Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Privreda

Grill kod Paje

Popularni Grill kod Paje od srede 22. februara ponovo nudi u meniju pečene piliće na grilu, pored dnevnog menija na kojem je od ponedeljka do petka sledeća ponuda:

 • ponedeljak - škembići u saftu
 • utorak - čorbast pasulj sa dimljenom kobasicom
 • sreda - slatki kupus sa ovčetinom
 • četvrtak - juneći gulaš sa testom,
 • petak - ribić u kajmaku sa rižom.

Dodatno se nudi sač za četiri osobe sa mesom po izboru - dogovoru!

Grill se nalazi u Parku Ferenca Rajhla kod željezniče stanice ispod Malog stadiona.

Za narudžbe pozovite telefon  - 024 52 1111.

U prilogu trenutni izbor hrane i cenovnik.

Uto, 21.02.2017 - 09:51

U našem gradu je otvoren prvi privatni produženi boravak, na srpskom jeziku, pod nazivom „ŠKOLA plus“, na adresi Žarka Zrenjanina 2 (pored izlazne rampe na Mlečnoj pijaci).

Boravak nudi različite edukativne i interesantne aktivnosti.

Za decu od 1. do 4. razreda obuhvata:

 • -         izradu domaćih zadataka;
 • -         učenje (usvajanje nastavnih sadržaja svih predmeta uključujući i engleski jezik);
 • -         usvajanje i usavršavanje tehnika učenja;
 • -         individualni dopunski rad;
 • -         individualni dodatni rad;
 • -         kreativne slobodne aktivnosti;
 • -         analizu napredovanja deteta kroz izradu portfolija;
 • -         u cenu ulazi i uslužni prevoz...
detaljnije
Pon, 20.02.2017 - 20:21

Na Buvljaku, na delu "avenije alata", za ljude koji su sami svoj majstor u kući, na Buvljaku potražite tezgu broj 0126 SV-Trade koja je specijalizirana za mašinbravare kao što su:

 • stezne glave svih dimenzija i proizvođača
 • nosači alata
 • delovi za strugove
 • rezni alati
Ned, 19.02.2017 - 15:20

U prostorijama OŠ "Pionir", 15.februara, u Starom Žedniku održan je šesti po redu "Mali sajam semena" u organizaciji Zemljoradničke zadruge "Sto-Vet".

 

...

detaljnije
Čet, 16.02.2017 - 04:44

Tezga 0127 na subotičkom Buvljaku pod nazivom SR Šaraf u ponudi sadrži metalnu galanteriju*:

- sve vrste šarafa, nitni, okova, šarki, brava, kvaka, burgija (drvo - meta - zid), ureznica, nareznica, španera, flex ploča, sekira, elektroda za varenje, CO žice, osovina za cirkular, rešetke za pći, pletenu žica i nešto što je retko - poklopci za kanale.

* Ovaj prilog je u okviru komercijalne prezentacije preduzetništva. (Tržnica AD)

Uto, 14.02.2017 - 00:37

Prodavnica Volan na adresi Age Mamužića 13. (pored "Žute kuće" na putu Maksima Gorkog) pruža veliki asortiman kozmetike za vaš auto kao i rezervnih delova.*

Tel./Fax.: 024-557-557  Mobil.: 063/557-557.

U video prilogu možete videti deo asortimana ove prodavnice koja posluje od 1995. na istom mestu.

 

* Ovaj prilog je u okviru komercijalne prezentacije preduzetništva.

Pon, 06.02.2017 - 22:31

Kraći obilazak Zelene pijace na Buvljaku otkriva da će nam neke osnovne namirnice malte ne biti nedostupne. U prilogu fotografije sa opisom cena.

Neki primeri cena:

Sveža crvena parika 450 din/kg.

Ni blizu tako lepa kao crvena - zelena parika 400 din/kg.

Mini pomorandže 700 din/kg, prošle godine 450din/kg.

Sub, 04.02.2017 - 14:50

Na Međunarodnoj smotri Kevedinke 2017., održanoj u Maloj gostioni na Paliću, ovogodišnji pobednik je Petar Čuvardić (Vinski podrum na Kelebijskom putu) koji je i prošle godine dobio priznanje za najbolje vino dobijeno od sorte Kevednika, sa ocenom 89.00.

Drugo mesto je osvojilo vino iz Kelebijske župe, župnika Čaba Paškoa. Za ostale učesnike pogledati sliku sa ocenama u prilogu, kao i komentar organizatora Dragutina Miljkovića, Velikog majstora iz Vinskog reda "Arena Zabatkiensis".

Pet, 03.02.2017 - 23:24

28.01.2017. u prostorijama Nove Opštine održan je Simpozijum o zaštiti pčela i tehnoligije pčelarenja. Skup je organizovalo udruženje "Pčela" Subotica.

Pon, 30.01.2017 - 08:18

Hladni talas za talasom prelazi preko nas, ali ipak trgovina ne prestaje da funkcioniše. Naši spretni trgovci idu preko u Mađarsku, donose robu koju onda prodaju kod na tezgi nama, ali i vikend gostima iz Mađarske koji dolaze po tu istu robu ovde, jer im je jeftinije da je kupe nego kući.

Razumljivo zar ne?! Meni baš i ne, ali sam prestao da razmišljam o tome.

Jutros je digitalni termometar kod hotela Royal pokazao -13C, ja sam ipak odlučio da odem nešto kasnije na našu popularnu pijacu, odnosno u 10 sati, kada je temperaputa isto bila deset, ali u minusu.

Realno nije uobičajena gužva, ali su prodavci tu, tapkaju u mestu.

Trenutno se, na ulazu, sa ruku nude 12 pari čarapa u paketu. Cena kreće od 1200. din paket, kažete da vas ne iteresuje, cena odmah padne...

detaljnije
Ned, 22.01.2017 - 16:29

Jedna prodavačica sa jajima koje je bilo teško održati celim, nekoliko prodavaca semenki, dve - tri tezgi mađarske robe i nešto ponude mesnih poluproizvoda moglo se naći u prvom delu pijace dok je na zelenom delu bilo sam par tezgi sa povrćem i ponudom kiselih salata.

Sub, 07.01.2017 - 23:06

Danas je održana XI redovnu sednicu Skupštine Regionalne privredne komore Subotica, na kojoj su dodeljena priznanja za privredne subjekte u 2016.godini.

Danas je održana redovna sednica Skupštine Regionalne privredne komore, na kojoj su dodeljene godišnje nagrade:

od toga tri iz Subotice: SMB gradnja, porodično preduzeće "Bane" i JKP "Čistoća i zelenilo", iz Sente je nagrađena Senta promet a iz Martonoša Telek paprika.

RPK Subotica donirala je i komplet knjiga Hemijsko-tehnološkoj školi iz Subotice jer je ova škola pokrenula saradnju sa privredom.

Ujedno ovo je i bila i poslednja sednica Skupštine RPK Subotica, koja se "utopila" u PK Srbije i prestaje sa samostalnim radom.

Sre, 21.12.2016 - 23:06

Subotica je bogatija za još jedan auto salon. Večeras je, u ulici Jovan Mikić, Auto kuća Alfa zvanično je otvorila salon automobila marke Mazda, renomiranog japanskog proizvođača.

Na svečanom otvaranju prisustvovao je veliki broj zvanica, među kojima su bili i predstavnici iz Pokrajine i lokalne samouprave. Prisutan je bio i predstavnik iz japanske ambasade kao i subotički zlatni olimpijac Davor Štefanek koji je osetio udobnost izloženog automobila. 

Detalj - Da se zna, veoma ukusne i primamljive kanapee na koktelu koji je usledio posle zvaničnog dela otvaranja pripremili su učenici Srednje ekonomke...

detaljnije
Uto, 20.12.2016 - 23:54

Компанија НИС свечано је пустила у рад модернизовану НИС Петрол бензинску станицу „Суботица 2“ на адреси Пушкинов трг бб, у присуству представника компаније и градских званичника.

Свечаном отварању присуствовали су Алексеј Черников, директор Блока Промет НИС-а и Богдан Лабан, градоначелник Суботице.

Нова НИС Петрол бензинска станица изграђена је у складу са савременим техничким стандардима, уз строго поштовање свих еколошких прописа.  Овај малопродајни објекат НИС-а опремљен је најсавременијом опремом и двостраним мултиплекс апаратима за точење горива, а осим висококвалитетног горива евро 5 стандарда домаће производње,  потрошачима је на располагању  и широк асортиман допунских производа, изврсна услуга као и богат избор кафе за понети.

Савремена НИС Петрол...

detaljnije
Uto, 20.12.2016 - 17:20

Firma Patent Co iz Mišićeva, je u subotu u prostorijama MKUD Doža Đerđ organizovala predstavu i podelu novogodišnjih paketića deci zaposlenih i deci iz Mišićeva. Predstavu za mališane odigralo je Dečije pozorište iz Subotice, nakon čeka ge Deda Mraz podelio paketiće mališanima.

Ned, 18.12.2016 - 23:34

Večeras je po šesti put svečano otvoren Winterfest, božićno-novogodišnji vašar na malome korzou koji će trajaji do posle pravoslavnih praznika, otprilike kao i svake godine nešto više od mesec dana, do 13 januara sledeće godine.

U prilogu su ilustracije gde se može videti kompletna ponuda na vašaru od gotovo osamdeset preduzetnika.

Ove godine vašar ima više kućica i tezgi nego prošle godine, što znači da su preduzetnici prošle godine dobro prošli pa se nadaju i ove.

Takođe ulica vašara je dobila svoje dve ulazno-izlazne kapije, dok je firma Masterplast napravila poveće igralište - zamak od blokova stiropora koje je deci odmah zapalo za oko.

Pa dok budete prolazili kroz vašar možda će vam oči nešto ugledati i onda čete požalit što ste poneli...

detaljnije
Pon, 05.12.2016 - 23:08

Povodom novogodišnjih praznika Klub žena je organizovao je prodajnu izložbu rukotvorina koja je večeras bila održana u poslastičarnici Ravel - rekla je Jasmina Mrdalj, life coach u "Salonu untrašnje lepote i spoznaje", idejni tvorac Kluba žena.

Na linkovima dole možete saznati više o ponudi koja je bila prezentovana

https://www.facebook.com/groups/100142740460183/
...

detaljnije
Pon, 05.12.2016 - 21:24

Kao i ranije festival će se održati na prostoru ispred Male gostione 3.decembra od 09 do 17. U ponudi će biti naravno na licu mesta sveže pripremljeni čvarci pored ostalih đakonija vezanih za svinjokolje. Malo po malo ova manifestacija postaje turistička atrakcije za Subotičane i stanovnike okolnih mesta. Ovo će biti po peti put da se organizuje takmičenje u pečenju čvaraka a po deveti put izložba lokalnih proizvoda.

Prijave takmičara su na broj 069 754 043 do petka a koatizacija staje 1600 din.

Sre, 30.11.2016 - 11:21
Subscribe to Privreda