Rukometaši Spartaka poraženi od Kikinde posle velike borbe

Ned, 18.10.2020 - 16:39 -- dejan.vukovic

Spartak – Kikinda 25:27 (12:13)

Subotica, Hala sportova, bez publike. Sudije: Branko Radaković i Nikola Bakmaz. Isključenja: Spartak 16 min, Kikinda 8 min. Sedmerci: 4/3 Spartak, 5/3 Kikinda. Igrač utakmice: Ljubomir Golić (Kikinda).

Spartak: Bižić (3 odbrane), Jovanović 4, Mrvović, Karanović 2, Grozdić 5, Spremo 1, Kojadinović 6, Radosavljević 3, Đurović 1, Milisavljević, Skuban, Petrović 1, Stošljević 2, Vojvodić, Radojčić, Arđelan (10 odbrana).

Kikinda: Knežević (10 odbrana), Milošević 4, Dukatarov 3, Golić 1, Kenjalo, Miškov (3), Stanković 3, Vrgović 1, Panić, Prodanović, Kosanović, Ristić, Komarek 10, Mršulja 5, Markuš.

Rukometaši Spartaka su tek u trećem kolu prvi put bili domaćini u novom prvenstvu. Osokoljeni pobedeom u prošlom kolu u Crvenki nadali su se novim bodovima u duelu sa iskusnijom ekipom Kikinde. Posle velike borbe tokom celog meča gosti su uspeli da odnesu ceo plen i osvoje prve bodove u novoj sezoni. Spartak može da žali što nije iskoristio svoje šense da povećaju prednost kada su imali prilike za to.   

Utakmica je počela sa žestokim odbranama na obe strane. Bilo je i dosta isključenja u kojima su domaćini gore prošli sa ukupno 16 minuta isključenja naspram osam minuta ekipe Kikinde. Spartak je imao stalnu minimalnu prednost, međutim nisu uspevali da se rezultatski odvoje. Iskusna ekipa Kikinde disala im je stalno za vratom i koristila svaku grešku domaćih da poravna rezultat. Nakon brze kontre Kojadinovića za 9:8, Kikinda uzvraća sa dva gola Dukatarova za rezultatski preokret 9:10. Spartak je već u sledećem napadu poravnao na 10:10. Dva minuta pre kraja prvog dela Mršulja donosi novu minimalnu prednost gostima da bi Radosavljević ponovo poravnao na 12:12. Umesto da krunišu uspešnu odbranu Arđelana, domaći su dozvolili da protivnim na odmor ode sa golom prednosti 12:13.    

Kikinda je golom Komareka po prvi put stigla na dva gola viška 14:12, međutim usledio je brz odgovor Spartaka preko Đurovića i Karanovića z aporavnanje 14:14. Subotičani u 40. minutu stižu do dva gola prednosti, 17:15, pogodio je uz dosta sreće Grozdić, a prethodio je tome pogodak spretnog Jovanovića. Arđelan brani sedmerac igračima Kikinde te je Spartak krenuo u napad za tri gola prednosti. Izgrađena je odlična akcija „cepelin“ ali lopta ipak ne završava u mreži. Razigrani Komarek postiže dva vezana gola za novi rezultatski preokret, 17:18 u 44. minutu.   

Osmim golom Komareka, Kikinda vodi sa 23:18 u 50. minutu i najavljuju osvajanje bodova u Subotici. Spartak je krenuo da vija rezultat, Bižić je upisao novu odbranu a Stošljević postigao gol za 22:24. Međutim, nadu domaćinima uskraćuje Komarek koji postiže svoj deseti gol za 23:26, tri minuta pre kraja i time najavljuju pobedu gostiju u Subotici.  

Tagovi: 
Fotograf: 
Custom Search