Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Etničke zajednice

Obeležen blagdan svetog Josipa

Čet, 16.03.2017 - 23:26 -- nikola.tumbas

Hrvatska zajednica u Srbiji obeležila je jedan od svoja četiri nacionalna praznika.

U prilozima o tome govore veleposlanik Republike Hrvatske u Beogradu Goran Markotić i predsednik HNV-a dr Slaven Bačić.

Aleksandra Prćić - Istraživanje identiteta hrvatske manjine na severu Bačke

Pon, 13.03.2017 - 18:36 -- nikola.tumbas

Aleksandra Prćić je posle završenih doktorskih studija na Odseku za Etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu u četvrtak 9. marta odbranila  doktorski rad na temu “Hrvatska manjina u Srbiji i školovanje na hrvatskom jeziku“.

Pošto je ova tema, problematika oko školstva, bila aktuelna u zadnje vreme, odnosno nalazila se u žiži međudržavnog dijaloga Srbije i Hrvatske, bilo je zanimljivo čuti šta kaže istraživanje na tu temu.

Obeležen Dan žena u DSHV-u

Pet, 10.03.2017 - 00:07 -- nada.sudarevic

Nekoliko ilustracija sa atmosfere u prostorijama doma DSHV-a prigodom obeležavanja Dana žena, u četvrtak 09.marta.

Saopštenje SBB -Glas razuma u hrvatskoj zajednici

KONAČNO GLAS RAZUMA U HRVATSKOJ ZAJEDNICI
POZDRAVLJAMO IZNET STAV I POZIV POSLANICE DSHV VESNE PRČIĆ, UPUĆEN HRVATIMA U SRBIJI, DA NA IZBORIMA ZA PREDSEDNIKA SRBIJE GLASAJU ZA ALEKSANDRA VUČIĆA.

Vesna Prćić - Hrvati da glasaju za Aleksandra Vučića

Pet, 03.03.2017 - 23:06 -- nikola.tumbas

Izborna kampanja je počela, predigra prikupljanja glasova je u toku, stvari na površini izgledaju mirno ali se ispod površine zahuktavaju, prelomi dešavaju...

Pitanje za Vesnu Prćić, člana DSHV-a, Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, poslanika Skupštine AP Vojvodine.

*

- U Republici Srbiji su raspisani izbori za Predsednika, kakav je Vaš politički stav u vezi predstojećih izbora i preporuka glasačima?

Demokratski savez Hrvata u Vojvodini pozdravlja otvaranje 20. i 26. poglavlja

Demokratski savez Hrvata u Vojvodini pozdravlja otvaranje dvaju novih poglavlja u pretpristupnim pregovorima Republike Srbije jer ovaj čin predstavlja dva velika koraka ka njezinu punopravnom članstvu u velikoj europskoj obitelji. Stoga se kao građani radujemo napretku Srbije u procesu europskih integracija. Istina, dva novootvorena poglavlja imaju ključne razlike po građane hrvatske nacionalnosti, 26. se odnosi na kulturu i obrazovanje, dok se 20. odnosi na poduzetništvo i industrijske politike, no njihova važnost ostaje neupitna.

Stranice