Jelena Todorović šampionka Srbije, seniorke Spartaka vicešampionke

Pon, 12.10.2020 - 17:56 -- darko.kovacevic

U nedelju 11.10.2020. godine u predivnom ambijentu Atletske dvorane u Beogradu a u perfektnoj organizaciji Streljačkog kluba "Partizan" na čelu sa Draganom Donevićem selektorom Srbije i Andreom Arsović višestrukom prvakinjom Svetskog kupa i Evrope održano je Prvenstvo države serijskom vazdušnom puškom.

Naša šampionka Jelena Todorović ponovo je osvojila titulu prvaka države i zlatnu medalju odbranivši titulu osvojenu prošle godine u Valjevu.

Istovremeno je ekipa seniorki u sastavu Jelena Todorović, Karolina Sikora i Ivana Knapik osvojila srebrni pehar i vicešampionsku titulu.

U pojedinačnom plasmanu pored Jelene koja je bila prva, Karolina Sikora je zauzela 8. mesto a Ivana Knapik 14.

Osim njih na takmičenju su po prvi put učestvovale i 2 juniorke. Viktorija Vegel je zauzela 21. mesto a Milica Ikić koja je inače još pionir, 23. mesto a što je odličan rezultat obzirom da su tek pre godinu dana uzele po prvi put pušku u ruke.

Ovo je ujedno i najuspešnije takmičenje devojaka Streljačkog kluba "Spartak" od osnivanja kluba koji je za veoma kratak period postojanja od 7. godina uspeo da u ekipnoj konkurenciji državog takmičenja bude 2 puta vicešampion i 5 puta bronzani uz dve pojedinačne titule prvaka države, 3 puta srebrni i 2 puta bronzani dok je na Prvenstvima Vojvodine osvojeno mnogo pehara i medalja.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search