Još jedan veliki uspeh Streljačkog kluba Spartak

Pon, 07.09.2020 - 08:41 -- darko.kovacevic

Seniorke Streljačkog kluba “Spartak” šampionke Vojvodine, Jelena Todorović i Milan Jarić šampioni...
 
U subotu (05.09.2020) je u izvanrednoj organizaciji Streljačkog kluba “Vrbas” u Vrbasu na čelu sa predsednikom Kiš Mihajlom održano Prvenstvo Vojvodine vazdušnom puškom u seniorskoj i juniorkoj konkurenciji.

U teškim uslovima ekipa seniorki je ipak uspela da se izbori i da ubedljivo osvoji titulu Prvaka Vojvodine pobedivši favorizovane seniorke iz Uljme sa čak 20 krugova razlike.

Uspeh je još veći kada se zna da je ovo tek drugo pojavljivanje seniorki na takmičenjima i gde je po prvi put u ekipi nastupila seniorka Karolina Sikora.

U pojedinačnoj konkurenciji seniorki nadmoćno je pobedila Jelena Todorović rezultatom od 372 kruga pobedivši drugoplasiranu državnu rekorderku i prvaka države iz 2017 godine, Jovanu Stojadinov iz Uljme za 5 krugova.

Pored Jelene odličan rezultat je ostvarila i drugi član ekipe Ivana Knapik koja je osvojila bronzanu medalju i treći član ekipe Karolina Sikora koja se plasirala na četvrto mesto.

Kao seniorka za boje kluba nastupila je i Sandra Šarčević sa solidnim rezultatom iako je imala veoma mali broj treninga.

Osim seniorki po prvi put na takmičenju je nastupila i juniorka Milica Ikić koja je isto tako ostvarila dobar rezultat iako je još u pionirskoj kategoriji i koja je tek nedavno počela da se bavi streljaštvom.

U pojedinačnoj konkurenciji seniora još nadmoćnije je pobedio Milan Jarić rezultatom dana od 373 kruga pobedivši drugoplasiranog bivšeg prvaka države Šalgo Ervina iz Kikinde za čak 10 krugova (363), a trećeplasiranog strelca ekipe “Vojnik” iz Subotice Marton Tibora za 25 krugova (358).

Moramo da istaknemo da je na prvenstvu učestvovala i ekipa seniora u sastavu Milan Jarić, Ranko Čuljković i Dragan Rogović koja je zauzela četvrto mesto. Ovako loš plasman pripisujemo kvaru sa puškom koji se tokom meča dogodio Ranku i Draganu koji se svojski borio iako mu je ovo bio prvi nastup na takmičenjima i koji je tek pre 2 meseca prvi put uzeo pušku u ruke. Dragan je i pored svega ostvario dobar i očekivani rezultat.

Na kraju kad sumiramo takmičenje ne možemo a da ne budemo zadovoljni, jedan pehar i tri medalje… ohrabrujuća činjenica pred državno prvenstvo u oktobru u Beogradu.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search