Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Etničke zajednice

Božićni prijem u DSHV

Pon, 26.12.2016 - 20:28 -- nikola.tumbas

Nekoliko fotografija sa prijema povodom Božića u prostorijama DSHV-a

Otvorena izložba - Glagoljica u dečjem oku i srcu

Uto, 20.12.2016 - 15:20 -- branka.milojevic

U OŠ ,,Matija Gubec“ u Tavankutu otvorena je međunarodna putujuća izložba radova djece hrvatskih iseljenika širom svijeta,vpod nazivom ,,Glagoljica u dječjem oku i srcu”.

Otvorena izložba HLU "Cro Art"

Uto, 20.12.2016 - 10:28 -- nikola.tumbas

U povodu šeste obljetnice rada, 19.decembra, Hrvatska likovna udruga »Cro Art« organizovala je izložbu svojih članova i gostiju koja je postavljena u galeriji Otvorenog univerziteta do 4.siječnja.
 

Filmska radionica u OŠ Matija Gubec Tavankut

Pon, 19.12.2016 - 17:18 -- branka.milojevic

U Osnovnoj školi Matija Gubec u Tavankutu, 16. prosinca 2016. godine, otpočela je sa radom filmska radionica. Radionicu su održali poznati hrvatski redatelj Branko Ištvančić, bivši učenik škole, u saradnji sa gospodinom Zoltanom Šiflišem, redateljem i bivšim nastavnikom naše škole. Dvadesetak zainteresiranih učenika imalo je priliku upoznati osnove filmske produkcije, što je scenario i koje elemente mora da sadrži, što je režija, kadar, montaža i slično. Redatelj Branko Ištvančić prikazao je učenicima svoje prve filmske uradke i autobiografski film.

Sveti Nikola podelio poklone

Sre, 07.12.2016 - 22:30 -- nikola.tumbas

Sveti Nikola je jučer bio u podužem obilasku i podelio mnogo poklona. Bio je u vrtiću Marija Petković-Biser u Aleksandrovu, u vrtiću Marija Petković- Sunčica u Keru, u vrtiću u Tavankutu i HKC Bunjevačko kolo.

Svečani godišnji koncert folklornog odjela HKC“Bunjevačko kolo“

Svečani godišnji koncert folklornog odjela HKC“Bunjevačko kolo“  će se održati u sportskoj dvorani Tehničke škole “Ivan Sarić“ u Subotici, Trg Lazara Nešića 9 u subotu 10. prosinca 2016. godine s početkom u 19.00 sati

Gosti ovogodišnjeg koncerta su:

KUD „Mate Balota“ iz Pule

HGD „Sv. Cecilija“ iz Korčule

Ženska pjevačka skupina „Mendule“ iz Vrsara

Pretprodaja karata će se vršiti u HKC „Bunjevačko kolo“  radnim danima od 08-14 sati,i na dan koncerta na ulazu u sportsku dvoranu Tehničke škole „Ivan Sarić“ u Subotici.

Advent u OŠ Matija Gubec

Uto, 06.12.2016 - 10:24 -- branka.milojevic

Kao i prethodnih godina, i ove je godine u Osnovnoj školi „Matija Gubec“ iz Tavankuta obeležen početak Adventa. Učenici dramske sekcije pripremili su i odigrali dramatizovani tekst bajke Ivane Brlić Mažuranić " Polje milosrđa" uz pratnju školskog hora

Stranice