Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Privreda

U ulici Dimitrije Tucovića, ne možete promašiti ovaj butik...

U prilogu nekoliko detalja na fotografijama.

Čet, 17.08.2017 - 15:58

Par kilometara od Pačira je Stara Moravica, nekada poznata preko leta sa olimpijskim bazenom. Danas je na istome mestu Reki - Rekreacioni sportski centar koji takođe ima bazene ali manjih dimenzija, od kojih je jedan manji, plitak, za decu.

U betonosko starog olimpijskog bazena, sada je ubačeno tone peska i to je postao prostor za sportove na pesku.

Centar ima veliku pokrivenu terasu gde se može sesti i popiti po želji.

Inače prostori oko bazena su travnati a nekoliko ogromnih stabala pruža hlad onima koji ne žele biti na suncu.

Kućni red je veoma jasan i istaknut na ulazu u centar, a posebno je istaknut znak zabrane pušenja, pored bazena.

Cenovnik je prilagođen za razne opcije od dnevnih do porodičnih karata, penzionerima i deci 150, odrasli 250,...

detaljnije
Čet, 03.08.2017 - 09:50

Jedno od retko lepo uređenih kupališta u blizini Subotice je banja u Pačiru, inače meka za meštane i bližu okolinu.

Ovaj bazen bi se mogao opisati kao ogroman plitak tanjir sa toplom supom. Jer dubina se kreće od ivice ka sredini gde je pri ovom nivou vode dubine maksimalno oko 1.70. a dno mu je pokriveno sitnim oblim šljunkom koji vam veoma ugodno masira stopala.

Znači tu imate sve što vam je potrebno kada idete na plažu a sunce je prejako, i to bez iznajmljivanja.

Ko stigne pre?

Ne, to se ne može reći. Ima dovoljno za bar 150 ljudi da se komotno rasporede oko jezera.

Ispravni tuševi sa toplom i hladnom vodom, uredni tolaleti, ćesme, mekike i palačinke po želji, čine ugođaj lepim. Kante za smeće se čiste tokom dana, po potrebi, (vidljivo na...

detaljnije
Sre, 02.08.2017 - 13:56

Kratak pregled ponude zelene pijace na malom ali uređenom prostoru pijace na Prozivci.

Pet, 28.07.2017 - 11:52

Na ovim temeperaturama dobro osveženje sa može naći na gradskom bazenu, gde nije gužva, (počeli su godišnji odmori) i svako može naći sebi odgovarajući kutak oko bazena ili na zelenim površinama oko manjih bazena za decu i tobogana. Sva deđavanja oko bazena i u vodi su pod kontrolom spasilaca, i kupač zviždukom bivaju opomenuti za svaku svoju "grešku", skakanje u bazen, guranje oko bazena, igranje sa loptom itd...

Pet, 21.07.2017 - 17:46

Kompanija JOVISTE (www.joviste.rs) organizovala je za svoje zaposlene, željne edukacije, i strateške partnere, dvodnevno predavanje i trening na temu "Timski rad".

Ekipa Adižesa, na čelu sa Borisom Vukićem, odazvala se pozivu bračnog para Mišanović, da tokom dva dana provede učesnike treninga kroz metodologiju timskog rada.

Inače, vlasnik Siniša Mišanović, je naglasio kako su u ovu proizvodnu godinu ušli sa planom da povećaju proizvodnju za 65% i to će verovatno biti ostvareno. Kompanija se širi, kupljen je plac na kojem će biti izgrađena nova hala. 

- Zaposleni, visinu plate, određuju sami, nema limita, ko doprinese uspehu kompanije biće unapređen i nagrađen i dodaje - 30.09. napravit ćemo centralnu proslavu...

detaljnije
Čet, 06.07.2017 - 19:57

U domaćinstvu Pere Kujundžića, ali i njegovih sinova Željka i Josipa, ustaje se u pet časova izjutra. Uz prvu kafu već se okupljaju prijatelji, komšije i radnici. Pregleda se mehanizacija, dogovara plan za taj dan i dva sta kasnije već se pale kombajni i počinje posao koji neće stati do duboko u mrak. Ječam, uljana repica, pšenica sve je to sad zaklasalo, zrno je suvo i zrelo i treba ga pokupiti sa njiv. To je trenutno najvažniji ratarski posao, od njega bezmalo zavisi opstanak poljoprivrednih gazdinstava. Zato ratari gledaju u nebo, u strahu da ne naiđe letnja oluja koja će potući suve i lagane stabljike pšenice, ali i sa istom zebnjom gledaju na kapiju gazdinstva čekajući da ugledaju kombajn porodice Kujundžić. Kada pet metara široki zubci krenu da "briju" pšenicu...

detaljnije
Uto, 04.07.2017 - 22:56

Fotografije sa susreta vinskih vitezova u Bajmoku, manifestacije u slavu vina, na kojoj su učestvovali iz Sbije i susedne mađarske: Bački vinski red Sveti Đorđe - Feketić, Banatski vinski red Sveti Teodor - Vršac, Vinski red Telečke visoravni - Sveti Dimitrije Bajša, Vinski red Singidunum - Beograd, Red vitezova vina Sveti Orban - Horgoš, Vinski viteški red Sveti Simeon - Vlasotince, Vinski red Arena Zabatkiensis - Subotica, Vinski viteški red Steva Pisar - Paraćin, Szent Vince Borrend - Szeged, Udruženje vinogradara i voćara - Kljajićevo i Kertbarátkör - Temerin.

Održana je svečana skupština vinskih redova, krunisanje vinske kraljice - izabrana kraljica bajmočkih vina je Kristina Lukač, i svečani prijem novog viteza u vinski red. U katoličkoj crvki Bajmoka održana je svečana...

detaljnije
Pon, 03.07.2017 - 20:04

Tradicionalni Međunarodni susreti old tajmer vozila po 19 put će se održati u Subotici od 30.06 do 02.07. u organizaciji Udruženja ljubitelja starih vozila "OLD TIMER" Subotica. 

Ove godine susreti nose naziv "Salaši na severu Bačke". Više o Udruženju izneo je Risto Radulović - Radimo na unapređenju turizma grada Subotice ali i Vojvodine,  a sve u okviru očuvanja starih motornih vozila i motora. Ove godine susreti će se održati u Subotici, Tavankutu i na Ergeli Kelebija. Samo udruženje radi 20 godina i to na način da skupljamo stara motorna vozila koje restauriramo i njih pokazujemo u našem gradu i van okvira granice Srbije. Ove godine očekujemo oko 120 vozila i motora. Pomoć u saradnji imamo u gradu Subotici koji su tu uvek da pomognu, a ove godine su tu...

detaljnije
Čet, 29.06.2017 - 22:22

Lubenica oko 60, dinja se ne da, 80 - 100 din/kg. Poslednje krupne crne trešnje nestaju sa tezgi po ceni od 200 i 250 din. višnje i dalje po 100 kvalitetne,a za višnevaču i do 50 - 60 din/kg. Ribizla i piska u većim količinama, dok je borovnica i dalje preskupa. Pojavilo se i gožđe po 650 din/kg, sladak sitni paradajz kutija 0,5 kg 150 din. Srebrenjak luk poveći vez od 60 do 70 din, paradajz 80 slabiji do 100 -120 bolji, itd...

I novo bobičasto voće na naslovnoj slici - Titania ili domaći naziv Jošta. C vitamina ima kao limun, kaže prodavac.

 

Sub, 24.06.2017 - 11:35

Prva generacija srednjoškolaca u Subotici koja se opredelila za obrazovni profil bravar-zavarivač, pokrenut u okviru projekta dualnog obrazovanja, završila je svoje trogodišnje školovanje i počinje sa radom u fabrici kompanije Siemens za vetrogeneratore u Subotici.

Na inicijativu kompanije Siemens i zbog povećanog obima proizvodnje u fabrici vetrogeneratora, u Tehničkoj školi “Ivan Sarić” u Subotici 2014. godine uveden je novi obrazovni profil bravar-zavarivač u sklopu projekta uvođenja novih obrazovnih profila u školskom sistemu koji je pokrenula Nemačka organizacija za tehničku saradnju (GIZ), uz podršku Vlade Nemačke i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije

- Kompanija Siemens ulaže u mlade ljude, đake i studente da se usavršavaju u...

detaljnije
Sre, 21.06.2017 - 13:09

E tako otprilike je odnos cena u odnosu na prodaju istih u prodavnicama u gradu. NUTRI BULLET 900w u Top shopu je oko 15.000 din. Na našem Buvljaku za tu cenu možete kupiti dva komada i da vam preostane novca, i još je prodavac zaradio! Pa vi vidite koliki ekstra profit dajete preprodavcu u prodavnicama za neke proizvode.

Ali bukvalno sve što je aktuelno i što se traži može se naći ovde na prostoru Tržnice u Malom Bajmoku.

Sub, 17.06.2017 - 18:39

U nedelju 25. juna na platou kod Muškog štranda biće gužva i ali i buka, održat će se jubilarni peti šou automobila koji imaju ugrađenu extra zvučnu opemu.

Viđe od tome od jednog od organizatora Borisa Devića u Live zapisu...

Kako je bilo prošli puta pogledajte ovde - https://www.subotica.info/2014/06/22/ii-tuning-show-napunio-drugu-kasaranu

Pet, 16.06.2017 - 16:42

Nekoliko detalja sa večeri u Ribljoj čardi gde su goste zabavljali Marko Žigmanović i prijatelji.

Pet, 16.06.2017 - 00:09
najlepše i najskuplje  trešnje 200 din

Jutros na Buvljaku, na delu zelene pijace, trešnje su najatraktivnija roba među voćem.

Od 100 dinara, nešto manje i svetlije do grupnih germeški po ceni prosečnoj od 150 din i do najlepših tamnih za 200 din./kg, na uglu prodajnog dela. - Prošle nedelje sam ih prodavala po 400 din - kaže prodavačica.

Veoma slične se prodaju za 150.din. - Ja mogu jer sam proizvođač - kaže prodavac&proizvođač.

Dinje idu od 150 do 200 din/kg što je drastično skuplje nego što se iste mogu naći u IDEI ili 024 prodavnicama, gde su oko  60 din/kg.

U egzotičnoj ponudi je i piska po 300 din/kg.

Maline su 130 din/ korpica, krupne ribizle u jogurt čaši 50 din., kajsija sitnija je 150 din/kg..

Jagode, kažu zadnja tura, sitnije sveže 200 din, iste ali krupnije...

detaljnije
Ned, 11.06.2017 - 10:15

Juhas Antal dobio je danas od pećara Antuna Kujundžića električnu crepanu peć kao dobitak na "tomboli" onih koji su posetili međunarodni SuSajam proteklog vikenda.

Vrednost poklona, koji je doniran od strane g.Kujundžića za ovaj sajam, je oko 400 eura, a Antal kaže da će ona veoma dobro doći u njegovu kuću kao lep grejni elemenat.

 

Pet, 09.06.2017 - 15:26

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas „Ametek“ biznis kampus u Privrednoj zoni „Mali Bajmok“, u Subotici. Otvaranju nove proizvodno-poslovne hale površine 10.000 kvadratnih metara, koja je u vlasništvu preduzeća „SMB gradnja“, iz našeg grada, prisustvovali su ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot, ministar privrede Goran Knežević, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, predsednik EMG „Ametek“ Timoti Džons, direktor „Ametek“ Srbija Slobodan Anić i direktor fabrike Dragan Nagulić.

Predsednik Vučić je, obraćajući se radnicima „Ameteka“, rekao da bez njih niko ne bi želeo da investira u Srbiju.

– Ponosan sam na...

detaljnije
Sre, 07.06.2017 - 16:22

Danas je u prostorijama doo CIM GAS svečano otvoren Trening centar MIDEA opreme za hlađenje i grejanje.

Centar je otvorio Čaba Kern, direktor CIM GAS-a.

 

U prilozima Igor Matoš govori o čemu se radi ovde objašnjavajući tehnologiju:

https://www.facebook.com/SuboticaLIVE/videos/10154663900443061/

https://www.facebook.com/SuboticaLIVE/videos/10154663900443061/

 

A komplet ceremoniju otvaranja i govor direktora Čabe Kerna sa opaskama kako je sve počelo i završilo se možete videti na linku ovde:

...

detaljnije
Pon, 05.06.2017 - 21:46

Доделом сајамских награда и признања затворен је 11. Међународни и регионални сајам – „Сусајам 2017“. Одлуком жирија, прва награда Сајма за најлепши штанд припала је општини Мали Иђош, две друге награде додељене су СЗР „Кујунџић”, из Суботице, и Туристичкој организацији града Зрењанина, док су две треће награде добили Мађарска национална трговачка кућа, из Мађарске, и Регионална привредна комора Колубарског и Мачванског управног округа.

Жири је доделио и три посебне награде, а добитници су: Локална самоуправа града Сандвикена (Шведска), Град Кишкунхалаш  (Мађарска) и Сеоско туристичко домаћинство „Банстолка“, из Банстола.

Специјалну награду, као шампион квалитета у категорији „кондиторски производи“ добила је „Happy...

detaljnije
Sub, 03.06.2017 - 22:14

У Хали спортова данас je отворен 11. Међународни и регионални сајам – „Сусајам 2017”, на коме ће се до суботе, 3. јуна, на око 1.400 квадратних метара изложбеног простора, на више од 50 штандова представити око 200 излагача из седам земаља: Шведске, Мађарске, Републике Српске, Црне Горе, Хрватске, Румуније и Србије. Партнер овогодишњег сајма је шведски град Сандвикен, са којим град Суботица учествује у реализацији трогодишњег програма који је Шведска агенција за међународни развој и сарадњу (СИДА) одобрила на основу пилот-пројекта везаног за развој предузетништва, јачање демократских капацитета и учешће жена у политичком одлучивању.

 

Манифестацију је отворио градоначелник Суботице Богдан Лабан, истичући да је...

detaljnije
Čet, 01.06.2017 - 19:32
Subscribe to Privreda