Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Etničke zajednice

Saopštenje SBB -Glas razuma u hrvatskoj zajednici

KONAČNO GLAS RAZUMA U HRVATSKOJ ZAJEDNICI
POZDRAVLJAMO IZNET STAV I POZIV POSLANICE DSHV VESNE PRČIĆ, UPUĆEN HRVATIMA U SRBIJI, DA NA IZBORIMA ZA PREDSEDNIKA SRBIJE GLASAJU ZA ALEKSANDRA VUČIĆA.

Bunjevci o osporavanju svojih prava

Uto, 21.02.2017 - 17:05 -- nikola.tumbas

U zaključcima simpozijuma „Kultura i identitet Bunjevaca“ stoji da je nepravedno i nedopustivo osporavanje prava Bunjevaca na lično izjašnjavanje o svojoj nacionalnoj pripadnosti i kolektivna prava u skladu sa relevantnim zakonima Republike Srbije. To se posebno odnosi na hrvatsku nacionalnu manjinu i njene pridstavnike, ko i na Republiku Hrvatsku;

Bunjevci obilužavaje Dan Velikog prela

Sre, 18.01.2017 - 12:27 -- nikola.tumbas

- Prelo je običaj veselja i radosti, zato one koji su već sa nama slavili dođu ponovo, a oni koji nisu, nek nas posite, pa će vidit kako je lipo – istakla je dr Suzana Kujundžić Ostojić, pridsidnica NSB.

13. Izložba božićnjaka

Pon, 05.12.2016 - 07:05 -- nikola.tumbas

U nedelju, 4.12.u Domu kulture u Maloj Bosni održana je 13. Izložba božićnjaka. Organizator izložbe je bilo UG,, Bunjevačka vila,,. Izloženo je preko 40 božićnjaka iz Male Bosne, Tavankuta, Starog Žednika, Subotice, Ljutova itd...

Čitaonica bunjevačke zajednice u klubu Libreira

Sre, 30.11.2016 - 14:12 -- nikola.stantic

U okviru „Libreria kluba”, u utorak, 29. novembra, otvorena je „Čitaonica bunjevačke zajednice”. Projekat je podržan od strane Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine, a realizuje se u saradnji sa Udruženjem građana „Bunjevački omladinski centar”.

U Bajmoku održan „Bal za Svetu Katu“

Ned, 27.11.2016 - 15:58 -- nikola.stantic

Po već dobro poznatoj tradiciji Bunjevački kulturni centar „Bajmok“ organizovao je „Bal za Svetu Katu“,gde su u kulturno-umetničkom delu programa nastupila su deca koja u OŠ „Vuk Karadžić“ pohađaju predmet bunjevački govor sa elementima nacionalne kulture.

Bunjevci obeležili nacionalni praznik – Dan Velike narodne skupštine

Ned, 27.11.2016 - 14:38 -- nikola.stantic

Dan Velike narodne skupštine, jedan od četiri nacionalna praznika bunjevačke zajednice u Srbiji, obeležen je svečanom akademijom u Velikoj većnici Gradske kuće u Subotici, uz prisustvo visokih predstavnika Republike Srbije, AP Vojvodine, Grada Subotice, odnosno domaćina, Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine u Srbiji.

Govoreći pred prisutnima, Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice, je čestitao praznik Bunjevcima, podsetio se istorijskih činjenica koje opisuju 25. novembra 1918. godine, te je dodao:

У славу 13. новембра 1918.

Ned, 13.11.2016 - 16:17 -- nikola.tumbas

Помен и полагање венаца на споменик палим јунацима у ослободилачким ратовима 1912-1918. године

Stranice