Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Etničke zajednice

Bunjevački prigled

Sre, 24.05.2017 - 18:54 -- darko.kovacevic

Održana promocija Zbornika za kulturu i društvena pitanja Bunjevaca "Bunjevački prigled" broj 5, kao i prezentovanje studije "Demografski, društveno-ekonomski i socio-kulturni profil Bunjevaca 1991-2011"

Promocija Zbornika za kulturu i društvena pitanja Bunjevaca "Bunjevački prigled"

U organizaciji Centra za kulturu Bunjevaca u Subotici i UG „Bunjevci“ Novi Sad, održat će se promocija Zbornika za kulturu i društvena pitanja Bunjevaca "Bunjevački prigled" broj 5 za 2016. godinu, kao i prezentovanje studije "Demografski, društveno-ekonomski i socio-kulturni profil Bunjevaca 1991-2011" na osnovu istraživanja rezultata popisa stanovništva Srbije.

Izborna skupština u Bunjevačkoj Matici

Pet, 19.05.2017 - 23:30 -- vanja.vidakovic

Veljko Vojnić danas je izabran za predsednika Bunjevačke Matice na redovnoj Izbornoj škupštini. Dosadašnji predsednik, Ivan Sedlak ostaje kao počani predsednik Bunjevačke Matice. U radu skupštine učestvovalo je 46 redovnih članova, a izabran je i novi Glavni odbor Bunjevačke Matice koji sada broji 13 članova, kao i predsednici razlilitih odbora. Veljko Vojnić je istakao da će se truditi da poboljša, već dobru, saradnju i sa drugim maticama.

Saopštenje SBB -Glas razuma u hrvatskoj zajednici

KONAČNO GLAS RAZUMA U HRVATSKOJ ZAJEDNICI
POZDRAVLJAMO IZNET STAV I POZIV POSLANICE DSHV VESNE PRČIĆ, UPUĆEN HRVATIMA U SRBIJI, DA NA IZBORIMA ZA PREDSEDNIKA SRBIJE GLASAJU ZA ALEKSANDRA VUČIĆA.

Bunjevci o osporavanju svojih prava

Uto, 21.02.2017 - 17:05 -- nikola.tumbas

U zaključcima simpozijuma „Kultura i identitet Bunjevaca“ stoji da je nepravedno i nedopustivo osporavanje prava Bunjevaca na lično izjašnjavanje o svojoj nacionalnoj pripadnosti i kolektivna prava u skladu sa relevantnim zakonima Republike Srbije. To se posebno odnosi na hrvatsku nacionalnu manjinu i njene pridstavnike, ko i na Republiku Hrvatsku;

Bunjevci obilužavaje Dan Velikog prela

Sre, 18.01.2017 - 12:27 -- nikola.tumbas

- Prelo je običaj veselja i radosti, zato one koji su već sa nama slavili dođu ponovo, a oni koji nisu, nek nas posite, pa će vidit kako je lipo – istakla je dr Suzana Kujundžić Ostojić, pridsidnica NSB.

13. Izložba božićnjaka

Pon, 05.12.2016 - 07:05 -- nikola.tumbas

U nedelju, 4.12.u Domu kulture u Maloj Bosni održana je 13. Izložba božićnjaka. Organizator izložbe je bilo UG,, Bunjevačka vila,,. Izloženo je preko 40 božićnjaka iz Male Bosne, Tavankuta, Starog Žednika, Subotice, Ljutova itd...

Čitaonica bunjevačke zajednice u klubu Libreira

Sre, 30.11.2016 - 14:12 -- nikola.stantic

U okviru „Libreria kluba”, u utorak, 29. novembra, otvorena je „Čitaonica bunjevačke zajednice”. Projekat je podržan od strane Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine, a realizuje se u saradnji sa Udruženjem građana „Bunjevački omladinski centar”.

Stranice