Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Etničke zajednice

Učenici iz Italije i O.Š. Sonja Marinković” u O.Š. Matija Gubec

Čet, 30.03.2017 - 19:16 -- branka.milojevic

Naša škola ugostila je učenike i njihove nastavnike iz Italije i iz subotičke Osnovne škole ,,Sonja Marinković”.

Goste je dočekao školski hor koji je izveo pesmu ,,Marina, Marina” na italijanskom jeziku. Sve prisutne je pozdravila direktorica škole Stanislava Stantić Prćić i poželela ugodno druženje.

Kroz prigodne radionice i prezentaciju naše škole, učenici su imali priliku da upoznaju naš rad i nas same.

Učestvovali su u radionicama: roljanja, potraga za glagoljičnim blagom, slamarksoj sekciji, radionici ljuskure, zaboravljenim dečjim igrama i karaokama.

Potpisan Ugovor o otuđenju građevinskog zemljišta

Sre, 08.03.2017 - 17:45 -- nikola.tumbas

Ugovor je potpisan na osnovu Rešenja gradonačelnika o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini Grada Subotice, po sprovedenom postupku javnog nadmetanja (licitacije). Ugovorena kupoprodajna cena za zemljište iznosi 23.347.869 dinara.

Otvoren počasni konzulat Italije u Subotici

Čet, 08.12.2016 - 14:25 -- nikola.tumbas

U obraćanju prisutnima ambasador Italije podsetio na 2000 godina zajedničke istorije, a predsednik Vlade AP Vojvodine na 2000 zaposlenih radnika u italijanskim kompanijama u Subotici.

Koncert Insíeme - Zajedno

Pon, 06.06.2016 - 09:32 -- tomislav.dedovic

04.06.2016. u Franjevačkoj crkvi održan je svečani koncert pod nazivom "Insíeme - Zajedno" u organizaciji Italijanskog kulturnog centra "Piazza Italia" Subotica i Franjevačke crkve Subotica.

Izložba Libere u italijanskom kulturnom centru

Sre, 11.05.2016 - 19:03 -- nikola.tumbas

Izložba radova Mine Radović, Katarine Pavlović i Maje Planic u italijanskom kulturnom centru "Piazza Italia" u saradnji sa unijom poslodavaca Konfindustrija Srbije.

Koncert povodom otvaranja Italijanskog kulturnog centra

Uto, 15.09.2015 - 20:57 -- nikola.tumbas

Posle otvaranja kulturnog centra gosti su se uputili u Veliku većnicu Gradske kuće gde su poslušali koncert sastava  “Chiaro di Luna” čine pijanistkinja Vesna Radić i tenor Marko Tomić, mladi i vrlo perspektivni srpski umetnici koji svojim talentom čine čast velikoj italijanskoj i evropskoj muzici.

Otvoren Italijanski kulturni centar PIAZZA ITALIA

Pon, 14.09.2015 - 23:53 -- nikola.tumbas

Ambasador Italije u Srbiji, Đuzepe Manco (Giuseppe Manzo) sa gradonačelnikom Jene Magalijem svečano otvorio prostorije centra u kojoj je trenutno postavljena izložba "Zaboravljena istorija".

Osnovan "Klub prijateljstva tri naroda"

Čet, 24.04.2014 - 21:14 -- nikola.tumbas

Još jedno udruženje građana je formirano u našem gradu koje povezuje Italijane, Hrvate i Nemce u našem okruženju. Sastanka povodom toga se desio u "Nemačkoj kući" gde je bio domaćin Rudolfa Weiss, predsednik Nemačkog narodnog saveza.

O razlozima formiranja udruženja "Klub prijateljstva tri naroda" saznajete u izjavama osnivača Antuna Horvata, Rudolfa Weissa i Pere Andreate.