Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Andrej Barna

Subotički sportisti nastavili su uspešnim nastupima na Mediteranskim igrama koje se održavaju u Španiji. Četvrtog dana takmičenja Davor Štefanek i Andrej Barna osvojili su srebrne medalje i time upotpunili uspešan niz srpskih sportista. 

Olimpijski prvak Davor Štefanek nastupao je u kategoriji do 77 kilograma što je dve težinske kategorije tj čak 11 kila više od one u kojoj je ostvario najveći uspeh u karijeri. Međutim, to ga nije omelo da se okiti novom medaljom, ovaj put sa srebrnim sjajem. Nakon pobede nad grkom, Štefanek je u polufinalu bio bolji od Margaryana iz Francuske savladavši ga sa 5:1, da bi u finalu poklekao, izgubivši od predstavnika Turske, Basar Yunusa. Najuspešniji srpski rvač svih vremena je pre odlaska na igre najavio da će mu ovo takmičenje poslužiti kao...

detaljnije
Pon, 25.06.2018 - 23:46

Subotički plivač Andrej Barna osvojio je zlatnu medalju u plivanju na Mediteranskim igrama koje se održavaju u Španiji u gradu Taragona od 22. juna do 2. jula.

Na igrama učestvuje oko 4.000 sportista iz 26 zemalja među kojima je i 143 sportista iz Srbije koji će nastupiti u 27 disciplina. Subotica, grad sportova i na ovom velikom takmičenju ima svojih predstavnika a već ima i osvajača zlatne medalje. Andrej Barna je u štafeti 4x100 metara slobodnom stilom u ekipi sa Velimirom Stjepanovićem, Urošem Nikolićem i Ivanom Lenđerom osvojio najsjajniju medalju isplivavši štafetnu trku u vremenu 3:15.76.

Trećeg dana takmičenja na borilište će izaći još jedan subotičanin, olimpijski prvak Davor Štefanek koji će pokušati da osvoji jednu od medalja iako nastupa u većoj težinskoj...

detaljnije
Ned, 24.06.2018 - 16:08

Proteklog vikenda takmičari plivačkog kluba Spartak su uspešno nastupili na dva plivačka takmičenja. Beograd je od 4 do 7. avgusta bio domaćin najboljim srpskim plivačima na Letnjem prvenstvu Srbije dok je u Adi u subotu 6. avgusta održan miting sa skoro 300 takmičara iz regiona.

Letnje prvenstvo Srbije u juniorskoj i apsolutnoj kategoriju održano je na bazenima SRC 11. april u Beogradu. Na takmičenju je nastupilo blizu 350 plivača i plivačica iz 45 klubova Srbije. Plivački klub Spartak je nastupio sa 9 takmičara, 4 plivača i 5 plivačica. Posebno ističemo da je u pitanju ekipa sastavljena uglavnom od juniora. U kategoriji seniora za Spartak su nastupili samo Barna Andrej i Đurić Jovana. Trener ekipe je Bojan Race.

Takmičari Spartaka su ukupno osvojili 13 medalja, 3 zlatne...

detaljnije
Pon, 07.08.2017 - 17:00

Subotički plivač Andrej Barna uspešno je nastupio na Svetskom prvenstvu u plivanju koje se održava u Budimpešti (Mađarska) od 14 do 30. jula. 

Barna ima 19 godina i već se istakao svojim odličnim rezultatima protekle godine. Iako mu je ovo ulazna godina u seniorsku konkurenciju bio je član štafete 4x100m slobodno koja je odličnim timskim plivanjem osvojila 9. mesto na svetskom prvenstvu sa rezultatom 3:15:64. Štafeta je nastupala u sastavu: Stjepanović Velimir, Lenđer Ivan, Sabo Sebastian i Barna Andrej. Ostvaren rezultat je izuzetan pošto im je za 76 stotinki izmakao plasman u finalnu trku pošto je štafeta Kanade ostvarila rezultat 3:14,88

Subotički plivač nastupio je i u trci na 50 metara slobodnim stilom koje je održano u poetak 28. jula gde je ostvario rezultat od 22:...

detaljnije
Pet, 28.07.2017 - 22:52

Plivački savez Vojvodine je u petak 14. jula u Subotici bio organizator Letnjeg prvenstva Vojvodine u plivanju za pionire, čiji je tehnički realizator bio Plivački klub Spartak.

Na Letnjem prvenstvu bilo je oko 120 plivača iz 19 vojvođanskih klubova uzrasta 10 do 12 godina. U ekipnom plasmanu Spartak je zauzeo treće mesto, dok je po broju osvojenih zlatnih medalja, ukupno 6, zauzeo prvo mesto. Najuspešnija takmičarka prvenstva je Romić Vanja, koja je osvojila pet zlatnih medalja (od mogućih pet nastupa na takmičenju).

Osvajači medalja u pojedinačnoj konkurenciji:

Devojčice

  • Romić Vanja, četiri zlatne medalje u disciplinama 200 i 400 kraul i 100 i 200 prsno.
  • Kovač Monika, zlatna u disciplini 200 mešovito i dve srebrne u...
detaljnije
Ned, 16.07.2017 - 23:29

Subotički plivač, Andrej Barna tri puta je obarao državni rekord u disciplini 50 metara slobodno na juniorskom Evropskom prvenstvu koje je održano u Mađarskoj. 

Dosadašnji rekord držao je Milorad Čavić sa vremenom 22.74 koji je postavio 2002 godine. Barna je ovaj rezultat na Evropskom prvenstvu popravio čak tri puta. Prvo je u kvalifikacijama popravio rekord za 7 stotinki isplivavši 50 metara za 22.67. Bio je treći i ostvario plasman u polufinale gde je ponovo za 7 stotinki popravio svoj rezultat koji je tada iznosio 22:60 što mu je donelo četvrto mesto i plasman u finale. Barna je još bolje plivao u finalu i po treći put u toku dana oborio državni rekord koji sada iznosi 22.51. sa ovim rezultatom subotičanin je osvojio peto mesto na Evropskom prvenstvu na 50 metara slobodno....

detaljnije
Pon, 11.07.2016 - 00:10

Na bazenu sportskog centra Milan Gale Muskatirović u Beogradu od 26. do 28. februara održano je zimsko prvenstvo Srbije u plivanju u apsolutnoj i juniorskoj konkurenciji. Plivači Spartaka su ostvarili veliki uspeh osvojivši ukupno 18 medalja.

Najuspešniji su bili Andrej Barna sa osvojenih 9 medalja, Jovana Djurić sa osvojenih 6 medalja i Novak Savić sa osvojene 3 medalje. Najvrednije rezultate su ostvarili Andrej Barna i Jovana Djurić koji su u apsolutnoj kategoriji stekli naslove prvaka Srbije u disciplinama 50 slobodno, odnosno 400, 800 i 1500 slobodno, a u juniorskoj kategoriji u svim disciplinama u kojima su nastupili osvojili su prva mesta i na osnovu isplivanih rezultata stekli su pravo nastupa na predstojećem Evropskom juniorskom...

detaljnije
Pon, 29.02.2016 - 17:45

U maloj sali Velike terase na Paliću održano je svečano proglašenje dobitnika nagrada u akciji Medalja Lajoša Vermeša. Radi se o tradicionalnoj akciji koja je doživela svoje jubilarno, deseto izdanje, a u okviru koje se neguje sećanje na jednog od pionira sporta na ovim prostorima, ali i nagrađivanje najboljih sportista i sportskih klubova. Pre početka dodele priznanja najboljim sportistima premijerno je prikazan dokumentarni film „Vermešov duh sačuvan u medaljama” koji govori o delu Lajoša Vermeša, ali i o akciji, kroz komentare dobitnika najvrednijih priznanja u prethodnih devet godina. 

Prema oceni tridesetočlanog žirija koji je javno, putem stranica „Subotičkih novina”, davao sud u uspesima sportista u 2015. godini, prvo mesto je...

detaljnije
Sre, 24.02.2016 - 22:22

Plivački klub Spartak učestvovao je na velikom Međunarodnom plivačkom mitingu pod nazivom "Evropa 2016" koji je održan u Novom Sadu u subotu 30. januara. Nastupilo je ukupno 700 takmičara iz 38 klubova BiH, Hrvatske, Crne Gore, Rumunije i Srbije.

Plivački klub Spartak je nastupio sa ukupno 39 takmičara (26 plivača i 13 plivačica) koji su ukupno osvojili čak 47 medalja. Za najuspešnijeg juniora ovog takmičenja proglašen je plivač Spartaka, Barna Andrej koji je osvojio 4 medalje od kojih su tri bile zlatne.  

Osvajači medalja u pojedinačnoj konkurenciji:

DEVOJČICE:

  • Bajus Petra, dve zlatne (100 i 200 prsno) i dve srebrne (200 i 400 mešovito)
  • Crnković Dunja, bronzana (200 kraul)
  • Der Teodora, dve srebrne (50 kraul i 50 delfin) i bronzana (...
detaljnije
Pon, 01.02.2016 - 13:40

Plivač Spartaka, Andrej Barna predstavljao je Suboticu i Srbiju na Prvim Evropskim igrama koje su održane u Bakuu (Azerbejdžan). Barna je zabeležio odlične rezultate plasiravši se u finale trke na 50 i 100 metara slobodnim stilom, što je ujedno najbolji rezultat subotičkog plivanja u istoriji. 

Više o samom rezultatu Barne pojasnio je Bojan Race, trener u plivačkom klubu Spartak i ujedno trener reprezentacije Srbije. - Evropa je po prvi put organizovala Evropske Igre, pandam Pan Američkim, Pacifičkim i Azijskim igrama koje će se održavati svake četvrte godine. Barna Andrej je predstavljao Srbiju gde je ostvario odlične rezultate. U trci na 50 metara slobodno u konkurenciji 62 takmičara zauzeo je 6 mesto a u trci na 100 slobodno osmo mesto. Ostvarenim...

detaljnije
Sre, 08.07.2015 - 01:03
Subscribe to Andrej Barna