Reprezentacija Srbije pružila veliki otpor Francuskoj

Sub, 19.09.2020 - 18:27 -- dejan.vukovic

Srbija - Francuska 0:2 (0:2)

Gradski stadion u Subotici. Utakmic abez prisustva publike. Sudija: Frida Nilsen (Danska). Strelci: 0:1 Frajtović (autogol) 6, 0:2 Mari 15.  

Srbija: Kostić, Vajda, Slović, Damjanović, Frajtović, Blagojević (od 90+3 Matić), Pavlović (od 90+4 Bradić), Poljak (od 87. Ivanović), Čanković, Filipović, Mijatović

Francuska: Perie - Manji, Torent, De Almeida, E. Kaskarino, Kariše, Katoto, Bilbau, Le Somer (od 73. Eseji), D. Kaskarino, Diani (od 88. Klemeron), Mari (od 65. Malard).

Subotica je bila domaćin utakmice ženskih reprezentacija A selekcije između Srbije i jedne od najboljih svetskih ekipa, reprezentacije Francuske u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.   

Srbija je poražena od Francuske0:2 (0:2), ali izabranice selektora Predraga Grozdanovića mogu biti zadovoljne epilogom jer su protiv sebe imale jednu od najboljih selekcija sveta. Možda i preveliki respekt, bez obzira na kvalitet koji je nedvosmisleno na strani, u ženskom fudbalu, daleko razvijenije Francuske, uticao je da gošće brzo i lako dođu do kapitalne prednosti koju su sačuvale do kraja utakmice.

Povele su gošće već u 6. minutu nakon jedne gužve u šesnaestercu Srbije kada se lopta od Frajtović odbila u mrežu za 0:1. Već u 15 minutu Francuska je duplirala vodstvo golom Mari. Nakon dva primljena gola nestala je početna nervoza kod naše selekcije koja je polako počelka da preti. Pokušala je Čankovićeva a zatim i Poljak ali nisu uspeli savladati golmana Francuske. U nastavku susreta vodila se velika borba na sredini terena. Srbija je uspela da otupi napade moćne reprezentacije Francuske i da u par navrata zaprete smanjenjem rezultata. Na kraju zaslužena pobeda Francuske uz odličan otpor naše reprtezentacije.   

Selektor Predrag Grozdanović bio je zadovoljan izdanjem naših devojaka -Videli smo hrabru Srbiju, ono što me raduje je činjenica da su devojke ispoštovale dogovor iz svlačionice. Video se napredak u igri, volja i želja, mislim da će Srbija igrati još bolje u anrednom periodu. Čestitao bih devojkama na dobroj partiji, zaslužile su i bolji rezultat, ali opet kada sve pogledamo Francuska je bila apsolutni favorit, uostalom oni su treća selekcija na svetu. Možemo biti ponosni na ovo naše izdanje , pružili smo dostojan otpor i pokazali zube jednoj od najboljih selekcija na svetu. 

Kapiten Rreprezentacije i ŽFK Spartak, Violeta Slović ponosna je igrom koju su pokazale protiv trećeplasirane selekcije na svetu - Popravile smo utisak iz prvog meča u Bordou, odigrale smo veoma borbeno i čestitala bih devojkama na taktičkoj disciplini i onome što su prikazale. Ova utakmica će nam pomoći za nastavak kvalifikacija i meč sa Kazahstanom 24. oktobra. I to će biti težak meč, ali verujem da ćemo pružiti dobru igru i osvojiti tri boda

Ličnosti: 
Fotograf: 
Custom Search