Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Rekonstrukcija Narodnog pozorišta

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, u pratnji danas je sa delegacijom bio u poseti Subotici. Delegacija je obišla radove na Narodnom pozorištu kao i nedavno završenu halu u Industrijskoj zoni u Malom Bajmoku, izgrađenu u većem delu sredstvima pokrajine.

Sastanku sa gradskom upravom na čelu sa gradonačelnikom Bogdanom Labanom prisustvovali su i pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Miroslav Štatkić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja APV Nedeljko Kovačević.

Više o ovome u video zapisima a prilog u tekstu pročitajte ovde.

Pon, 17.10.2016 - 14:46

ЗА РАВНОМЕРНИ КУЛТУРНИ РАЗВОЈ ВОЈВОДИНЕ НОВИХ 60 МИЛИОНА ДИНАРА - Управа за капитална улагања АПВ доделила је 60.000.000,00 динара по јавном конкурсу за финансирање и суфинансирање пројеката у области културе. Бесповратна финансијска средства су додељена за пројекте који ће да буду реализовани у пет војвођанских општина, а намењена су за финансирање и суфинансирање пројеката изградње, реконструкције, адаптације и санације објеката културе у јавној својини. Средства су додељена следећим учесницима на јавном конкурсу за пројекте:

  • Општина Бачки Петровац - Адаптација зграде позоришта у Бачком Петровцу - 10.000.000,00  
  • Општина Сента - Реконструкција и адаптација зграде бивше касарне (објекат 4) ради обезбеђивања радног...
detaljnije
Pet, 22.04.2016 - 12:20

Radovi u punom jeku na krovu Narodnog pozorišta.

Čet, 21.04.2016 - 19:56

Poseta Nebojše Malenkovića, direktora Uprave za kapitalna ulaganja u gradilištu Narodnog pozorišta.

***

ПОКРАЈИНА ОБЕЗБЕДИЛА НОВИХ 27 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ У СУБОТИЦИ

...

detaljnije
Sre, 20.04.2016 - 12:50

Na zadnjoj etaži zgrade Narodnog Pozorišta u toku je hidroizolacija krova i nastavak radova objekata za mašinsko postrojenje. Dok se na delu fasade iz Nušićeve ulice postavljaju prozori sa oknima.

Uto, 05.04.2016 - 18:19

Gradilište Narodnog pozorišta je relativno tiho, ali radovi idu svojim tokom. Koliko sredstava toliko radova.

Pored radova na fasadi, na krovu objekta pozorišta se grade tehniče prostorije za sve potrebne uređaje koji su neophodni za funkcionisanje pozorišta.

Pon, 07.03.2016 - 10:22
Pet, 04.03.2016 - 17:34

Опозициони посланици у српском парламенту покушали су у расправи о амандманима на предложени буџет за наредну годину да убеде предлагача да прихвати другачију прерасподелу средстава, али је влада прихватила само предлог Савеза војвођанских Мађара (СВМ). Амандманом СВМ-а обезбеђено је 35 милиона динара за финансирање наставка реконструкције Народног позоришта у Суботици. Осталим прихваћеним амандманима није промењена ниједна ставка којом је дефинисано коме и колико новца иде.

извор: Политика

Pet, 11.12.2015 - 20:24

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac i gradonačelnik Subotice Jene Maglai potpisali su danas, u Beogradu, ugovor o nastavku finansiranja obnove zgrade Narodnog pozorišta u Subotici, čiju rekonstrukciju zajedničkim snagama podržavaju Ministarstvo kulture i informisanja, Sekretarijat za kulturu i javno informisanje AP Vojvodine i Grad Subotica.

- Velika je privilegija, ali i odgovornost, kada ste u poziciji da završavate sve one poslove koje nisu završili vaši prethodnici. Za Minisatarstvo kulture i informisanja Narodno pozorište u Subotici jedan je od projekata od kapitalnog značaja, ne samo zbog važnosti stvaranja kulturne infrastrukture, već i zbog onoga što je sledeći korak, koji ujedno predstavlja i suštinu - stvaranje svih uslovi za rad ansambla i za uživanje publike...

detaljnije
Pet, 06.11.2015 - 15:14

Prednja fasada Narodnog pozorišta blesnula je pred licima prisutnih i svima ostavila osmeh na licu. I pored toga što je to samo fasada, očigledan je značaj izgleda pozorišta za svakog Subotičanima makar i trenutno bio prazan - nezavršen.

Pet, 10.07.2015 - 18:06
Subscribe to Rekonstrukcija Narodnog pozorišta