Proleter iznenadio fudbalere Spartaka

Pon, 21.09.2020 - 20:36 -- dejan.vukovic

Spartak Ždrepčeva krv - Proleter 1:2 (1:1)

Gradski stadion u Subotici bez prisustva publike. Sudija: Novica Anđelovski. Strelci: 0:1 Babić (18.), 1:1 Nikolić (21.), 1:2 Mirosavljev (72.)

Spartak Ždrepčeva krv: Dujmović, Dunđerski, Tekijaški, Vidović, Miloševič, Marčić, Šimura (73. Vidaković), Srećković (53. Denković), Tufegdžić, Savković, Nikolić.   

Proleter: Petrić, Milošević, Leandro, Joković, Kovačević, Pejić, Kojić (83. bacanović), Knežević (65. Vesić), Babić (77. Ilić), Mitrović (77. Živojinović), Mirosavljev.  

Spartak je po prvi put poražen na svom terenu u novoj sezoni. Gosti iz Novog Sada odneli su ceo plen pošto su sa slavili sa 2:1. Pobedonosni gol postigao je Mirosavljev u 72. minutu. 

Utakmica je počela pokušajem Marčića nakon čijeg šuta je lopta završila preko gola. Uzvratili su gosti pokušajem Mirosavljeva glavom, međutim siguran na golu je bio Dujmović. Gosti su blagu terensku inicijativu iskorsitili u 18. minutu, Ognjen Mitrović je proigrao Babića koji sa ivice kaznenog prostora loptu šalje u mrežu za 0:1. Subotičani su ubrzo poravnali rezultat. Lazar Tufegdžić je idealno zuposlio Nikolića koji glavom, između dva igrača Proletera loptu šalje u mrežu za 1:1. nakon poravnanja Spartak je zaigrao afresivnije i opasnije po gol protivnika. prilike je imao Srećković, Savković, Dunđerski i Tekijaški, ali nije došlo do promene rezultata.   

Početak drugog poluvremena ponovo je doneo inicijativu gostima. Pokušao je Mitrović iz slobodnog udarca i proslavio golmana Dujmovića.  Do odlučujućeg gola gosti su stigli u 72. minutu, Mirosavljev se našao usamljen na desetak metara od gola i loptu poslao u nebranjeni deo mreže za 1:2. Šest minuta kasnije subotičani su preko Nikolića imali mogućnost novog izjednačenja, ali lopta je pogodila stativu. Isti igrač imao je još jednu odličnu priliku koja je takođe ostala neiskorištena, pa su gosti odneli sva tri boda iz Subotice. 

Tagovi: 
Fotograf: 
Custom Search