Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Etničke zajednice

Прослава Илиндена 2016 Фондације „Македонско сунце“

Македонска национална заједница у Суботици, у организацији Фондације „Македонско сунце“ обележава највећи национални празник Македонаца Илинден. Овом приликом честитамо свим нашим суграђанима Македонског порекла национални празник Илиден желимо да га проведете радосно и у миру, испуњени вером и љубављу поносни на своје порекло, али и свима којима је овај датум близак и који га осећају као свој.

Poziv Makedoncima da glasaju na parlamentarnim izborima

Pozivamo sve Makedonce koji žive na teritoriji R.Srbije da ostvare svoje biračko pravo i da izađu na glasanje na predstojeće parlamentarne, Pokrajinske i lokalne izbore koji će se održati u Republici Srbiji  24.04.2016.godine, da iskoriste svoje biračko pravo i na taj način, kroz adekvatnu participaciju u izbornom procesu, daju doprinos izgradnji demokratskog i stabilnog društva.

Poziv Makedoncima da glasaju za parlamentarne izbore

Pozivamo sve državljane Republike Makedonije koji žive u Republici Srbiji,  posebno sunarodnike Makedonce koji žive na teritoriji Bačkog okruga, a poseduju makedonski biometrijski pasoš,  da ostvare svoje biračko pravo i da se prijave za glasanje za parlamentarne izbore koji će se održati u Republici Makedoniji 24.04.2016.godine.

Poetski karavan - Sebi u pohode

Uto, 15.12.2015 - 09:42 -- nikola.tumbas

Povodom Dana makedonske kulture u Srbiji "Sebi u pohode" u udruženju MNM "Ilinden-Subotica", 11. decembra, održano je pesničko veče gde su nastupili istaknuti pesnici iz Makedonije koji žive i stvaraju u Srbiji. Pored njih su nastupili i pesnici dela nacionalnih zajednica iz Subotice.

Simjanovski - Mentalna higijena zajednice kao razvojna šansa grada

Čet, 29.10.2015 - 13:55 -- nikola.tumbas

U ovom serijalu bloka Subotička politička arena postavljeno je sledeća pitanje:

- Da li su u ovom vremenu multinacionalnost i multikonfesionalnost naše sredine postali hendikep u razvoju našeg grada? - a odgovor na to daju, u nizu, naši sugrađani iz različitih etničkih grupa, zainteresovani za boljitak naše zajednice, ovog puta Ozren Simjanovski iz zajednice Makedonaca.

 

Proslava Ilindena Fondacije „Makedonsko sunce“

Makedonska nacionalna zajednica u Subotici, u organizaciji Fondacije „Makedonsko sunce“ obeležava najveći nacionalni praznik Makedonaca Ilinden. Ovom prilikom čestitamo svim našim sugrađanima Makedonskog porekla nacionalni paznik Iliden, želimo da ga provedete radosno i u miru, ispunjeni verom i ljubavlju ponosni na svoje poreklo.

Proslava Ilindena Fondacije „Makedonsko sunce“

Makedonska nacionalna zajednica u Subotici, u organizaciji Fondacije „Makedonsko sunce“ obeležava najveći nacionalni praznik makedonaca Ilinden. Ovom prilikom čestitamo svim našim sugrađanima Makedonskog porekla nacionalni paznik Iliden, želimo da ga provedete radosno i u miru, ispunjeni verom i ljubavlju ponosni na svoje poreklo.

Ambasador Makedonije u Subotici

Čet, 29.10.2009 - 13:00 -- nikola.tumbas

Pri obilasku mesta u Vojvodini gde se žive Makednoci, Ljubiša Georgievski, ambasador Makedonije u Srbiji, posetio je Udruženje Makedonaca Severno-bačkog okruga "Ilinden" i sa njihovom delegacijom došao u posetu gradskoj samoupravi. Pri tome se susreo sa  potpredsednikom Skupštine grada Slavkom Paraćem i članom g.v. Dr.

Stranice