Rođendan vaterpolo kluba Spartak

Uto, 28.06.2016 - 11:52 -- Beli

71 godina nije malo. 71 godina tradicije, stamenih mladića i devojaka okupljenih oko zajedničke ljubavi - Vaterpola. Koliko li je ljudi i ljudskih sudbina vezano za ovih 71 godinu? Koliko uspona i padova, uspeha i poraza može da stane u istoriju jednog kluba. Generacije se menjaju pa i države a Spartak ostaje večan. Vaspitač ljudskosti, sportskog duha, istrajnosti, mentalne snage i fizičke kondicije ostaje da živi u generacijama i ljudskim sudbinama. Zato poželimo sretan 71 rođendan VK Spartaku, ustanovi odakle izlaze mladi spremni za sportske i životne izazove. Negujmo klubsku tradiciju koju su nam naši stari ostavil u amanet.generacija_vaterpolista_iz_cijih_redova_su_sada_treneri_oba_kluba

Generacija vaterpolista iz čijih redova su sada treneri oba kluba

***

Na našu veliku žalost i ovde su se umešali političari i kontaminirali ovu zadnju oazu zdrave sredine koja je zove sportsko utočušte. Podelili su Vaterpolo u Subotici ne bi li izgradili sebi spomenik za života. Logika - novi bazen, novi klub a sve ostalo iza je istorija koju novopečeni moćnici ne cene jer istorija  počinje od njih pa nadalje. Tako je rođen Bazen „Prozivka“ a na njemu se rodio novi Vaterpolo klub  u koji je odnešeno sve iz VK Spartaka što je vredelo. Bez najave, onako preko noći. Sreća je u tome da su ipak sve to naša deca. Dobro i vredno rade pa im želimo svu sreću u životu i radu. Možda bude pameti pa se jednom fuzioniramo.

Stari VK Spartak je u zadnji momenat spašen da se ne izbriše iz registra. Ostao je zadužen i prezadužen nakon „stručnog“ poslovanja tandema Kasa-Šili, predsednika i sekretara kluba u prošlim mandatima.

Kao feniks iz pepela VK Spartak se ponovo digao, otplatio zatečene dugove, krenuo sa treninzima kod mladih generacija. Nadamo se za dve do tri godine odgojiti prvu ekipu koja će se uključiti u seniorski sistem takmičenja i to sa domaćim a ne iznajmljenim uveženim igračima. Posebna pažnja se posvećuje ženskom vaterpolu jer imamo vrlo talentovanu mladu ekipu koja će već iduće godine startovati u ligaškom takmičenju Srbije.   

Saša_i_Nemanja_sada treneri_u_americi

Saša I Nemanja treneri u Americi.

 

Udovičić, nekadašnji trener VR Srbije, sada trener_SAD_sa_Markom_iz_Subotice

Nekadašnji trener VR Srbije, sada trener SAD, Udovičić sa Markom iz Subotice

****

Subotica 28.06.2016.

Đorđe  Branisavljević

aktuelni predsednik kluba VK Spartak

Tagovi: 
Custom Search