Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Privreda

Kod Plave fontane,na sajmu, vašaru, imate tri dana da kupite sebi ukrasne aranžmane živog cveća za bašte, ograde, terase po relativno povoljninijim cenama kako kaže Kiš Arpad, organizator manifestacije.

To čuti od njega možtete ovde na FB Live ( 605 - 2017.04.26.22.15.):

https://www.facebook.com/OnLineArhivaSubotice/videos/10154554521218061/

Zanimljiv detalj je ponuda jednog proizvođača palanti ljudih, ljutih papričica kako kaže Tot Arpad, čovek koji je odlučio da napusti svoju profesiju i da se bavi sa ovim pre osam godina kupivši 5 semenki po 5 eura.

FB Live ( 664 - 2017.04.26.22.15.):

...

detaljnije
Sre, 26.04.2017 - 22:48

Tokom noći 13. na 14.april na Makovoj sedmici, na samoj granici sa Mađarskom, čobanin Ivica Matin bio je istučen, i ostavljen vezan, pri krađi ovaca koje je čuvao za vlasnika istih, Antunović Mihajla.

Policija je izvršila uviđaj, a  vlasnik je izrazio želju da se ova informacija objavi, u nadi da će neko videti i u slučaju da je primetio prikolicu sa desetak ovaca kako juri po subotičkoj pustari na Makovoj sedmici ili u okolini Radanovca, alternativnom pravcu zametanja tragova stanovite ekipe koja je odlučila da za ovogodišnji, zajednički, najveći hrišćanski praznik, Uskrs, lično žrtvuje nekoliko ovaca.

U prilogu su izjave vlasnika ovaca Antunović Mihajla i Ivice Matina.

Mihajlo kaže:  ...

detaljnije
Pet, 14.04.2017 - 21:02

Sve što može da se kupi, kupuje se...

Pet, 14.04.2017 - 08:26

Na Mlečnoj pijaci, u delu zelene pijace, odnedavno  sustigle jagode i pošto ih ima u većim količinama cena polako pada i sada je trenutno negde i 250 din/kg.

Pored toga pojavile su se i rotkvice sa cenom od 30 do 50 din vez u zavisnosti naravno od veličine.

Aktuelna stvar skorašnji Uskr - Vaskrs, pa je bojenje jaja aktuelno a neki su se dosetili i prodaju koru od luka u kesama po 20 din. kao najbolju prirodnu boju uskršnjih jaja. Izveštaj je od subote 8. aprila.

Ima i grožđa, ko želi 550 din/kg, pa neka izvoli.

Inače, sviđaju vam se izveštaji sa pijace? 

Ako da, onda kliknite na LIKE,  www.subotica.info, da znamo da vam ovakvo izveštavanje korisno!

:)...

Ned, 09.04.2017 - 17:57

"UDRUŽENJE ZA UZGOJ SVINJA RASE MANGULICA VOJVODINE" organizuje manifestaciju pod nazivom " IX BUTKICIJADA I USKRŠNJI VAŠAR“, u parku ispred Gradske kuće kod spomenika Svetog trojstva.

Posetite ovaj vašar do 13. aprila. u parku ispred Gradske kuće kod spomenika Svetog trojstva, naći ćete sve potrepštine za Uskršnje praznike.

Manifestacija kao i do sada obuhvata prezentaciju proizvoda kako od  mangulice, tako i od obične svinje, prezentaciju proizvoda od podolskog govečeta.    

Pored toga, u asortiman će biti uvršteni i proizvodi domaćih manufaktura, koji verno oslikavaju ponudu i mogućnosti subotičke opštine, kao i sve što je potrebno za uskršnju trpezu (šunka, ren...

detaljnije
Ned, 09.04.2017 - 16:42

Pogledajte šta ima od novih modela, odela, košulja, cipela, haljina, bluza do tašni kaiševa i cipela u butiku Barbosa koji se nalazi preko puta Franjevačke crkve.

Video prilog sadrži još neke detalje koji nisu u fotografijama...

Radno vreme - 08.00 - 20.00 - subotom od 08.00 -15.00.

Tel. 024 - 520 920.

Sre, 05.04.2017 - 18:26

U prostorijama Masterplasta, danas je potpisan memorandum o saradnji između kompanije Masterplast YU d.o.o. i Univerziteta EDUCONS.

Sporazum je rezultat želje i potrebe dveju institucija za razvijanjem akademske i projektne saradnje, kroz zajedničke aktivnosti u cilju postizanja strateški obostrano važnih ciljeva od nacionalnog i međunarodnog značaja.

U toku obrazloženja zbog čega se ostvaruje ova saradnja Tivarad Bunford, vlasnik Masterplat YU d.o.o., je podsetio na jednu izreku:

- Onaj koji zna, taj radi, a onaj koji ne zna, taj predaje!

Sa opaskom da u ovom slučaju, Univerziteta Edukons, to ne stoji, jer kadrovi obrazovani u ovoj instituciji po...

detaljnije
Uto, 04.04.2017 - 15:25

Centar Electronic, firma koja skoro trideset godina prodaje računare, laptope i bavi se servisom istih, nedavno je promenila svoje mesto.

Nekada pod Muzičkom školom i onda dugo vremena na Štrosmajerovoj ulici, prodavnica se nedavno preselila u ulicu Vladmira Nazora, "iza Sarićevog spomenika".

Pogledajte u prilogu šta vam se sve nudi u ovoj prodavnici.

 

Sub, 18.03.2017 - 21:25

   Akademija korektivne gimnastike “Korak” je izrasla iz 1. Kluba korektivne gimnastike u RS. Klubu je prethodila Specijalistička sekcija osnovane daleke 1999.g., u okviru UG “Mladi i igra”. Kako se Sekcija razvijala, i kako su potrebe za korektivnom gimnastikom postajale sve očitije, 2005. godine osnovan je Klub “Korak”.

Do sada je program Akademije pohađalo preko 1100 polaznika, dece, mladih i starijih.

   Zaštićen Individualni program vežbi, Lični karton, naziv, logo Akademije i izgled sale  samo su neke odrednice  koje Akademiju  izdvajaju kao jedinstven projekat. Individualni program sadrži preko 2500 vežbi  sa kojima možemo prići polazniku ponaosob i učiniti da program vežbi prilagodimo potrebama pojedinca,...

detaljnije
Sub, 11.03.2017 - 23:25

Tezga, poveća tezga, sa širokim spektrom asortimana sezonskih kućnih potrepština, STR Mitrović, već dvadeset godina postoji na Buvljaku a njena pozicija je prepoznatljiva po izvučenim visokim aluminiskim lestvama, kazana, velikim brojem različitih baštenskih roštilja, kofera, električne opreme, kablova, daski za peglanje, suncobrana, antena, baštenskog creva, itd....

Pet, 10.03.2017 - 23:45

Kratak video zapis kako izgleda pečenje pileta na "Grillu kod Paje" i šta su razlozi da se bar jednom proba meso pripremljeno na taj način!

Na meniju se nudi -

 pečeni pilići na grilu, pored dnevnog menija na kojem je od ponedeljka do petka sledeća ponuda:

 • ponedeljak - škembići u saftu
 • utorak - čorbast pasulj sa dimljenom kobasicom
 • sreda - slatki kupus sa ovčetinom
 • četvrtak - juneći gulaš sa testom,
 • petak - ribić u kajmaku sa rižom.

Dodatno se nudi sač za četiri osobe sa mesom po izboru - dogovoru!

Grill se nalazi u Parku Ferenca Rajhla kod željezniče stanice ispod Malog stadiona.

Za narudžbe pozovite telefon  - 024 52 1111.

 

Čet, 09.03.2017 - 19:45

У Плавој сали Градске куће закључен је Споразум о сарадњи између Града Суботице и Шаосинга, петомилионског града из приморске провинције Џеђанг, на истоку Народне Републике Кине. Споразум, коме је претходило потписивање Меморандума о развијању односа пријатељске размене између Суботице и Шаосинга, 27. октобра 2014. године, потписали су градоначелник Богдан Лабан и Ху Мингуанг, заменик градоначелника Шаосинга.

Градоначелник Лабан је истакао да сарадња два града подразумева не само економске, трговинске и привредне везе него и оно што нас спаја и у култури и туризму и да Република Србија и Кина имају дугогодишњу привредну сарадњу, засновану првенствено на пријатељским и јаким везама.

Захваљујемо се једној тако...

detaljnije
Čet, 09.03.2017 - 17:46

U Gradskoj kući zaključen je Ugovor o otuđenju građevinskog zemljišta površine 1,8 hektara, u Privrednoj zoni „Mali Bajmok”, između Grada Subotice, koga zastupa gradonačelnik Bogdan Laban i firme „4 Cam“, ogranak Novi Sad, čiji je zakonski zastupnik Aldo Alesio Kaminada, vlasnik kompanije „Kaminada“, iz Italije. Ugovor je potpisan na osnovu Rešenja gradonačelnika o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini Grada Subotice, po sprovedenom postupku javnog nadmetanja (licitacije). Ugovorena kupoprodajna cena za zemljište iznosi 23.347.869 dinara.

Gradonačelnik Bogdan Laban je, tim povodom, izjavio da će investitor iz Italije u Privrednoj zoni „Mali Bajmok“ izgraditi proizvodnu halu i nakon realizacije kompletne investicije ukupno...

detaljnije
Sre, 08.03.2017 - 17:45

Novi deo fabrike Continental završen za osam meseci.

Premijer Aleksandar Vučić poručio direktoru Topaloviću, s obzirom koliko su uspešni kao kompanija da podigne plate radnicima.

***

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i direktor fabrike „Kontitek fluid Srbija“, Živko Topalović, otvorili su danas, u Privrednoj zoni „Mali Bajmok” u Subotici, novi pogon kompanije za proizvodnju delova za auto-industriju „Kontinental”, u kojoj će biti zaposleno više od 500 novih radnika. Na svečanosti su bili i predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović, predsednik Skupštine AP Vojvodine, Ištvan Pastor, i ekonomski ataše u ambasadi Nemačke u Beogradu Katrin Majke Čiganovski.

Premijer Vučić, koji je pre otvaranja razgovarao sa predstavnicima...

detaljnije
Uto, 07.03.2017 - 14:56

Kompanija Joviste d.o.o., koja se bavi proizvodnjom i prodajom aluminijumskih i PVC prozora i vrata, privukla je našu pažnju nesvakidašnjim načinom na koji je proslavila desetogodišnjicu uspešnog poslovanja.

 

U prilogu je saopštenje koje je prosleđeno medijima

Očekivali biste proslavu uz muziku i dobru hranu po kome je naša Vojvodina poznata, a vlasnik Siniša Mišanović odlučio je da okupi svoje poslovne partnere i prijatelje kompanije i prezentuje osnove redefinisane strate-gije, planove daljeg razvoja, a pre svega uz prisustvo eminentnih stručnjaka edukaciju o energetskoj efikasnosti PVC stolarije i zašto je ona značajna.

„Desetogodišnjica poverenja naših potrošača mogla bi se definisati kao prelomni...

detaljnije
Sre, 01.03.2017 - 22:43

Samostalna kožarska zanatska radionica „Anett“ iz Bačke Topole, osnovana pre dvadest godina, ima prodaju svojih proizvoda i na subotičkom buvljku na tezgama broj 0065 i 0066 (blizu prvog ulaza sa sombrskog puta iz pravca centra grada)

Specijalnost im je da proizvode kvalitetnu i udobnu obuću od kože prilagođenu osobama sa nešto širim stopala.

Nekoliko reči o firmi uz ilustraciju od vlasnika Šandora Derkovića u prilogu, a više detalja i modela pogledati na www.koznepapuce.co.rs

Pon, 27.02.2017 - 07:05

Rotkvica, tikvica i patlidžana sada ima u nešto u većim količinama na tezgama, a pojavile se i rane jagode i odmah bile rasprodane. Za vikend uvek bogata ponuda kolača koja se svo vreme obogaćuje jer kupci žele probati nešto novo...

U jednoj od mesara u ponudi se pojavila i odlična pečena mesnata slanina, pa ko voli neka proba, neće se razočarati.

U prilogu, prodavac na pijaci, Gulyas Oldal Lajos, govori o tome - kada je vreme za palante?
 

Ned, 26.02.2017 - 09:55
Grill kod Paje

Popularni Grill kod Paje od srede 22. februara ponovo nudi u meniju pečene piliće na grilu, pored dnevnog menija na kojem je od ponedeljka do petka sledeća ponuda:

 • ponedeljak - škembići u saftu
 • utorak - čorbast pasulj sa dimljenom kobasicom
 • sreda - slatki kupus sa ovčetinom
 • četvrtak - juneći gulaš sa testom,
 • petak - ribić u kajmaku sa rižom.

Dodatno se nudi sač za četiri osobe sa mesom po izboru - dogovoru!

Grill se nalazi u Parku Ferenca Rajhla kod željezniče stanice ispod Malog stadiona.

Za narudžbe pozovite telefon  - 024 52 1111.

U prilogu trenutni izbor hrane i cenovnik.

Uto, 21.02.2017 - 09:51

U našem gradu je otvoren prvi privatni produženi boravak, na srpskom jeziku, pod nazivom „ŠKOLA plus“, na adresi Žarka Zrenjanina 2 (pored izlazne rampe na Mlečnoj pijaci).

Boravak nudi različite edukativne i interesantne aktivnosti.

Za decu od 1. do 4. razreda obuhvata:

 • -         izradu domaćih zadataka;
 • -         učenje (usvajanje nastavnih sadržaja svih predmeta uključujući i engleski jezik);
 • -         usvajanje i usavršavanje tehnika učenja;
 • -         individualni dopunski rad;
 • -         individualni dodatni rad;
 • -         kreativne slobodne aktivnosti;
 • -         analizu napredovanja deteta kroz izradu portfolija;
 • -         u cenu ulazi i uslužni prevoz...
detaljnije
Pon, 20.02.2017 - 20:21

Na Buvljaku, na delu "avenije alata", za ljude koji su sami svoj majstor u kući, na Buvljaku potražite tezgu broj 0126 SV-Trade koja je specijalizirana za mašinbravare kao što su:

 • stezne glave svih dimenzija i proizvođača
 • nosači alata
 • delovi za strugove
 • rezni alati
Ned, 19.02.2017 - 15:20
Subscribe to Privreda