Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Privreda

Na obeležavanju Dana MZ Verušič, 12.decembra, između ostalog razgovarano o mogućoj realizaciji projekta proizvodnje biogasa a uz put i elekrične energije i tople vode, prilikom tretiranja stajnjaka koji se kasnije vraća na njive. U Srbiji takvih pogona trenutno ima 12 a ideja je došla iz Nemačke gde je to u funkciji preko 25 god.

Čitav projekat pod nazivom Verušič je dobio podršku od GIZ-a ali problem je što su poljoljprivrednici ovde udruženi u zadrugu a takvo nešto još ne prepoznaje naš sistem da bi ga mogao finansirati.

Sre, 13.12.2017 - 21:10

U restoranu Spartak, u okviru prostora Zanatskog doma, obeleženo 250 godina zanatsva u našem gradu, podelom plaketa kao i prestavljanjem knjige - monografije u kojoj je prikazano 250 godina postojanja i rada zanatlija u Subotici.

Uto, 12.12.2017 - 16:50

Ovogodišnji novogodišnji, božićni, kako sve, vašar otvoren je zvanično u 18.00 na Malome korzou.

Posle uvodnih informacija Ilinke Vukoje, direktorice JP Subotičke pijace, zamenica gradonačelnika Timea Horvat se obratila prisutnima na mađarskom jeziku dok je ispred gradske samouprave vašar otvorio Veljko Vojnić, potpredsednik skupštine grada.

Vašar će biti otvoren do pravoslavne nove godine.

Uto, 05.12.2017 - 23:19

AIESEC, organizacija mladih u Subotici, organizovala je projekat „Marketing Mix“ 29. novembra u Start-it Centru gde su se odazvali mnogi mladi kako bi čuli marketing stručnjake iz svoje okoline i naučili nešto novo o digitalnom marketingu.

Govornici koji su učestvovali na događaju bili su: Monika i Darko Videnov, Branimir Cigale i Milan Komnenov. Profesor na Ekonomskom fakultetu u Subotici, Marić dr Dražen je otvorio svojim govorom događaj i naglasio značaj marketinga u savremenom poslovanju. Prikazao je značaj formalnog obrazovanja, a i poseban naglasak stavio na neformalno obrazovanje gde mladi mogu na praktičan način da primene prikupljeno.

Monika i Darko su naveli primere digitalnog marketinga iz ličnog iskustva sa klijentima u start up-u Videnov Digital i priznali da...

detaljnije
Ned, 03.12.2017 - 11:16

U u prostorijama Infostud grupe, u hotelu Galerija,  danas su potpisani ugovori o stipendiranju dvoje studenata Stefan Stanić sa Visoke tehnička škole strukovnih studija i Dajana Tolj sa Ekonomskog fakulteta od strane kompanije Infostud.

Više o tome u dva priloga UŽIVO iz prostorija Infostud grupe od Branimira Gajića, direktora kompanije direktno.

Sub, 02.12.2017 - 00:42

Ovaj prilog o malenoj ali dobro snabdevenoj prodavnic je primer kako se neko hrabo, a ovog puta i pametno, odluči da ode u preduzetničke vode razmišljajući pri tome da je u nekom okruženju potreban jedna ovakva usluga - prodavnica voća i potrepština za domaćice, gde u blizini nema Idee, 024 ili Mega rodića, a  nalazi se na  prometnom putu, od i ka Buvljaku kod Blaškovog križa, sa relativno slobodnim parkingom prostorom gde se ljudi zadržavaju da kupe neko pecivo, hleb ili mleko, a sada da i posete ovu prodavnicu. I detalj na kraju -  ovo nije EPP* !

 

* EPP -  Ekonomsko Propagandni Program.

 

Čet, 30.11.2017 - 00:29
Agencija Festivitas je povodom svog rođendana pripremila nesvakidašnje iznenađenje za sugrađane. Bio je to šareni, veseli fleš mob u jednom sumornom novembarskom popodnevu u subotu.
 
A Festivitas Rendezvényszervező Ügynökség szülinapi vidám villámcsődülettel lepte meg a városlakókat. Ezen a novemberi szomorkás délutánon színt, vidámságot és mókát lopott a város utcáira.
Ned, 19.11.2017 - 18:43
Pet, 17.11.2017 - 19:03

Današnja ponuda na Mlečnoj pijaci na "zelenom" delu. Grožđe mami svojom bojom i veličinom i slasti, ali odbija cenom. Bundeve odlične!

Čet, 16.11.2017 - 00:03

ŠKOLA INTELEKTUALNIH VEŠTINA (u prostorijama Škole plus, Žarka Zrenjanina 2) organizuje trening BRZO ČITANJE 18. i 19. novembra.

Prijave na broj: 069/4557-688 ili 069/5595-966  

Kako to izgleda vidite ovde  - https://www.facebook.com/Skolaplussubotica/videos/878159049004433

Pored treninga Efikasnog učenja, ŠKOLA PLUS - PRIVATNI PRODUŽENI BORAVAK pruža mogućnost da roditelji reše problem čuvanja dece i izrade domaćih zadataka.

Škola plus je idealno rešenje za decu od 1. do 4. razreda pre ili posle škole!

UPIS JE TOKOM CELE GODINE!

Boravak nudi različite edukativne i interesantne aktivnosti.

-         izradu domaćih...

detaljnije
Uto, 14.11.2017 - 00:25

Tokom proteklog vikenda, 11. i 12. novembra, održan je prvi otvoreni hakaton u Subotici, pod nazivom “Digitalna Subotica”. Takmičenje je trajalo 24 sata i učestvovalo je ukupno 8 timova sa 30 takmičara.

Hakaton je imao za cilj da okupi IT profesionalce u Subotici i okolini koji bi zajedničkim snagama napravili nešto što će imati uticaj na nivou grada, dajući svima priliku da unaprede svoju okolinu. Tema hakatona je bila izrada digitalnih rešenja od značaja za lokal Subotice i njene regije, bilo da li su to veb ili mobilne aplikacije, sajtovi ili integrisani sistemi. Timovi su bili raznovrsni, a veliki broj učesnika je uključio i studente Viskoe Škole Strukovnih Studija u Subotici.

Događaj je bio otvoren u subotu, 11. novembra u 8 časova...

detaljnije
Pon, 13.11.2017 - 18:11

Do sumraka još možete otići da probate veliki izbor rakija na Ljutovu, na desetom jubilarnom druženju ljubitelja rakije.

Danas je ovde predstavljeno 33 izlagača i 68 takmičara - a 178 uzoraka rakije je bilo poslato na testiranje.

Pobednik X Festivala je Ivan Piuković sa rakijom od dunje.

Drugo mesto je Zlatko Tomić sa rakijom viljamovka.

Treće mesto je Tomislav Jakovčevič sa rakijom od kajsije.

U prilogu Saša Kopilović, predsednik udruženja, vodi kroz gužvu na rakijadi.

Sub, 11.11.2017 - 12:27

Želite roštilj, kolenicu, sveže kuvani pasulj, da pojedete kada prolazite centrom grada? Sve je to dostupno na svežem vazduhu pored spomenika Sveto Trojstva na šetalištu pored Plave fontane narednih sedam dana.

Poslužajte uživo prilog sa lica mesta...

Pet, 10.11.2017 - 00:23

Održava se prvi otvoreni hakaton u Subotici: 24 sata programiranja, digitalna Subotica u fokusu

Prvi hakaton u Subotici, u organizaciji InfostudHub-a i Startit Centra Subotica, počinje u subotu 11. novembra. Tokom 24 sata rada, učesnici će se takmičiti kako digitalno razvijati naš grad.

- Želimo približiti tehnologiju celoj zajednici. Hakaton je takmičenje gde će programeri i drugi IT stručnjaci, tokom 24 sata da razvijaju digitalna rešenja. Tema je društveno orijentisana i svi učesnici će se fokusirati na digitalna rešenja koja imaju značaja za Suboticu. To mogu biti veb ili mobilne aplikacije, sajtovi, gedžeti ili integrisani sistemi, - kaže Željko Crnjaković, koordinator InfostudHuba i Startit Centra Subotica.

Do sada već ima preko 20...

detaljnije
Uto, 07.11.2017 - 13:54

Deo Buvljaka od kojeg je nastala najveća robna kuća na otvorenom u gradu i dalje ima svoje klijente i ponekada iznenadi sa nekim svojim retkim sadržajem.

 

Ned, 05.11.2017 - 13:50

Zimske jakne od 2.999,00 rsd...

Sre, 01.11.2017 - 15:08
Čet, 26.10.2017 - 15:28

Otvorena nova kineska robna kuća RAFFLES CITY na mestu objekta nakadašne propale RK Beograd.

U prilogu obilazak koji je potrajao neverovatnih 45 minuta sa pratnjom ljubazne gđice Li, od trećeg prata do ulaznih vrata.

Veli izbor artikala ali i povoljnih cena za dosta stvari, što će verovatno imati efekat na ostale prodavnice slične robe pa i naš Buvljak.

Radno vreme, kinesko, svaki dan pa i nedeljom, samo ne do tako kasno...

 

Uto, 10.10.2017 - 18:20

Juče je otvoren riblji restoran Plava riba, na mestu gde se nalazio restoran Širaz (pored prodavnice Gorenje - na palićkom, odnosno segedniskom putu), koji takođe nudi specijalite kuhinje iz našeg okruženja.

Za otvaranje je bila pripremljena specijalna ponuda ribljeg paprikaša kao i pečene ribe u povećim primercima kečige, smuđa, mrene i po prvi puta u ponudi šarana pečen pod glinom.

U prilozima uživo pogledajte obilazak restorana sa Timeom, menadžerom restorana i zvanično otvaranje sa govorima i molitvom predstavnika religijskih zajednica, rimokatoličke, pravoslavne, jevrejske i franjevačkog reda.

Uto, 03.10.2017 - 16:44

Joviste doo je obeležilo je sinoć deset godina rada, kao što je obećano ranije videti ovde ( https://www.subotica.info/2017/03/01/deset-uspesnih-godina-rada-kompanij...), u veoma veselom raspoloženju sa velikim brojem gostiju: zaposlenih, saradnika, kooperanata, prijatelja firme, porodice vlasnika, u novom hali skopljenoj zadnjih nekoliko dana.

Zanimljiva priča o nastanku ove firme je ispričana u biltenu koji je ovom prilikom štampan i podeljen gostima.

Vlasnik Siniša Mišanović u biltenu kaže da, kada je kupio kartu u jednom pravcu za Novi Sad, jednom prilikom dok se vozio sa bratom, stali su na semaforu iz Audija Q7 i rekao - Jednog dana vozit ću ovaj auto!...

detaljnije
Ned, 01.10.2017 - 13:57
Subscribe to Privreda