Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Etničke zajednice

Скупштина Савеза асоцијација Македонаца Србије

Uto, 24.04.2018 - 11:58 -- darko.kovacevic

У Панчеву одржана Скупштина Савеза удружења припадника македонске националне заједнице у Србији - Савеза Асоцијација Македонаца Србије - САМС.

Симјановски Озрен председник Савеза Асоцијација Македонаца Србије - С.А.М.С.

Током протеклог викенда, у суботу 27.05.2017.године у Панчеву у Великој сали Скупштине града Панчева, одржана је Скупштина "Савеза удружења припадника македонске националне заједнице у Србији - Савеза Асоцијација Македонаца Србије - С.А.М.С.

Saopštenje Fondacije „Makedonsko sunce“ povodom dešavanja u Skopju

Nema čoveka koji je podelio svoju radost s prijateljem, a da se nije još više radovao, kao što nema čoveka koji je podelio svoju tugu s prijateljem a da nije manje tugovao. Izražavajući duboku tugu i zabrinutost za sve što se događa u Makedoniji upućujemo javni apel i poziv, svim stranama da se uključe svim snagama u zaštitu mira, kao obveznom imperativu.

Poziv za glasače za izbore u Makedoniji

Dana 08.10.2016.godine predsednik izborne komisije Republike Makedonije Aleksandar Čičakovski objavio je javni poziv za raspisivanje prevremenih parlamentarnih izbora koji će se održati 11.12.2016.godine a za dijasporu 10.12.2016.godine:

https://drive.google.com/file/d/0B8ZpCwro9h-zNTRHTzFKckowbjA/view

Прослава Илиндена 2016 Фондације „Македонско сунце“

Македонска национална заједница у Суботици, у организацији Фондације „Македонско сунце“ обележава највећи национални празник Македонаца Илинден. Овом приликом честитамо свим нашим суграђанима Македонског порекла национални празник Илиден желимо да га проведете радосно и у миру, испуњени вером и љубављу поносни на своје порекло, али и свима којима је овај датум близак и који га осећају као свој.

Poziv Makedoncima da glasaju na parlamentarnim izborima

Pozivamo sve Makedonce koji žive na teritoriji R.Srbije da ostvare svoje biračko pravo i da izađu na glasanje na predstojeće parlamentarne, Pokrajinske i lokalne izbore koji će se održati u Republici Srbiji  24.04.2016.godine, da iskoriste svoje biračko pravo i na taj način, kroz adekvatnu participaciju u izbornom procesu, daju doprinos izgradnji demokratskog i stabilnog društva.

Poziv Makedoncima da glasaju za parlamentarne izbore

Pozivamo sve državljane Republike Makedonije koji žive u Republici Srbiji,  posebno sunarodnike Makedonce koji žive na teritoriji Bačkog okruga, a poseduju makedonski biometrijski pasoš,  da ostvare svoje biračko pravo i da se prijave za glasanje za parlamentarne izbore koji će se održati u Republici Makedoniji 24.04.2016.godine.

Poetski karavan - Sebi u pohode

Uto, 15.12.2015 - 09:42 -- nikola.tumbas

Povodom Dana makedonske kulture u Srbiji "Sebi u pohode" u udruženju MNM "Ilinden-Subotica", 11. decembra, održano je pesničko veče gde su nastupili istaknuti pesnici iz Makedonije koji žive i stvaraju u Srbiji. Pored njih su nastupili i pesnici dela nacionalnih zajednica iz Subotice.

Simjanovski - Mentalna higijena zajednice kao razvojna šansa grada

Čet, 29.10.2015 - 13:55 -- nikola.tumbas

U ovom serijalu bloka Subotička politička arena postavljeno je sledeća pitanje:

- Da li su u ovom vremenu multinacionalnost i multikonfesionalnost naše sredine postali hendikep u razvoju našeg grada? - a odgovor na to daju, u nizu, naši sugrađani iz različitih etničkih grupa, zainteresovani za boljitak naše zajednice, ovog puta Ozren Simjanovski iz zajednice Makedonaca.

 

Likovni konkurs fondacije Makedonsko sunce

Makedonska nacionalna zajednica u Subotici, u organizaciji Fondacije „Makedonsko sunce“ obeležava najveći nacionalni praznik Makedonaca, Ilinden.

Stranice