Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Akoš Ujhelji

"UDRUŽENJE ZA UZGOJ SVINJA RASE MANGULICA VOJVODINE" organizuje manifestaciju pod nazivom " IX BUTKICIJADA I USKRŠNJI VAŠAR“, u parku ispred Gradske kuće kod spomenika Svetog trojstva.

Posetite ovaj vašar do 13. aprila. u parku ispred Gradske kuće kod spomenika Svetog trojstva, naći ćete sve potrepštine za Uskršnje praznike.

Manifestacija kao i do sada obuhvata prezentaciju proizvoda kako od  mangulice, tako i od obične svinje, prezentaciju proizvoda od podolskog govečeta.    

Pored toga, u asortiman će biti uvršteni i proizvodi domaćih manufaktura, koji verno oslikavaju ponudu i mogućnosti subotičke opštine, kao i sve što je potrebno za uskršnju trpezu (šunka, ren...

detaljnije
Ned, 09.04.2017 - 16:42

U Gradskoj kući održan je „Vojvođanski poljoprivredni forum 2017”, upriličen povodom povezivanja što većeg broja firmi iz sfere poljoprivredne, prehrambene i prerađivačke industrije iz Srbije i Mađarske, i pružanja mogućnosti učesnicima da razmene svoje ideje, planove i iskustva. Današnjem forumu prisustvovali su predsednik Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine, Ištvan Pastor, gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban, generalni konzul Generalnog konzulata Mađarske u Subotici, Janoš Babić, i Žanet Ola, direktor Mađarske trgovinske kuće.

Ištvan Pastor je, obraćajući se prisutnima, podvukao da odnosi između Mađarske i Republike Srbije od pamtiveka nisu toliko uravnoteženi i dobri kao što su danas.

Ako je zadatak politike...

detaljnije
Sre, 05.04.2017 - 23:11

Pred početak tišine pred predsedničke izbore Savez vojvođanskih Mađara održao je svoju završnu konvenciju u Novoj opštini, 29.aprila.

Čet, 30.03.2017 - 19:22

U organizaciji SVM-a na sceni Jadrana održana je centralna manifestacija obeležavanje mađarske revolucije 1848-49 god. Kao gost na svečanosti bio je prisutan Zsolt Semjen zamenik premijera Republike Mađarske.

Sre, 15.03.2017 - 21:00

U prilogu zvučni zapis govornika...

Čet, 09.02.2017 - 20:56

Večeras, na adresi Trg žrtava fašizma 9, uz kraći kulturno umetnički program, otvorene su nove prostorije Saveza vojvođanskih Mađara.

***

Čeka nas teška godina, ali i velike mogućnosti

Prednovogodišnji prijem Ištvana Pastora upriličen u novim prostorijama Saveza vojvođanskih Mađara

„Očekujem da će i godina pred nama biti teška, po ekonomskim i socijalnim problemima slična tekućoj, jer nema magičnog štapa kojim jedna država preko noći može promeniti svoju poziciju, prihode i ostvarenja. Taj položaj može da promeni samo srčani, istrajni rad, i mi u tome želimo da damo primer, da preuzmemo odgovornost i doprinesemo promeni", rekao je Ištvan...

detaljnije
Ned, 18.12.2016 - 23:57

U Velikoj većnici Gradske kuće, 09.decembra, održana je konferencija na kojoj je javnosti predstavljen pilot projekat partnerstva operatera voda, Gradskog vodovoda Budimpešte i subotičkog JKP „Vodovod i kanalizacija”, koji se na osnovu njihovog međusobnog sporazuma realizuje od 31. marta ove godine, u okviru programa Ujedinjenih nacija za ljudska naselja (UN Habitat).

Rezolucijama iz 1977. i 2001. godine Generalna skupština UN je Programom za ljudska naselja utvrdila odgovornost za saradnju vlada zemalja članica, uključujući lokalne vlasti, nevladine organizacije i operatere voda sa ciljem da se znatno poboljšaju uslovi života za najmanje 100 miliona stanovnika naselja koja nemaju rešene osnovne sanitarno-higijenske potrebe do 2020. godine...

detaljnije
Sub, 10.12.2016 - 14:32

21.11.2016. Generalni konzul Mađarske u Subotici dr. Janoš Babić je je uručio odlikovanja dr. Šomođi Šandoru, profesoru - Viteški krst mađarskog ordena za zasluge, dodeljen od strane Predsednika Mađarske.

Uto, 22.11.2016 - 08:58

15.11.2016 “Termohemp” preduzeće za obavljanje inženjerskih delatnosti u oblasti energetske efikasnosti, u saradnji sa organizacijom civilnog društva “Koncept ekologija-energija-ekonomija” i “Društvom pronalazača i inovatora Subotice”, održalo je zajedničku konferenciju u svečanoj sali “Poslovnog Inkubatora Subotica”.

Tema konferencije je bila prezetacija inovativnog modela organizovanja privredne delatnosti mladih preduzetnika pod okriljem Poslovnog Inkubatora Subotica, proisteklog na realizaciji inicijativa građana okupljenih oko nevladinih organizacija. Na konferenciji je prikazan deo proizvodnog programa preduzeća “Termohemp” iz oblasti energetske efikasnosti u zidarstvu. Takođe, su objavljeni značajni rezultati i dobijena priznanja,...

detaljnije
Sre, 16.11.2016 - 08:43
Subscribe to Akoš Ujhelji