Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Nikola Tumbas

U decembru 2016, Lenard Lacko je osvojio IV državni turniri u organizaciji Srpske bilijar aoscijacije, pa je to bio motiv da se susretnem sa njime, posle informacije koju mi je dala koleginica Biljana Vučković.

Našao sam ga u bilijar klubu Montevideo u Bolmanskoj ulici gde je danas došao svoj redovni trening od par sati.

U Montevideo klubu možeta da igrate bilijar, na dva stola, a tu je i igraonice sa par video igara i stolovima za fudbal, i nekoliko aparata igre na sreću, a ako želite, može se organizovati i rođendanska žurka.

- Kakva je ovo igra, koja vrsta bilijara je u pitanju?

-To je Američki bilijar koji ima četiri discipline, koji čine, osmica, devetka,...

detaljnije
Ned, 15.01.2017 - 15:09

U prilogu je prikaz prvih deset najčitanijih ili najgledanijih priloga tokom 2016. godine na našem sajtu.

Sretnu Novu godinu želi Vam ekipa urednika www.subotica.info koji dokumentuju dešavanja u našem gradu od 1999 do danas.

Kategorija

Standardni članak

https://www.subotica.info/2016/01/28/prica-o-palicu-riba-smrdi-od-glave

https://www.subotica.info/2016/04/29/bistra-voda-se-uliva-u-turisticki-d...

...

detaljnije
Uto, 03.01.2017 - 00:21

Zanimljivost: dopuna:2.decembar 22.00.

U toku noći između 1 i 2 decembra desila se provala i u poslatičarnicu "Vremeplov", na Radijalcu (A.Čarnojevića) - ovde je provalnik, snimljen nadzornom kamerom, bio u fantomki i odneo 2000 din. Kolače nije dirao.

***

Popularno mesto na Trgu Jakaba i Komora, preko puta Sinagoge, tokom noći ili jutros je obijeno. Zaposleni koji su došli na posao oko 07.00 zatekli, razbijeno okno na vratima, obijena vrata, preturen lokal, iskrivljen nosač sa koga je nedostajao televizor, praznu kasu i polupraznu policu sa kolačima.

Policija bila kratko na uvidu, kako kažu prisutni, bez uzimanja otisaka, jer šteta nije...

detaljnije
Čet, 01.12.2016 - 09:39

Ranije ove godine pratio sam jedan događaj u organizaciji Siemenesa, finale je bila večera na salašu vinarije Zvonka Bogdana. Tada smo se Atila i ja prethodni put sreli na zajedničkom zadatku da se zabeleži druženje zaposlenih i saradnika te velike firme. Atila je imao zadatak da tokom večeri nacrta karikature dvadesetak prisutnih.

- Dobio sam poziv da radim nešto slično na jednom izuzetnom skupu. Ne mogu ni da pričam o tome kako sam “uzbuđen”, još nije definitivno ali…Pričat ću ti, ako, i kad se desi!

- Dobro :) - posle nekoliko dana, dobio...

detaljnije
Sre, 09.11.2016 - 10:42

Na salonu Dani srpske karikature koji je bio otvoren 17.oktobra u galeriji Otvorenog univerziteta, prisutan je bio Milenko Kosanović, poznati&priznati karikaturista koji godinama na drugoj strani nedeljnika Subotičke novine daje svoj komentar na život u našem okruženju.

... detaljnije
Ned, 23.10.2016 - 23:01

Konferencija nacionalne asocijacije čistoća Srbije - ASWA održana je danas na Paliću u Maloj gostioni.

Susret četrdesetak predstavnika javnih preduzeća, koje se bave održavanjem čistoće u gradovima Srbije,  za temu je imao problematiku upravljanjem otpadom - konkretno bilo je govora i o Regionalnoj deponiji Subotica.

Ideja ove asocijacije je okupljanje sve "čistoće" i sve upravljače regionalnih deonija u Srbiji.

Više o tome u prilogu od magistra Gorana Čabradija, predsednika upravnog odbora asocijacije.

Andra Kikić, direktor "naše" regionalne deponije u prilogu govori dokle se stiglo sa izgradnjom iste.

- Izgradnja regionalne deponije...

detaljnije
Uto, 11.10.2016 - 18:33

Lina Gorg i Luise Gilbert,  diplomirani inžinjer životne sredine, odnosno budući inžinjer organske poljoprivrede, su dve mlade osobe, u ovom slučaju istraživači, koji se bave održivim razvojem. One su bile odabrani preko ASA programa stažiranja, (koji finansira BMZ - Savezno ministarstvo za ekonomski razvoj i saradnju Nemačke),  i stigle su nedavno na Palić, konkretno u J.P. Palić Ludaš.

Rohmann Michell, hidrolog u Park Paliću koji se bavi problematikom sanacije jezera Palić, dogovorio mi je susret sa njima četiri nedelje od njihovog...

detaljnije
Pon, 19.09.2016 - 11:53

Izbeglički centar u Subotici veoma često posećuju predstavnici ambasada iz Beograda da bi se uverili u stanje prihvata migranata ili izbeglica iz ratom zahvaćenih područja.

Nedavno je kamp posetila i članica Bundestaga Nemačke. (www.subotica.info/2016/08/24/manje-migranata-jer-novi-sistem-funkcionise) Za medije priča se uvek svodi na isto, kako su smešteni, koliko ih ima, šta su planovi, kako...

detaljnije
Pet, 26.08.2016 - 14:57

Rio je završen.

Pratio sam ga preko naslova na netu i naslovne stranice Blica. U veoma retkim slučajevima naslovna strana tog dnevnika je “društveno korisna” ali ona od juče (22.08. 2016. sa slikom Tijana, Ajfon i Bogdanović) je dala poruku koja vredi, onima koji ga čitaju i postavila pitanje (indirektno Vladi Srbije): građanima Srbije, roditeljima i samim mladima, pitanje, izbor - Šta je bolje biti?

Subotica je odavno poznata kao grad sportova, i tu se kod nas odgovor sam po sebi nameće - budi sportista. Eto, Davor Štefanek doneo prvu zlatnu...

detaljnije
Uto, 23.08.2016 - 18:12

Terasa, na uglu ulice Petefi Šandora, u kružnom toku kod Gimnazije "Svetozar Marković" danas u podne je bila neuobičajeno prazna. Lokal pored kojeg mnogi prođu dok idu ka Mlečnoj pijaci, ne mogu da ne primete, punu tersu, gde se sa užitkom pije pivo i razgovara sa osmehom na licu. Sinoćnja kiša je po ko zna koji put, ovog leta, donela jesenji ugođjaj u grad u roku od pola sata, spustivši temperaturu za petnaestak stepeni, tako da danas nema gostiju na terasi u pivinici Kod Grosa. Ali zato se iznutra čuje glasni žamor i naravno smeh koji odaje dobro raspoloženje prisutnih...

Ideja mi je bila da Predrag ukratko predstavi svoj prvenac, ja bih to nazvao knjigu poezije, ali ne razumem se u to pa prepuštam autoru da kaže što želi....

detaljnije
Čet, 11.08.2016 - 16:12
Subscribe to Nikola Tumbas