Sretna vam Nova i j... vam staru

Ned, 08.01.2017 - 17:42 -- Beli

Dragi naši izabrani i do sada neprevaziđeni rodoljubi, obožavaoci kolone koju vodite prema nekoj tajanstvenij sreći u magli. Kolona koja jedva čeka da bude već jednom iznenađena onako lepo, spontano  puno ushićenja, kao kad se prima neočekivani rođendanski poklon. Za sada bauljamo kroz šumu zamki, genijalnih izgovora, nenadjebivih ideja, mučnih povremenih osvešćenja… Vukovi iskočili iz Crvenkapine storije i reže li reže  iza drveća. Uspeli ste čak i bajke prepraviti. Baka je davno sređena a Crvenkapi nigde lovca na vidiku. Ako se koji i pojavi, taj nema ama baš nikakve šanse. Tu petlovi kukuriču u tačno određeno vreme, ništa prerano. Nema tu kukurikanja bez veze ko kad hoće. Zna se red a zna se i ko određuje šta je normalno a šta nije. Svako ko zastrani u neka druga razmišljanja, van novo zadatih granica srpskog poimanja čojstva i poštenja, ozbiljan je kandidat za jeres i izdaju.

No ostavimo crne misli po strani. Ostavimo staru godinu neka se batrga i tuguje za propuštenim šansama i ne iskorištenim mogućnostima. Evo nama nove još ne korištene godine. Sva šljašti od sijalica i trubača, uličnih proslava i pevača. Izgleda da želi da se nametne kao otelovljenje obećane, još neviđene sreće. Dobro bi bilo ipak nekako proveriti da nije ona nabavljena sa nekog  buvljaka!? Trebalo bi to uraditi dok je još vreme jer kada krenu natezanja i pritezanja da ne počne pucati po šavovoma i krene praviti zbrku u visoko umnim planski planiranim planovima. Daklem sudbina nam još nije definitivno zapečaćena jer se još uvek lome koplja oko načina usrećavanja nacije. Sigurno je jedno da treba da klizi, da ne bude rapava kako bi se lakše ugurala u savremenu nam istoriju. Izbori su na vidiku pa gledajte da ovaj put ne zaspete na zvaničnom stvaranju lepote i blagostanja.

Za nas Subotičane, ovogodišnja sreća nema neke osobite devijacije. Pravci kretanja se određuju po klišeima skarabudženim u Beogradu. To znači da nema šta da brinemo, naime iako imamo sa čim, nećemo imati o čemu pa ono „sa čim“ će nam samo praviti suvišan neugodan balast. Kažu da ako je silovanje izvesno, opusti se i uživaj. Kažu, ali se ja ne slažem. Može biti da je baš ova godina godina prekretnice. Možda baš od ovih izbora možemo zaokrenuti ka pameti i zdravom razumu. Verujem da imamo snage, znanja i strpljenja da zbrišemo sve crne oblake sa svog rođenog neba i da počnemo živeti kao „sav normalan svet“. Nije to toliko nemogući niti toliko bolno da se pobedi ova, nametnuta nam kriminalno raspoređena pravda i nakaradna vlast koja se iz petnih žila napinje poživeti još koju godinu. Prošle izbore su pobedili zahvaljujući našoj letargiji i ne izlasku na izbore. Njihova glasačka mašina sa svojim punim izlaskom na birališta dala im je pun legitimitet.

Nije više pitanje: Šta nam je činiti !?

Zna se: izlaznost na birališta i glasanje za nekompromitovane ličnosti. (https://en.wikipedia.org/wiki/Slacker_Uprising)

Razni Vučići, Dačići,Tadići, Šutanovci, Šešelji, Nikolići i ostali, imali su prilike predstaviti se što su oni debelo iskoristili. U nadi da nam je pamet kratka, ponovo ponavljaju naučene slogane iz raznih naručenih gebelsovski agresivno preciznih agencija. Proročanski sugerišu bez traga srama na obrazu  lepu budućnost jer nam to pripada glede naše slavne i nepomućene istorije gde smo se deli ravno sa nebesa. Dajmo ljudi pamet u glavu. Ostavimo se papirnatih zmajeva i novih godina sa buvljaka. Dokažimo da smo generacija koja zaslužuje šansu. Da je znamo iskoristiti kako bi naša deca konačno počela biti ponosna na nas. Zar opet studenti, ta pobunjena mladost treba da nam da do znanja da smo šupci i prodane duše ? Pokušajmo ih razuveriti. Zaslužimo njihovo poštovanje! 

Osvestimo se jer uskoro više neće biti ni kerova koji laju ni karavana koji prolaze.    

Subotica 08.01.2017.                                                                     Đorđe  Branisavljević

Tagovi: 
Custom Search