Fudbaleri Spartaka nadigrali Čukarički

Ned, 04.10.2020 - 00:34 -- dejan.vukovic

Spartak Ždrepčeva krv - Čukarički 4:2 (2:2)

Gradski stadion u Subotici. Meč odigran bez prisustva publike. Sudija: Nikolić Bojan. Strelci: 1:0 Shimura (32.), 2:0 Marčić (39.), 2:1 Endiaje (42.), 2:2 Kamenović (45.), 3:2 Nikolić (52.), 4:2 Nikolić (83.)

Spartak Ždrepčeva krv: Dujmović, Vidaković, Tekijaški, Jočić (64. Vidović), Milošević, Shimura, Marčić, Tufegdžić (90. Đurasović), Bijelović (85. Dunđerski), Nikolić (90. Baić), Denković (90. Urošević). 

Čukarički: Petrović, Endijae, Kamenović, Kajević, Savić (60. Vidosavljević), Ćirković, Ostojić, Pantić, Šapić, Birmančević (82. Eze), Lukić (73. Šarić).

Spartak je slavio u derbiju 10. kola LInglong Superlige i time pokazao da je kriza rezultata iza njih i da nastavljaju borbu za sam vrh tabele. Subotičani su poveli sa 2:0 da bi do isteka prvog poluvremena gosti poravnali rezultat u samo tri minuta. Ipak, u nastavku susreta prevagnula je veća želja domaćina za pobedom, sa dva gola Nikolića ostvarili su važnu prvenstvenu pobedu.  

Utakmica je opravdala epitet derbija kola, ekipe su postigle čaj četiri gola u prvom poluvremenu po dva na obe strane. Spartak je poveo u 32. minutu Shimura je u skoku bio viši i spretniji od Ćirkovića i loptu sproveo u mrežu za 1:0. Sedam minuta kasnije Nikolić je odlično uposlio slobodnog Marčića, koji sa deset metara donosi 2:0. Gosti se nisu predavali, u samo tri minuta u samom finišu prvog poluvremena uspeli su da poravnaju rezultat. Oba gola postigli su posle prekida iz kornera. U 42. minutu loptu koju je sa ugla ubacio Pantić, došla je do Endiaje koji je fantastičnim šutem iz okreta savladao golmana Dujmovića. Tri minuta kasnije novi korner za ekipu Čukaričkog ponovo je izveo Pantić, a loptu je glavom u gol za poravnanje od 2:2 poslao Kamenović. 

Olako primljena dva gola u finišu prvog dela nisu obeshrabrila subotičane da nastave sa dobrom igrom u drugom poluvremenu. Nakon samo sedam minuta igre u nastavku stigli su ponovo do vodstva. Domaći su iskoristili loše postavljenju ofsajd zamku pa je Nikolić lako ubacio loptu u mrežu za 3:2.  Spartak je nastavio sa napadima ne želeći da rizikuje i da dozvoli gostima da zaprete. Stalan pritisak na gostujuće igrače isplatio im se u 84. minutu kada je Shimura oteo loptu Birmančeviću, u punom trku je uposlio Nikolića, koji postiže svoj drugi gol na utakmici za konačnih 4:2. 

Tagovi: 
Fotograf: 
Custom Search