Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Etničke zajednice

Dodela sertifikata koji obezbeđuju zaposlenje

Pet, 15.06.2018 - 20:31 -- nikola.tumbas

U svečanoj sali Nove opštine danas su dodeljeni sertifikati o stručnoj osposobljenosti Akademije Edukativa (Academia Educativa) određenom broju Roma koji su prošli obuku i na taj način dobijaju radno mesto u nekoliko javnih preduzeća.

Ускоро мобилни тимови за инклузију Рома

Čet, 29.03.2018 - 09:56 -- darko.kovacevic

УСКОРО МОБИЛНИ ТИМОВИ ЗА ИНКЛУЗИЈУ РОМА У СУБОТИЦИ, ШАПЦУ, РУМИ, ПЕЋИНЦИМА, БАЧКОЈ ПАЛАНЦИ И БЕОЧИНУ

Nastavak strategije inkluzije Roma

Čet, 15.03.2018 - 12:05 -- nikola.tumbas

U Zelenoj dvorani Gradske kuće, član Gradskog vijeća zadužen za područje socijalne skrbi i zdravstva, Ilija Đukanović, sastali se s projektnom službenicom Ureda Vijeća Europe u Beogradu, Verom Kurtić.

Otvoren konkurs za slanje filmova na ovogodišnji Filmski festival kratkog metra FROM - RETURNEES u Malom Iđošu

Međunarodni festival kratkog metra FROM, u Malom Iđošu ove godine biće održan u Državi umetnosti "State of art", od 29.06. do 01.07. 2018. godine. Za razliku od prethodnog, ovogodišnji festival, pored romske teme, što ga i čini posebnim, FROM će ove godine u selekciju uvrstiti i filmove koji se bave temom „Povratnika“. U društvu kada se mnoštvo ljudi zaputilo u neku bolju budućnost, previše je onih koji bivaju vraćeni, prognani i razočarani. Upravo iz ovog razloga festival ćemo posvetiti i pričama „prognanih“.

Udžbenici za decu romske zajednice

Pon, 22.01.2018 - 11:38 -- nikola.tumbas

U knjižnici Osnovne škole „Matko Vuković“, članovi Gradskog vijeća zaduženi za područje obrazovanja i područje socijalne skrbi i zdravstva, Nataša Aleksić i Ilija Đukanović, uručili udžbenike za djecu iz romske zajednice koji pohađaju ovu školu.

Unaprediti položaj Roma i Romkinja

Pet, 15.12.2017 - 22:14 -- nikola.tumbas

U Gradskoj kući danas je održan sastanak predstavnika Koordinacionog tela za praćenje realizacije Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja za period od 2016. do 2025. godine i Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine u Republici Srbiji sa predstavnicima lokalne samouprave i nadležnih ustanova u vezi uspostavljanja saradnje institucija na temu unapređenja položaja Roma i Romkinja.

Prvi festival filmova sa romskom temom

Pet, 08.09.2017 - 13:46 -- darko.kovacevic

U Malom Iđošu, 7.septembra, otvoren je prvi FROM, Međunarodni filmski festival kratkog metra sa romskom temom, smešten u State of Art, "Državi umetnosti", kući i dvorištu domaćina, umetnika širokog duha i artizana Zorana Tairovića. Filmove je poslalo preko sto autora iz celog sveta, a za takmičarski program, koji se održava 8. i 9. septembra, odabrano je dvadeset filmova.

Međunarodni filmski festival kratkog metra sa romskom temom - FROM

Prvi putu Srbiji, sa radošću pozivamo vas da na Međunarodnog festivala kratkometražnih filmova posvećenih romskoj temi - FROM, koji će biti održan od 07. do 09. septembra u "Državi umetnosti", "State of art", u Malom Iđošu.

Muziciranje violina u Gradskoj kući

Ned, 18.12.2016 - 00:36 -- nikola.tumbas

Deo Mađarskog ciganskog simfonijskog orkestra „100 violina“ iz Budimpešte, priredio je 16.decembra, u Velikoj skupštinskoj sali Gradske kuće, kraći vrhunski koncert za goste predsednika Skupštine grada.

Stranice