Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

external

Danas se na terasi Doma Dudova šuma održala “Žurka u susret letu“.  Stanari domova i članovi klubova su svečano obeležili prvi dan leta, a ujedno i Svetski dan muzike. 

U programu su učestvovali korisnici usluga subotičkog Gerontološkog centra, vokalno instrumentalni sastavi „Veselice“ i „Subotičke frajle“, kao i doajen subotičkog glumišta Mihajlo Jančikin. On je uz pratnju Biserke Pejović otpevao svoju autorsku numeru „Palić u Maju“. Prisutne je pored njih zabavljala i Irena Kovačev. 

Direktor Ustanove dr Nenad Ivanišević se zahvalio svim učesnicima, a posebno damama iz doma Dudova šuma koje su specijalno za ovu priliku oslikale svilene ešarpe koje su same prezentovale danas na modnoj pisti.

Čet, 21.06.2018 - 13:02

Završen jednomesečni seminar na temu „Secesija i linija“ namenjen vaspitačicama Predškolske ustanove „Naša radost“ u Subotici, u saradnji ove ustanove i umetničkog odeljenja Gradskog muzeja Subotica.

Na seminaru je učestvovalo preko četrdeset vaspitačica iz Subotice i okoline, a organizatori i voditelji seminara su bile Violeta Odri Vrcelj pedagog PU „Naša radost“ i dr Olga K. Ninkov istoričar umetnosti Gradskog muzeja Subotica. Uspešna akcija, na koju se odazvalo veliki broj zainteresovanih, plod je petogodišnje saradnje dve ustanove vezano za rad sa decom i roditeljima na temu pomenutog stilskog pravca sa prekretnice 19. i 20. veka, po kome je Subotica širom poznata. Učesnici su u formi predavanja mogli upoznati osnovne odlike secesije u svetu i kod nas, kako u arhitekturi...

detaljnije
Čet, 21.06.2018 - 12:51

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je danas, 20. lipnja, povodom druge godišnjice potpisivanja Subotičke deklaracije o unaprjeđenju odnosa i rješavanju otvorenih pitanja između Srbije i Hrvatske, primio predsjednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislava Žigmanova, kako saznajemo iz Kabineta predsjednika Vučića.

Predsjednik Vučić i Žigmanov su razmotrili realizaciju ključnih inicijativa i konkretnih projekata u području infrastrukture, kulture i obrazovanja, koji će pridonijeti unaprjeđenju položaja hrvatske zajednice u Srbiji. Žigmanov je rekao da je dvije trećine dogovorenih projekata realizirano, dok je realizacija ostalih u tijeku. Na sastanku je pozdravljeno i potpisivanje Memoranduma o osnivanju lektorata hrvatskog...

detaljnije
Sre, 20.06.2018 - 12:00

Skromnog smo mišljenja, da je Etnofest već 15 godina najraznovrsniji muzički događaj koji ima naš grad. I najkvalitetniji. U kontinuitetu i nepokolebljivo insistiramo na muzičkom profesionalizmu. Naš pristup je dokazano iskrenih namera da se bavi kulturom i isključivo kulturom, bez namere podilaženja ili prilagođavanja trenutnim društvenim pa i političkim trendovima.

Etnofest je u isto vreme muzički događaj bez presedana na teritoriji Srbije, u domenu world music-a odnosno muzike sveta, što bi bio ispravan termin za ovaj muzički poližanr na našem jeziku. Ovaj put, festival se održava na više lokacija u Subotici i na Paliću, počinje u četvrtak 21. juna 2018. godine i tom prilikom festival ujedno obeležava i Dan muzike sveta (fr. Fête de la musique). U četiri koncertne večeri na...

detaljnije
Sre, 20.06.2018 - 09:11

Šesnaesti Summer3p festival, koji se održava od 19. do 22. jula na atraktivnoj lokaciji termalnih bazena kraj Palićkog jezera najavljuje velika
imena svetske elektro scene, nove uzbudljive muzičke sadržaje i bogat prateći program.

Tehno DJ i producent Uto Karem je najveća zvezda ovogodišnjeg Summer3p festivala, a njegov nastup je zakazan za petak, 20. jul. Već 20 godina priređuje nezaboravne rejv žurke na festivalima širom sveta, a producirao je veliki broj hitova koji su nezaobilazni deo setova najvećih svetskih DJ-eva. Za miks pultom iste večeri naći će se i slovački tehno-haus DJ, Denes Toth.

U subotu 21. jula nastupiće legendarni škotski Silicon Soul, a muzičku podršku pružiće im mladi mađarski virtuozni DJ dvojac, Secret Factory.

- Summer3p festival...

detaljnije
Pon, 18.06.2018 - 21:16

Savremena galerija Subotica je 14. juna bila mesto susreta dve različite generacije sa istom ljubavlju prema umetnosti.

U okviru dobre prakse Udruženje "Maja-Art", koje vodi multimedijalna umetnica Maja Rakočević Cvijanov, ostvarena je saradnja sa Gerontoloskim centrom Subotica, čiji rezultati su predstavljeni na ovoj izložbi. Izložbu je otvorio direktor Gerontološkog centra Subotica dr Nenad Ivanišević, koji se zahvalio prisutnima, kao i Udruženju, rekavši da je u svaki rad koji ovde vidimo utkano malo duše umetnika i da ih to čini posebnim i unikatnim.

Ovom prilikom je pozvao Udruženje da se pridruži novom projektu oslikavanja fasada muralima na objektima Gerontološkog centra Subotica. Izložba ce biti otvorena do 21. juna 2018. godine.

Dobrodošli!

Pet, 15.06.2018 - 16:33
Bandaši i bandašice UBH Dužijanca

U utorak, 12. 06. u sjedištu UBH Dužijanca u Subotici održan je drugi susreta katedralnih bandaša i bandašica, koji čine jedan od odjela te udruge. Na susret se okupilo trideset bandaša i bandašica.

Sve prisutne je pozdravio msgr. dr. Andrija Anišić, predsjednik UBU Dužijanca a prenio je i pozdrave direktora Udruge g. Marinka Piukovića. U svom govoru on je naglasio da je neposredni povod tog drugog susreta proslava ovogodišnje jubilarne Dužijance kao i manifestacija Dužijanca u Zagrebu. Predsjednik je pozvao prisutne bandaše i bandašice da se napune ponosom i radošću što su određene godine i prošlosti Dužijance baš oni imali ulogu predvoditelja toga divnog običaja bunjevačkih Hrvata. Ujedno ih je podsjetio da Udruga „Dužijanca“ uvijek...

detaljnije
Sre, 13.06.2018 - 14:05

Sportski savez grada Subotice predstavljao je grad Suboticu na 7. Međunarodnom festivalu sportskog filma koji se održava na Zlatiboru od 7. do 10. juna. U okviru Festivala pokrenuta je saradnja između Čajetine i Subotice ovogodišnjeg partnera Festivala.

U delegaciji Sportskog saveza Subotice bio je Sreten Damnjanović, predsednik UO saveza i Dejan Vuković vd generalnog sekretara Sportskog saveza Subotice. Ovom prilikom promotivno je pušten film o Subotici - gradu sportova pre kojeg su svi prisutni mogli da se upoznaju o sportu Subotice, ali i o lepotama Grada i turističkoj ponudi.

Dejan Vuković...

detaljnije
Pon, 11.06.2018 - 15:51

Redovita skupština Katoličkog društva „Ivan Antunović“ održana je 4. lipnja u pastoralnom centru „Augustinianum“ u Subotici.

Predsjednik Društva, vlč. dr. Ivica Ivanković Radak molitvom je započeo sjednicu Skupštine, koja je u prvom djelu raspravljala o Izvješću o radu Društva za 2017. godinu, te Planu i programu za 2018., kao i Financijskom izvješću za prethodnu godinu, koji su na koncu jednoglasno usvojeni. U svom izlaganju, predsjednik je naglasio kako je Društvo u 2017. godini realiziralo svoje redovite manifestacije koje su već postale sastavni dio djelovanja. Osobitu zahvalnost je izrazio svim članovima i suradnicima koji svojim radom doprinose realizaciji različitih aktivnosti, a
napose drugim udrugama i institucijama u čijoj suradnji se priređuju određeni događaji...

detaljnije
Sre, 06.06.2018 - 08:18

Na poziv Hrvatskog kulturnog centra Novi Sad uz pokroviteljstvo uprave...

detaljnije
Uto, 05.06.2018 - 09:17
Subscribe to external