protekle, kako je rekao, u znaku privlačenja domaćih i stranih investicija, otvaranja novih radnih mesta, oživljavanja Palića i velike posvećenosti realizaciji kapitalnih projekata, u razvoj Subotice ukupno investirano 15 milijardi dinara, gradonačelnik Laban je istakao da je rekonstrukcija i dogradnja Studentskog doma „Ivo Lola Ribar“ još jedan u nizu projekata čiju realizaciju je podržala Vlada Republike Srbije.

Zajedno sa republičkom i pokrajinskom vladom, mnogo toga smo uradili u Subotici, za dobrobit svih njenih građana i za dobrobit naše dece. Siguran sam da ćemo ovim tempom i ovom energijom nastaviti i u narednom periodu i da će napredak ovog grada biti sve vidljiviji i priznatiji. Hvala studentima na strpljenju, trebalo je sačekati da se posle toliko godina renovira ovaj dom. Studenti su nam veoma bitni, njihovo znanje je nešto što i ubuduće treba da koristimo. Veoma je važno da ih i dalje podstičemo da nastave da uče, obrazuju se i ostanu u svojoj zemlji, da zajedno sa nama stvaraju i rade, kako na obnovi grada tako i na obnovi cele naše države – naglasio je gradonačelnik Laban.

Direktor Studentskog centra „Subotica“, Ranko Čuljković, zahvalio se državnom sekretaru Milenkoviću, gradonačelniku Labanu, projektantima, izvođaču radova i svima koji su na posredan i neposredan način učestvovali u realizaciji ovog projekta.

Tagovi: 
Autor teksta: 
Custom Search